UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Terase virs koka verandas
Autors: Normāls čiekurs ()
Datums: 05/02/2020 15:05

Jevgenijs Filips rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tas ir pareizas variants.Es visu laiku domaju ka
> lai no esoša kaut ko sapratigu uztaisit.
>
> Bet es isti nesaprotu ka margas pec tam stuprinat?
> Vai pirms ruberoids uzklashanas var pieskruvet
> stabu kajas un tad kad liek ruberoidu
> ,nohidroizolet kartigi?

Virs rubeorīda Tev nāks karkass un uz tā terases dēļi. Uztaisi pa perimetru sabiezinātu karkasu un to izmanto, lai piestiprinātu margas. Nebūs jau tā ka kā Tev tai margās karāsies. Cauri rubim neko neskrūvē. Sākumā būs smuki, bet ar laiku noteikti tecēs.

Re: Terase virs koka verandas
Autors: Rolanc ()
Datums: 18/05/2021 12:47

Līdzīgs jautājums.
Plānā ir veidot terasi virs garāžas. Garāžas jumts ir no pārsedzes blokiem pagaidām ar 1 kārtu ruberoīdu(+bleķa noteces). Jumts ir taisns(nedaudz nelīdzens), un situācija tāda pati - ūdens līst pāri malām jeb paliek uz jumta un pazūd izžūstot.
Kāds būtu pareizākais ceļš līdz terasei ar koka jeb kompozīta dēļiem? maks. pieļaujamais augstums ko varu atļauties pacelt grīdas līmeni ~14cm.
Pētot kompozīta dēļu terases uzbūves varētu likt uzreiz pa virsu augstumu ieregulējošos podestiņus (ar nelielu slīpumu uz vienu pusi) pa virsu balsta lāgas un terases dēlis ar ideju, ka lielākā daļa ūdens lēnām notek pa dēli uz vienu sānu, pārējais kas tiek uz garāžas jumta cauri paliek līdz izžūst. Vai tas būtu gana?
kāds būtu pareizais uzstādīšanas variants koka dēļiem? Jo lāgas visā plaknē nevarētu balstīt uz jumta.
Otrs jautājums - līdzigi kā margas, ir doma stiprināt 200x200 koka brusas vertikāli, kas pēctam veidotu tādu kā sienu margu vietā. Kāds būtu labākais risinājums stiprināšanai pie jumta jo cauri ruberoīdam sapratu nav prātīgi urbt. Taisīt kādus spec kronšteinus ar ko stiprināt pie paneļu galiem?

Re: Terase virs koka verandas
Autors: deformacijas šuve ()
Datums: 18/05/2021 14:25

Terasei ir jābūt slīpai, lai notek ūdens.

Pat pareizi izpildītas terases(kur apakšā ir telpas) LV apstākļos vienmēr beidzas slikti agri vai vēlu. Ļoti pardomāti nostrādājot eksplutācijas laiku var panakt diezgan labu(gadu desmiti), bet tā ir un paliek mājas vājā vieta. Vājā vieta. Terases, kuras veido izmantojot " Rolanc" ierosinājumus ir viennozīmīgs brāķis, kas pēc tam sagādās daudz "priekpilnus" brīžus eksplutācijas laikā. Sāksim ar to, ka ūdenim visam ir kaut kā jābūt nodabūtam prom no jumta. Nekas tur nežūst "pats no sevis". Tas viss līdīs spraugās un aukstaja laikā sasals/atsals un ēdīs kopā to, kas tur ir. Taisīt var jau jebko, bet cik tas ilgi kalpos.

Re: Terase virs koka verandas
Autors: Rolanc ()
Datums: 18/05/2021 16:07

Ok tad kādi būtu ieteikumi šādā gadījumā? Kā pareizi izveidot slīpu jumtu uz jau esošās konstrukcijas + pietiekami izturīgu lai vēl uz tā izveidotu terasi?
Kā opciju, lai ūdens tecētu prom redzu variantu uz jau esošā jumta betonēt slīpu pamatni ko vēlāk noklāt ar ruberoīdu un tad jau uz slīpās konstrukcijas domāt terases konstrukciju. Vai beigās nesanāks pārāk smags jumts?
Un kāds būtu "pareizais" terases izpildījums virs telpas?

