UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Mājas siltināšana no iekšpuses.
Autors: Jānis Zvaigzne ()
Datums: 29/01/2023 09:52

Meklēju labu profesionāļa viedokli. Vēlos nosiltināt māju no iekšpuses un saglabāt ārējo fasādi.
2.stāvu Māja ir celta 1936 gadā no mūrēta ķieģeli gan pamati gan sienas. Sienai ir gaisa širtkārta.

90 gadu beigās iepriekšējie saimnieki veica remontu, kas bija veikts ļoti nepareizi. Sienas nosiltināts 50 mm vati un reģipsi. Noraujot nost reģipsi bija 2 stūro pelējums.
Cēloņus es zinu. 1)Lietus ūdeņi koncentrējas mājās stūros, rada pamatus slapujus un kapilārais ūdens ceļās augšā 2) izvēlēts zemes- ūdens siltumūknis ar radiātoriem, kas nespēj nodrošināt mājai pietiekamu siltumu, jo māja vispār nav siltināta. Dažās telpās ziemas laikā temperatūra sasniedz tiksi +10 grādus. Siltinātajā vietās noteikti ap 0.

Ko esmu veicis
1) Patreiz mājai esmu grīdu nosiltinājis ar xps putaplastu 200mm biezumā un ietinis siltās grīdās.
2)Sākot reģipša demontāžas darbus sapratu, ka sienas ir mitras un slāpjas zem vates un 2 stūros pelējums.
3) Esmu vel veicis sienās injecējamo hidroizolāciju uzstādīšanu, bet bez spiediena.( Vai viņā strādā? Varbūt kādām ir ieprirkšējā pieredze!)

Grasos darīt
1) izbūvēt lietus sistēmai drenāžas sistēmu.
2) Rakt vaļā cokolu, atjaunot pamatus ar javu, apklāt ar hidroizolāciju uzstādīt ģeomembrānu un bērt jaunu drenējošu grunti. Domāju to veikt pavasari, kad zeme būs atkusi un temperatūra sasniegs +5 grādus.

3) Aktuāla problēma ko gribu veikt. Sienas sitināšana noiekšpuses. Ar mitruma nosucēju un palielinot temperatūru dabūtu pēc iespējas vairāk mitruku ārā no sienām un pelējuma vietas apstrādāt ķīmiju.

Tad veikt siltināsanu, tikai nevar izvēlēties ar ko.

1) 50mm akments mati, tvaika izolācijas plēve un rēģipsi.
2)Fibrolītu 50mm.
Vai
3)finnfoam FF-PIR GYL ko es laprāt gribētu un apstrādāt ar kaļķa cementa apmetumu. ( remont darbi notiek tikai 1. Stāvā. Un 2 stāvs paliek nemainīgs Paredzēts izbūvēt ventilācijas sistēmu. )

Kuru no 3 materiāliem jūs iesakāt, Kāpēc? Vai nevajadzētu sagaidīt vasaru, kad sienas ir sausākas un, tad siltināt, gribu vienkārši būvdarbus pabeikt līdz 1. jūlijam.
Vai pelējuma nevajadzētu vairāk būt pēc, šādiem remont darbiem?

Re: Mājas siltināšana no iekšpuses.
Autors: Aldiss ()
Datums: 29/01/2023 17:31

Vai aiz riģipša, pirms vates, bija plēve?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **   **   **     **  ***   **  **     **  **    ** 
 **  **    **         ****  **  **     **  **       
 *****     ********   ** ** **  **     **  **       
 **  **    **     **  **  ****   **   **   **       
 **   **   **     **  **   ***    ** **    **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727