UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: dacarella ()
Datums: 04/09/2009 22:38

Ja drīkst tad man kaudzīte jautājumu par elektrību: vēlos vasarnīcā apkuri ar elektriskiem radiatoriem. šajā sakarā virkne jautājumu-
ja ievadaizsardzības aparāta nominālā strāva ir 20A- vai es drīkstu likt 5 radiatorus, 3 jauda apmēram 1000W, 2 700W?
Kā aprēķināt elektrības patēriņu?(izmaksas)
Un vēl- internetveičos nekur radiatoriem nav uzrādīts cik kv.metrus tie var apsildīt. To var kaut kā pats aprēķināt?
ja ir komenti par konkrētiem radiatormodeļiem, arī laipni lūdzu!!!

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: loks ()
Datums: 04/09/2009 23:29

Ienāk 3f vai 1f? Drošvien jau, ka 3f, tad drīksti likt piecus pa 1000W_3f 20A tīklā vari karināt radiatorus līdz 10kW (10000W) ar piebildi, ka neko citu no tā ievadaizsardzības aparāta vairs nebarosi_Viens 1000W radiators darbojoties ar pilnu jaudu stundā apēdīs 1 kWh, t.i 0,07Ls_Aprēķinot apsildāmo platību jāņem vērā siltuma zudumi, kas atkarīgi no konstrukciju materiāliem, logiem, ēkas novietojuma_Bieži tirgotājiem ir kaut kādas tabulas, vai ražotāja dati par radiatoriem_Pagajušajā gadā liku vienam vasarnīcā ensto radiatorus, nebija neviens lielāks par kW_

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: dacarella ()
Datums: 06/09/2009 10:26

Oi paldies!!! jā, man 3f. Parēķināju, ka ideālā variantā man radiatori sanāk kaut kur uz 7000W, tad taču tur vēl pietiks gaismai un el.plītij? Un boilerim...Un sūknim....Oi..a ko darīt, lai visam pietiktu? Vēl vienu to aparātu jāliek? Kādas izmaksas apmēram ir uzlikt to aparātu?

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: lourenss ()
Datums: 06/09/2009 16:21

Labdien!

1) Vispār jau apsilde ar elektriskajiem radiatoriem ir visdārgākā un izmantojama gadījumos, ja nav citu variantu.
2) Jāzina cik resni un kā savilkti pa sienām vadi. Var gadīties, ka viens vads iziet caur divām un vairāk kontaktligzdām. Tad var sanākt, ka divās istabās uzlikti radiatori pieslēgti pie viena vada, kā rezultātā līnijai pārslodze un nostrādā drošinātāji.
3) Ja visam nepietiks strāva, tad a/s "Sadales tīkls" klientu centrā var iesniegt slodzes palielināšana pieteikumu. Rezultāti var būt dažādi: a) pietiks ar ievadaizsardzības aparāta (drošinātāju) nomaiņu, b) jāizvelk jauns kabelis <20m, c) jānomaina transformators. Tad arī izmaksas var būt no dažiem desmit latiem līdz desmit tūksošiem. 2008.gada sadales sistēmas būvdarbu vidējās izmaksas bija ar šādu kārtu: transformators uz viena balsta ap 4800 Ls plus elektrolīnija ap 9000 Ls/km. Ja starp vasarnīcu un vidējā sprieguma līniju ir 200 m, tad jaudas palielinšāna būs ar kārtu 4800+1800=6600 Ls.

Jaudas trūkuma gadījumā ir iespējams uzlikt automātiku, ka neatļaus vienlaicīgi ieslēgt boileri, elektrisko sūkni u.c. lielas jaudas patērētājus.

Jatājumiem 29493002

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: dacarella ()
Datums: 06/09/2009 21:41

Lourenss, Jūs mani dzenat depresijā...:))
1)Viens no diviem onkulīšiem, kas cēla to būdiņu un lika vadiņus, jau ir kapiņos...atliek cerēt, ka otrs man spēs apskaidrot, cik resnus vadus un kur salicis...Cerams, ka viņi ir darbojušies pēc kaut kāda plāna...
2)man vajag automātiku
3)vai ir kaut kādi īpašie radiatori, kas skaitās baigi efektīvie un ekonomiskie?

