building.lv skaitļos

Lietotāji online30
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32877
Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

   Lai cik moderni un kvalitatīvi siltuma un skaņas izolācijas materiāli mūsdienās ir pieejami būvniecības tirgū, izbūves procesā kļūst redzams, ka to efektivitāte bieži vien neatbilst reklamētajai.

 

Izrādās, to pazemina dažādu instalāciju iebūvēšanas nianses. Īpaši tas attiecināms uz tradicionālajiem plātņu vai ruļļveida skaņas un siltuma izolācijas materiāliem, kas spēj nodrošināt reklamētos rādītājus tikai tad, ja montāžas laikā tiek instalēti vienlaidus kārtā. Taču ne vienmēr būvnieciskā situācija to pieļauj, piemēram, inženierkomunikācijas vai ēkas konstrukcijas nereti liek veidot pārrāvumus izolācijas materiālos. Taču jebkurš šādas vienlaidus kārtas pārrāvums uzreiz veido sava veida spraugas un caurumus, paverot ceļu siltuma aizplūšanai un attiecīgi samazinot šādu materiālu efektivitāti. 

 width=

Šajā bildē redzams standarta putuplasta lokšņu risinājums grīdas siltumizolācijai. Bilde ir lielisks piemērs tam, kā tiek veidota standarta siltumizolācija ar siltuma zudumiem, skaņas tiltiņiem un nenosegtām komunikācijām, materiāla atgriezumiem un pārpalikumiem.

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

Arī vate nespēj nodrošināt kvalitatīvu izolāciju bez siltuma un skaņas tiltiņiem. Tāpat jāpiebilst, ka šāda grīdu siltināšana prasa daudz laika, taču rezultāts nebūt nav perfekts. Materiālu atgriezumi, kas veidojas putu polistirola un akmens vates piegriešanas laikā, vidēji sastāda 5 – 10 procentus, kas norakstāmi zudumos, tāpat nepieciešams ierēķināt papildu izmaksas par atgriezumu izvešanu.

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

 Kā atbilde šai problēmai Latvijas tirgū parādījies alternatīvs, videi draudzīgs bezšuvju siltuma un skaņas izolācijas risinājums ThermoWhite System.

Tas sevi pierādījis ar sekmīgu lietojumu vērienīgos projektos, ar augstām akustiskajām prasībām raksturīgos objektos, piemēram, jaunbūvē Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā 20000 m2 platībā, koncertzālē "Lielais Dzintars" 6000 m2 platībā, Rīgas Motormuzeja rekonstrukcijā 400 m2 platībā, Rīgas Stradiņa klīniskās universitātes rekonstrukcijā 2100 m2 platībā, franču bērnudārza un skolas ÉCOLE FRANÇAISE EXUPÉRY būvniecībā 5400 m2 platībā, un daudzos citos objektos. 

 Kas ir THERMOWHITE System?

ThermoWhite System ir videi draudzīga bezšuvju siltuma un skaņas izolācijas sistēma, kuras izgatavošanā tiek izmantoti otrreiz pārstrādātie materiāli – putu polistirola atgriezumi. Kā saistviela tiek izmantots minerālmateriāls, ko pirms 20 gadiem izgudrojis un patentējis ThermoWhite GmbH (Austrija) dibinātājs Aloizs Edlers. ThermoWhite sistēma ir sertificēta un atbilst Eiropas un Latvijas standartiem un normatīviem. Objektos papildus tiek veikti termoaudita un akustiskie mērījumi.

ThermoWhite System bezšuvju materiāls ieklāšanai tiek sagatavots mobilajās ražošanas iekārtās uz vietas objektā. Ražošanas iekārtā tiek sagatavots homogēns sausais maisījums saskaņā ar receptūru, kas nosaka materiāla komponentu – putuplasta granulāta un ThermoWhite saistvielas – proporcijas. Pēc tam tiek pievienots iejavūdens. Gatavais maisījums tiek izstrādāts (iepūsts) atbilstoši līmenim un noteiktajai augstuma atzīmei, sablīvēts un nolīmeņots, rezultātā blīvi aizpildot visu platību neatkarīgi no inženierkomunikāciju izvietojuma vai pamatnes līdzenuma. Pāri ieklātajam materiālam tiek klāts ThermoWhite PE 5/300 (5 mm biezs) – soļu trokšņu un tvaika barjera ar pašlīmējošu joslu. Soļu trokšņa samazinājums iespējams pat par 32 dB. Otrs variants – pāri ThermoWhite tiek ieklāts kāda tradicionāla plātņveida minerālu siltumizolācijas materiāls. Vēl atliek betona slānis, un grīda ir gatava gala apdarei.