Re: Terase virs koka verandas
Autors: deformacijas šuve ()
Datums: 18/05/2021 16:43

Nu konkrētajā situācijā jau neko atbilstoši kanoniem nevar uztaisīt. Tieši tik vienkarši. Tantei riteņus pieliksi, bet tas nebūs tramvajs. Tādas lietas jau sākumā projektā jāparedz. Visādi eksperimenti mēginot kaut ko bez lielām sāpēm uzlipinat uz kaut kā, kas tam nebija sākumā domāts(un nav īsti tam labs) nav nopietni.

Nu ja ir vēlme nodarboties pašam savā īpašumā ar māksliniecisko pašdarbību uz savu risku, tad jau cita runa. Šādi var sabojāt esošo, bet, ja ir nevaldāma vēlme mesties piedzīvojumos un eksperimentos, jo patīk kaut ko ķimereties, apzinoties, ka tas beigsies ar zaudējumiem un ieguldījumiem, tad jau cita runa. Izklaide maksā naudu.

"Vai beigās nesanāks pārāk smags jumts? " to var pateikt būvkonstruktors nevis anonīms čalis forumā, kam ir tikai aptuveni skaidrs kas tur top.

Es pat nezinu ko tur darīt. Eksperimenta pēc var jau uztaisīt kaut kādu koka veidojumu, kam apakšā pieskrūvēt skarda jumta plaksnes, lai novadītu visu slapjumu no jumta, kas apakšā. Bet tā ir kaut kada pornogrāfija. Teoretiski jau tas strādās - plakanais jumts sauss, tam viss vienalga, koku, kas augšā ar laiku sapūs, var nomainīt. viss vēdinās, mitrums neuzkrājas. Sanāk uzbūvēt koka slīpo jumtu, kas paslēpts koka terasē. Nu bet būvinženieris smīkņās kaut ko tādu ieraugot.

Terasēm ir veseli mezglu kompleksi risinājumi dažadi, piemeram, augstas klases slīpets betons, kas slīps ir, tad pārejais pīrāgs, atkarībā no tā, telpas ir apdzīvojamas vai nē utt. Ūdeni novadīt var visadi. Bet visi tie risinājumi ir pirmais, kas mājā sāks radīt problēmas. Terases ir siltajās zemes forša lieta, pie mums nē. Flīzes likt nevar, leks nost pēc pirmās ziemas.

Re: Terase virs koka verandas
Autors: Pašdarbnieks ()
Datums: 18/05/2021 20:57

Zviedeijā ir redzēts ka ar putoplastu izveido kritumus. Virs putoplasta hidroizolācija. Protams, terases grīda, klājs virs hidroizolācijas, lai to nebojātu. Principā, varianti ir. Jebkurai daudzstāvenei jumta pārseguma paneļi ir horizontāli,kritumus taisa pēc tam.

Re: Terase virs koka verandas
Autors: agrais ()
Datums: 18/05/2021 21:12

Pie mums neesmu redzejis, bet UK,Gernsijas sala, ir stiklsķiedras šadi terasu varianti.Esmu redzejis ka taisa...Stiklšķiedras audums, epoksīdu sveki, vairākas kartas...izveido visus likumus,apmales.Pēc tam kraso. Ja...materialu ņema taja pašā firma kur jahtu korpusus taisa.Principā neka sarežģita..Iznakums stingrs, ciets, staigat var bez problēmām.Nu ja..sals tur nav, bet saule gan .Bet pie mums laivas taisa tieši pec tadas pašas tehnoloģijas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **        **      ** 
  **   **      **     **     **  **        **  **  ** 
   ** **       **     **     **  **        **  **  ** 
    ***        **     **     **  **        **  **  ** 
   ** **       **     **     **  **        **  **  ** 
  **   **      **     **     **  **        **  **  ** 
 **     **     **      *******   ********   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727