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: Didzisp ()
Datums: 06/09/2009 22:36

Pilnīgi visiem elektriskajie sildītājiem ir vienāds lietderības koeficients. Istaba būs vienlīdz silta ar eļļas radiātoru, elektrisko radiātoru zem loga, vecās labās krievulaiku saulīti, vai caurumotajā ķieģelī ievertu spirāli par 0,5Ls. Protams atšķirsies lietošanas ērtums. Uz eļļas radiātora labi varēs žāvet zeķes, bet pie saulītes sasildīt fiksi sānus.Ja kāds stāsta ko citu, tad viņš skolā bastojis fizikas stundas. Ja sildītājs patērē vienu kilovatu elektrības, tad tieši tik arī tas izdala siltumā un pilnīgi pofig, kāds sildītāja tips.
Ja tai vasarnīcā nav speciāli savilkti vadi priekš apkures, tad visdrīzak vadi neturēs palielinātu slodzi. Par šitām lietām tak jādomā pirms vadu vilkšanas.
Labāk atmet domu par elektrisko apkuri un uzliec kadu Jotul krāsniņu, citādi nākamgad vienalga vajadzes pāriet uz malkas apkuri, jo elektriskā apkure ir nenormāli dārga un vajadzēs, visus tagad nopirktos, sildītājus mest miskastē.
Nu nav prāta darbs elektriskā apkure.

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: dacarella ()
Datums: 07/09/2009 00:30

Tā, nu jau jūs visi mani dzenat depresijā :)
Man ir tur centrālās apkures sistēma, bet man galīgi nav talanta cirst malku, tīrīt skursteni, pieliet/izliet sistēmā ūdeni, mainīt sasprāgušos radiatorus....Gribējās kaut ko vienkāršu, ar ko es bez papildspēkiem tiktu galā...Visādi puspaziņas man stāsta par cilvēkiem ar elektrisko apkuri, kas dzīvojot laimīgi un nēesot nemaz tik dārgi..Es tā cerēju, bet jūs manas ilūzijas sagrāvāt :)

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: Sausamalka.lv ()
Datums: 07/09/2009 02:19

Elektriskie ir labs variants, ja vajag uzturēt knapi virs nulles temperatūru prombūtnes laikā (eļļas radiators). Ja māja ar lieliem siltuma zudumiem, var ierīkot infrasarkano, kuru ieslēdz tikai pirms izlīšanas no gultas ;-) Pārējā laikā vislētāk sildīties ar čuguna krāsniņu. Ieliekam sausu malku, pagaidam, lai kārtīgi iekurās, pieveram gaisa klapes un vairākas stundas nav jāaiztiek.
Mūsdienās skaldītas malkas piedāvājums ir lielāks, nekā apaļkoku. Atkarībā no glabāšanas iespējām var pavasarī nopirkt nežāvētu, lai pa vasaru izžūst. Tātad vienīgā piepūle ir malku sakrāmēt šķūnītī un pēc vajadzības ienest pie krāsns. No skursteņa tīrīšanas gan neizvairīties.

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: lourenss ()
Datums: 07/09/2009 08:20

1)Par elektriskajiem radiatoriem izstāstīja Didzisp. Ja draugi saka, ka elektriskā apkure neizmaksā daŗgi, tad vajag paskatīties, cik biezas un nopakotas ir viņu māju sienas, grīga un griesti. Esmu bijis mājā, kas nopakota un ziemā netiek vēdināta. Elektrību siltumam patērē maz, bet smaka šajās telpās ir nepatīkama...
2) Par malku izstastija: Sausamalka.lv
3) Skursteņa tīrīšana ir skurteņslauķa darbs. Arī ugunsdrošības noteikumos ir ierakstītts, ka skursteni var tīrīt sertificēts skursteņslauķis.
4) Ja vienu reizi 10...15 gados jānomaina radiatori, tad tas ir normāli. Ja apkures kontūrā nav uzlikts izplešanās trauks un tvaiks saplēš radiatorus vai caurules, tad to zinošs santehniķis izlabos. Šodien jau radiatoros nelej akas ūdeni, bet speciālu šķidrumu, kas ziemā nesasalst. Tad apkures sistēmā neveidosies ledus netiks saplēsti radiatori un caurules.

Re: Elektriskie radiatori- kur un kādus?
Autors: dacarella ()
Datums: 09/09/2009 21:19


sausamalka.lv- a kā Tu domā ar to čuguna krāsniņu sildīties? Katrā istabā pa krāsniņai?!!!
Izskatās, ka būsiet pārliecinājuši mani meklēt atkal čuguna radiatorus un neaizsalstošo šķidrumu..
Varbūt ir konkrētāka info par to šķidrumu?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **     **   ******   **     ** 
 **  **  **  ***   ***  ***   ***  **    **  **     ** 
 **  **  **  **** ****  **** ****  **        **     ** 
 **  **  **  ** *** **  ** *** **  **        **     ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
  ***  ***   **     **  **     **   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727