Šāds grīdas "pīrāgs" garantē augstu skaņas izolācijas funkcionalitāti, jo izolācijas slānis ir vienlaidus un bezšuvju, līdz ar to neveidojas skaņas un aukstuma tilti. Iestrāde ir ērta un ātra, turklāt ietaupot arī uz darbaspēka izmaksām. Instalējot ThermoWhite sistēmu, profesionāla komanda vienas darba dienas laikā var nosiltināt līdz pat 500 m2 lielu būvniecības platību. 

 Kāpēc izvēlēties THERMOWHITE System?

Būvējot tālredzīgi, jāņem vērā arī arvien augstākās energoefektivitātes prasības. Pieaugošā energotaupības apziņa ir svarīgs faktors, kas liek izšķirties par labu ThermoWhite sistēmai. Optimāla siltumizolācija ļauj ne vien ietaupīt apkures enerģiju ziemā, bet arī klimata kontroles iekārtu ekspluatācijā patērējamo enerģiju vasarā. Tas ir efekts, kas pozitīvi iespaido ne tikai naudas maciņa saturu, bet arī Zemes atmosfēru.

 THERMOWHITE galvenās priekšrocības 

  • Lieliskas siltumizolācijas īpašības;
  • Ieklāšanā neveidojas šuves, līdz ar to neveidojas arī aukstuma un skaņas tilti;
  • Pilnībā nosedz pa grīdu vienlaidus kārtā instalētās komunikācijas;
  • Augsta slodzes izturība;
  • Iespējams ieklāt uz nelīdzenas virsmas;
  • Klājams slīpumā, ideāls plakanajiem jumtiem;
  • Iespējams veidot biezus izolācijas slāņus;
  • Izcilas soļu trokšņu slāpēšanas īpašības - samazinājums par 23 dB; sistēmā ar ThermoWhite PE 5/300 iespējams samazinājums pat par 32 dB; 
  • Nav nepieciešama plātņu piegriešana – liela laika ekonomija;
  • Augsti efektīva ieklāšana un mazs saistvielu patēriņš;
  • Ekonomisks - neveidojas materiāla atgriezumi;
  • Optimāli pielāgots grīdas apkures sistēmām;
  • Ātrs, tīrs un mazu platību aizņemošs iestrādes process;

  THERMOWHITE var izmantot dažādu ēku un to daļu siltināšanai 

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

 STĀVO JUMTU siltināšana

Izcilās siltumizolācijas īpašības un formas noturība īpaši izceļ ThermoWhite šajā lietojuma jomā. Nav nepieciešama segto daļu ventilācija. 

BĒNIŅU siltināšana

Ja bēniņos ir paredzēts staigāt, tad ThermoWhite var klāt zem visu veidu klona vai sausajām seguma plātnēm.

GRĪDU siltināšana

Tā kā ieklājot ThermoWhite neveidojas šuves, tad neveidojas arī skaņas un aukstuma tiltiņi, kā arī iespējams izveidot horizontāli līdzenu pamatni zemgrīdas apkures sistēmas instalācijai un betona klona ieklāšanai. Pateicoties izcilajai pamatnei, tiks ieklāta vienāda biezuma betona klona plātne, kas vienmērīgi izdalīs zemgrīdas apkures siltumu pa visu tās virsmu, un tās izplešanās būs vienmērīga un bez plaisām.

VELVJU siltināšana

Biezu slāņu izveide ar ThermoWhite problēmas nesagādā. Slāņus līdz 50 cm biezumā var veidot vienā darbu kārtā. Šāda konstrukcija iztur arī dzīvojamām un biroja telpām raksturīgās slodzes.

PLAKANO JUMTU siltināšana

Tā kā siltuma un skaņas izolācijas materiāla ThermoWhite virsmu var veidot jebkurā slīpumā, tad ThermoWhite ir izcils laiku un citu resursu taupošs risinājums plakano jumtu konstrukcijām.

BASEINU siltināšana

Ar ThermoWhite var izveidot kompaktu baseina korpusa siltumizolācijas apvalku, vienlaicīgi aizsargājot instalācijas. 

