UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Bobijs ()
Datums: 22/03/2024 22:44

Labdien

Ir tāda problēma, ka dzīvoklī ir uztaisīts remonts un visi vadi līdz skaitītājam (trepju telpā) ir jauni (vara), bet ik pa laikam mirgo visas E27 spuldzes vienā brīdī visā dzīvoklī, mirgo arī tās, kas ir iespraustas sienas rozetēs un mirgo arī tad, kad ir izslēgts apgaismojuma automāts (rozetē iespraustās tikai), bet tiek ieslēgts kafijas automāts. Mirgošana notiek arī tad, kad nekas nav ieslēgts - pilnīgs random. Mirgošana ir tāda kā raustīšanās - spuldzes pilnībā neizdziest.
Interesanti, ka nemirgo LED paneļi, virtuvee LED lenta un halogēna spuldzes. Mirgo tikai šīs te E27 LED spuldzes. Kas varētu būt pa vainu? Elektrības stāvvads ir no CCCP laikiem.

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Bobijs ()
Datums: 22/03/2024 22:47

Citādāk viss darbojas normāli. Pieslēgums ir 16A.
Drosinātājus ārā nesit, nekas neslēdzas ārā, skaņu nav, deguma smakas nav arī trepju telpā.

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: jtdesign ()
Datums: 23/03/2024 12:42

Elektriķis vajadzīgs (te gan tādi īpaši nav novēroti). Varu minēt, ka ar savienojumiem/fāzēm kaut kas nav kārtībā (remontētāji nebija elektriķi, bet parasti puiši no ielas).

Manas mājas kāpņu telpā šobrīd spuldzes spīd 2 režīmos - kad slēdzis izslēgts, tumšākā (bet pietiekami, lai visu redzētu), kad ieslēgts, kā normāli pienākas. Pilnībā izslēgt nav iespējams.

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Cogito ()
Datums: 23/03/2024 13:05

Dažas LED spuldzes no slēdžiem ar gaismas indikāciju kļūst visai nervozas. ;)

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: iedo iedzert ()
Datums: 24/03/2024 03:49

visas e27 vienādas? ko darītu kāda dārgāka spuldze, kurai nav lēta elektronika iekšā? mirgošanu var radīt reaktīvā strāva. Kā tas ir, visi vadi aiziet uz kāpņu telpu? Vadus nomainīja, bet dzīvoklī savu sadalni neielika?

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: A u t o r s ()
Datums: 24/03/2024 09:10

Tuvojas pasaules gals ✓

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Autora redaktors ()
Datums: 24/03/2024 11:23

Nē, Lieldienas.

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Polis ()
Datums: 26/03/2024 18:25

Dzīvoklī viss gan jau uz vienu fāzi saslēgts. Dēļ viena čaiņika tā nevarētu būt, varētu būt, kad vēl indukcijas plīti ieslēdz. Vainu vadi galīgi diegi, vai kaut kur savienojuma vietā pārvilkts pasākums uz diegu..

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: Bobijs ()
Datums: 27/03/2024 03:17

Biju aizmirsis par šo.

E27 spuldzes nav vienādas - ir kādi 4 veidi e27... pa 1 euro, pa 3-4 un kaut kas pa vidu. Visas mirgo vienādi un visās istabās vienlaicīgi, nemirgo tikai tīrie led paneļi. Tie bija dārgāki - ap čiriku gab.
Vēl man ir halogēna lampiņas , un arī tās nemirgo.

Jā, 1 fāze, 16A. Visi mani vadi ir jauni līdz skaitītājam, bet tālāk no skaitītāja aiziet vecais alumīnija sūds uz stāvvadu, kas arī ir vecais alumīnija sūds. 45 gadi vecs.
Ienākošais no skaitītāja līdz manai sadalei ir 4kvadrāti vara, bet pārējie 1.5 un 2.5 kvadrāti. Uz plīti aiziet 4 kvadrāti. Jaunie vadi ir pietiekami, laikam. Savienojumos ir tikai wago.. bet to nav daudz, jo nav nozarkārbu.

Mirgo arī galda lampa ar e27 tāpat kā griestu. Citrreiz mirgo, kad nekas nav ieslēgts. Novēroju, ka ap 17-18 parasti paradās, bet pa nakti ir ļoti mierīgi (bez iemesla nemirgo). Jā, notestēju ar galda lampu un tejkannu - virtuvè, bet atslēgu griestu apgaismojuma automātu (tām rozetēm bija atsevišķi automāti) - tāpat noraustījās.
Nu tā mirgošana ir reizēm uz 1-10 sekundēm, tad pazūd; bet kad ieslēdz čaiņiku, tad noraustās.. dators neizslēdzas. Čaiņiks ir 2.4 kW, bet kafijas automāts ap 1.4kw un 10A.

Indukcijas plīti lietoju tikai uz 50% jaudu 1 riņķi un no tās nekas nemirgo. Nekad neslēdzu vairāk kā 1 jaudīgo iekārtu un nekur nav deguma smakas vai trokšņi.

Sāk likties, ka vaina elektrības stāvvadā vai kaut kur tajā nav 0. Nav saprašana vai maz ir cerība, ka to kādreiz nomainīs.. un ja mainīs, tad nedaudz bail vai nepaliks sliktāk, zinot mūsdienu strādnieku attieksmi un kompetenci.

Re: Mirgo spuldzes lustrās
Autors: ETT ()
Datums: 27/03/2024 12:38

LEDi var mirgot pat tāda vienkārša iemesla dēļ, ka kaut kur sajauktas vietām fāze ar nulli, kaut kur zemējums samuhļīts kopā ar nulli, kā jau minēja Cogito - slēdži ar indikāciju, kaut kādas bojātas iekārtas, instalācija uz puņķiem, visādi augstfrekvences izstarojumi no dažādām iekārtām, pašu spuldžu kvalitāte, utt., utjp...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  ********  **     ** 
 **     **   **   **   ***   ***     **     **     ** 
 **     **    ** **    **** ****     **     **     ** 
 **     **     ***     ** *** **     **     ********* 
 **     **    ** **    **     **     **     **     ** 
 **     **   **   **   **     **     **     **     ** 
  *******   **     **  **     **     **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727