UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/02/2010 20:44

Nez cik ūdens šķidros litros satur gaiss un cik telpai piesaistītā sienu daļa. Gan jau būs līdzīgi temperatūrai - gandrīz visu istabas gaisu nomainot ar āra tas uzsilst atpakaļ 10 minūtēs.
Ir vēl trešais masas veids - smaržu/smaku masa - dabīgā materiālā ieķeras vakarrīta pankūku smarža un dažas molekulas ziemsvētku pirdiena. Ja ticēt V.Bokalderam, nepārspēts esot neapdedzināts māls.
Savukārt sintētiskus materiālus raksturo pusizsmirdēšanas periods, kas vairumam ir nedēļas vai mēnesis, bet dažam linolejam varētu būt pat pāris gadu.

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: Cilveks ()
Datums: 08/02/2010 20:54

NU pag kur juus iebraucaat auzaas, teema jau nav par gaisa mitrumu. :)
Mani interesee leetaakaa siltinaashana. Pagaidaam esmu uz 150m2 izreekjinaajis putuplasta plaaksnes ar visu apdari ap 700 latiem. Ir veids kaa var leetaak?

Un varbuut kaads zina cik maksaa piepust beeninjus ar siltinaashanas vati. Apmeeram 100m2

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: aaaa ()
Datums: 08/02/2010 21:26

Ar bēniņiem arī sāc, sienas nav tik svarīgi, galvenais ir labi nosiltināts pēdējais pārsegums - ja bēniņi auksti, tad pārsegums, ja bēniņi silti, tad jumts. Tev laikam, pārsegums. Nopērc sarunā kādā kokzāģētavā sausas zāģu skaidas - tādas parasti var dabūt galdniecības cehos, samaisi ar nedzēsto kaļķa pulveri, teiksim, attiecībā 1:10 un pats uzber, cik biezu slāni vari atļauties. Virsū tādam obligāti vajag pretvēja barjeru - labākais - vecs kartons, kartona kastes vai vienkārši kāds pabiezāks papīrs. Arī saviem izdedžiem virsū vari klāt kartonu . jau ieguvums būs ievērojams.
Par to tvaika barjeru no ārpuses - nu nezinu, vai tas ir tik svarīgi mūra ēkā. Kas ar to ir domāts ir tas, ka pielīmējot puķiku no ārpuses, tu nobloķē mitruma izkļūšanu no mūra. Parasti tas ir svarīgi tikai aukstajos ziemas mēnešos - mitrums lielāks ir telpā un tas cenšas pa sienu tikt ārā. Tā kā siena ir auksta, vienā brīdī tas sasniedz rasas punktu un tur kondensējas, tādā veidā slapinot sienu un var sākties pelējumi utt. Bet nu nezinu - parasti ziemā tas gaiss ir tik sauss telpās, ka domāju, sienas virspuse tāpat būs sausa, resp., ir svarīgi, cik dziļi mūrī atradīsies rasas punkts. Ja putoplasts no ārpuses, tas nozīmē, ka rasas punkts būs dziļi iekšā mūrī un tad tam vairs nav tādas nozīmes. Līmē vien to puķiku, neko lētāku neizdomāsi, vate protams būtu labāk, bet cena nesalīdzināmi lielāka. Bet vienalga - pats galvenais bēniņi!

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: nokijs ()
Datums: 08/02/2010 22:03

aaaa
Nevis nedzēstiem, bet gan dzēstiem kaļķiem. Ja piegāzīsi nedzēstos, tad gaisa mitruma ietekmē vari skaidas nosvilināt ar visu būdu. Kaļķis dzēšoties izdala karstumu...

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: EjTakTu ()
Datums: 08/02/2010 22:14

aaaa
Tu negāz absolūto ar relatīvo vienā putrā, tad arī sapratīšu :) Pretējā gadījumā, jaucot gramus uz m3 kopā ar procentiem, Tev saprotami neizdosies salīdzināt *zemu* ar *augstu* ;)

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: EjTakTu ()
Datums: 08/02/2010 22:24

nokijs
Tieši ar nedzēstiem. Mitrums nav tik liels un kaļku koncentrācija nav tik liela. Funktieris ir uz lēnu reakciju.

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 09/02/2010 10:24

Tātad tev ēka celta laikaposmā no 1955..1970 gadiem. Ārsienas ir izšuvots baltais silikātķieģelis 38cm biezumā, koka pārsegums uz bērniņiem, kas siltināts ar 10...12cm akmensogļu izdedžiem. Logi koka -atsevišķos rāmjos.
Lētākā celtniecība paša rokām ir izmantot tos materiālus, kurus var iegūt uz vietas vai netālu, lai nebūtu lieli transportizdevumi.
Bēniņos var kombinēt tos pašus izdedžus ar polistirolu, skatīt diskusiju šeit: [www.building.lv]
Ārsienai manuprāt lētākā ir izmantot apdares paneļus- piem. fibrolīta plāksnes aiz kura veido aizbērumu. Tad aizbērumam var izmantot visdāžādākos organiskos materiālus kā atliekas no polistirola kastēm, skaidas vai pat salmus.

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: tehnologs ()
Datums: 10/02/2010 23:16

Cilvēks, princips siltināšanā ir ļoti vienkāršs - jo vairāk ieguldi jo vairāk ietaupi. Tu jau vari pa lēto nočakarēties, un tam ir savs pamatojums esošajos ekonomiskajos apstākļos. Bet ko tu galu galā gribi panākt? - kāds klimats tev mājās ir vajadzīgs? Jo tagad es redzu, ka tu bezjēgā un bezsamaņā meklē kautkādu risinājumu par kautkādu mistiski zemu ciparu? Mans tev ieteikums - pirms kautko jautāt pasūti energoauditu, samaksā kādus 150-200Ls, un tad plāno. Citādi mēs te visi tev savus "dari tā..." smadzenēs ieskrūvēsim, un tu beigās nezināsi, ko darīt, un izdarīsi pēc sava prāta. Pēc gada-diviem atkal sāksi domāt: "ko darīt?". Esi gudrāks, saimnieks, nesteidzies!

Nevajag vienkāršot fasādes siltināšanas tehnoloģijas - pielāgo tās!

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: rbb ()
Datums: 11/02/2010 16:25

[www.diy.lv]
Esam uzbūvējuši mājas bez nevienas plēves, mitrums nav bijis mazāks par 35% pie āra -25 gr. telpās vidēji 20gr. Tas viss pateicoties organiskiem materiāliem. Apkure šadai mājai gadā uz 1m2 izmakā 0.2-0.1Ls.

Re: Lētākais siltināšanas veids.
Autors: rbb ()
Datums: 12/02/2010 10:16

0.1-0.2Ls mēnesī

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **  **     ** 
  **   **      **     **     **  **     **  **     ** 
   ** **       **     **     **  **     **  **     ** 
    ***        **     **     **  *********  ********* 
   ** **       **      **   **   **     **  **     ** 
  **   **      **       ** **    **     **  **     ** 
 **     **     **        ***     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727