 THERMOWHITE iestrādes process

ThermoWhite tiek ražots uz vietas un pa cauruli padots ēkā, kur notiek tā iestrādāšana. 

 width=

ThermoWhite siltuma un soļu trokšņa izolācija tiek ierīkota atbilstoši līmenim un noteiktajai augstuma atzīmei. 

 width=

 width=

 Iestrādes procesā materiāls tiek sablīvēts un gludi nolīmeņots.

 width=

 

Ieklāšanas secība

 width=    width=    width=

 Vispirms tiek ievilktas inženierkomunikācijas,  tam seko ThermoWhite iestrāde, un tiek iegūts ThermoWhite gatavais rezultāts.

 width=    width=    width=

Pēc tam virs ThermoWhite var ierīkot siltās grīdas, ko pārklāj ar betona klonu,  bet to savukārt nosedz ar parketu vai kādu citu izvēlētu grīdas segumu. Iespējami visdažādākie tehniskie risinājumi. Vienīgais nosacījums, kas jāņem vērā, izvēloties ThermoWhite – jārēķinās ar to, ka pietiekami apjomīgu darbu gadījumos klients saviem spēkiem nevarēs veikt ThermoWhite iestrādāšanu (mazu apjomu, piemēram, 5 m2, ieklāšanu veikt varēs), jo šim procesam nepieciešama īpaša ražošanas iekārta. Tādēļ par materiāla iestrādāšanu nepieciešams vienoties ar SIA ThermoWhite Baltic speciālistiem vai uzņēmuma sadarbības partneriem.

KONCERTZĀLE "LIELAIS DZINTARS" LIEPĀJĀ AKUSTISKIE MĒRĪJUMI
Vērienīgās koncertzāles "Lielais Dzintars" būvniecības laikā kā skaņas izolācijas materiāls lietots ThermoWhite, iestrādājot to pārsegumos. Tas ir objekts, kas pēc būtības prasa ļoti kvalitatīvus skaņas izolācijas risinājumus. Pēc ThermoWhite iebūves ēkas pārsegumu konstrukcijā eksperti testēja materiāla funkcionalitāti objektā uz vietas, konstatējot, ka praktiskajās pārbaudēs iegūtie parametri atbilst teorētiski uzrādītajiem datiem. Koncertzālē tika veikti tādi profesionāļiem atpazīstami testi kā skaņa gaisā un triecienskaņas mērījumi. Testēšanas pārbaudēm tika piesaistīti profesionāli akustiķi no "R&D Akustika", kuri mērījumus veica būvniecības laikā – ēkā bija tikai daļēji izpildīti apdares darbi, tie bija noslēgti ar norobežojošām konstrukcijām, bet pati ēka vēl nebija apmēbelēta. Mērmikrofonu vietas primārajās un sekundārajās telpās tika izvēlētas saskaņā ar standartu LVS NE ISO 140-7. Standarta reverberācijas laika T30 mērīšana sekundārajās telpās tika veikta tā, lai raksturotu analogu situāciju kā skaņas spiediena mērījumos. Reverberācijas laiks tika mērīts ar impulsa skaņas avotu un programmatūru 7841-Dinac. Rezultāti apmierina viskaprīzākos akustiķus un arī mūziķus. 

       

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

          "Lielais Dzintars" Liepājā

 

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Rīgas Motormuzejs       Rīgas Stradiņa universitāte
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca.

Kopumā Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā tika ieklāti 20 000 kvadrātmetru ar ThermoWhite bezšuvju siltuma un skaņas izolācijas materiālu un PE5/300 soļu trokšņa un tvaika izolācijas paklāju. Visām telpām ir panākti vienādi siltumizolācijas augstuma līmeņi, kas nebūtu iespējams ar standarta lokšņveida siltumizolācijas materiāliem.

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?

  THERMOWHITE sadarbības partneri

autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
   
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
 
autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?
Foto: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?; autors: Kāpēc eksperti aizvien biežāk iesaka THERMOWHITE siltuma un skaņas izolāciju?


Papildus informāciju var iegūt:

SIA Thermowhite Baltic

Šmerļa iela 3, Rīga, LV-1006

tālr.+371 29483838

www.thermowhite.lv

e-pasts: ofiss@thermowhite.lv

Facebook: www.facebook.com/thermowhitebaltics

Twitter: www.twitter.com/ThermoWhite_BS

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.