UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: Morris ()
Datums: 16/02/2010 11:28

Sāku lēnām domāt par savas privātmājas celtniecību, un sāku skicēt kkādas savas mājas aprises. Gribēju pajautāt kādam skārdniekam, cik ir minimālais skārda jumta slīpums, ar skārda jumtu es nedomāju Ruukki utt..., bet
īstu skārda jumtu. :)

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/02/2010 12:09

Šodien tu vari iegādāties skārda loksnes, kas ir bez horizontālajām saduršuvēm visā jumta plaknes garumā. Risinājums pie nosacījuma, ka vertikālās vai saduršuves tecējuma virzienā tiek speciāli blīvētas ļauj skārda jumta slīpumu sākt no 7 grādiem. Ja vēlme vasarā obligāti redzēt jumta horizontālo kartu vai plātņu saduršuves, tad dubulti locītai šuvei slīpums no 11 grādiem, ja vienkārtīgs locījums tad 19 grādi.
Bet mani urda tāds jautājums, kapēc skārds?

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: morris ()
Datums: 16/02/2010 19:37

Paldies par izsmeļošo atbildi.
Nu skārds dēļ dizaina.. :)

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 17/02/2010 12:15

Tad, kad cilvēks brauc no Rīgas pasažieru stacijas ar vilcienu uz Ogri vai Saulkrastiem, tad labajā pusē Maskavas priekšpilsētā ir izbūvēta ēka, kas apdarināta ar skārdu. Man personīgi šī ēka atgādina graustu kādā DAR galvaspilsētas nomalē, kur dzīvo bomži. Bet par gaumi nestrīdās.
Projektējot ēku vienmēr vajag atcerēties, ka tā ieegs kokos un ēkas dizains visvairāk izpaudīsies tieši uz papīra lapas, bet dabā?

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: morris ()
Datums: 17/02/2010 12:43

Ar vilcienu sen nēesmu braucis, tādēļ nezināšu par kuru ēku iet runa. Bet runājots par dizainu un ainaviskajām štelēm... Vidusmēra latvietim skaisti saitās mājas no žurnāla ''Krasiveji dama'' un tip būvprojekta mājas lapas... :D Un dārzā nolikt kādu māla rūķi no veikala ''depo''...

Un skārdam, kā ikvienam metāla izstrādājumam, ir ''janodilsts''. Tā pat kā koka grīdai utt...

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: Rx ()
Datums: 17/02/2010 13:18

Man arī bija problēma ar maza slīpuma jumta realizāciju (situācijas uzlikti nosacījumi) Tiešām, 7 grādi iznāca minimums bleķa jumtam. Un arī to realizēt ar labiem meistariem bija problēma, jo, kas atbildēs , ja sniegs būs 0.5 metri un sāks kust un tecēt. Tik labi noizolēt savienojuma šuves var tikai teorētiski ar speciālām blīvējošam lentēm un t.t.t. Izgāju no situācijas sekojoši: Uzliku Tenah akmensvates pildījuma paneļus, paredzētus sienām (viņiem nav izbīdītas šuves ) 100mm, ko papildus pārklāju ar karsto Ruberoid pārklājumu. Silts jumts, netek, mazs slīpums, minimāls biezums, ugunsdrošs. Piezīme: tas ir garāžas jumts.

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: morris ()
Datums: 17/02/2010 13:49

Nu es plānoju jumtu ap 15 grādiem. Domāju kad īpašām problēmam nevajadzētu būt...

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2010 14:38

Interesanti gan, ar ko Ruukki bleķis atšķiras no "īsta" skārda. Definē lūdzu.
Ja godīgi, es Ruukki bleķi uzskatu par kvalitatīvāko cinkoto skārdu, kādu par naudu pie mums var nopirkt. Un tas ne tāpēc, ka man mājai tāds ir uzlikts, drīzāk uzlikts ir tāpēc, ka pailgi pētot šo subjektu pirms jumta likšnas nācu tieši pie šāda slēdziena.
Jebkurš "īstais" cinkotais bleķis LV teritorijā ar 99% garantiju nāks no matuškas parašas. Ja ir tik ļoti mīļa tā viņu īstā un kvalitatīvā produkcija - uz priekšu.
Ja kas, arī Ruukki ir valcprofils, kas vizuāli neatšķirsies no uzlocīta bleķa, varbūt nebūs tik ļoti kārotā spožā konzerbundžas paskata, bet, ja tas ir izšķirošais faktors - uz priekšu.

Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: morris ()
Datums: 17/02/2010 16:16

Pilnīgi piekrītu kad Rukki materiāls ir labs, un viņi skārdu tirgo arī ruļļos...
Bet neizprotu šo kompleksaino satraukumu par to kas ir kas...
Piesaucot vaardu ruukki, nebiju domājis ar to ka tas ir kkas slikts, vnk rašotāja mājas lapās (arī tajā pašā Ruukki) minimālā jumta slīpums gatavim izstrādājumiem ir dota...
Gribēju uzzināt skārda jumtam minimālo leņķi, ko liek skārdnieks...


Re: Skārda jumta minimālais slīpums
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2010 17:02

Kompleksains satraukums vērojams Tavā pirmajā postā, ka ar skārdu tu saprotot nevis rūķi, bet gan kaut ko mistisku. Ķipa rūķis ir neīsts, bet tas, ko ģaģa Žora izvek no aizkrāsnes ir tas īstais. Nezinu, varbūt lasīt vairs nemāku?
Ja kas, rūķis ir cinkots pareizi pēc tehnoloģijas, pats skārds ir 0.5mm biezs, kas ir ļoti pat labs rādītājs un cinka slānis viņam ir ļoti kvalitatīvs. Pa virsu vēl papildus krāsas aizsardzība un tikai šim pārklājumam vien rūķis dod 15 gadu garantiju!!! Pēc būvniecības svilinot celtniecības atkritumus, starp tiem nejauši pagadījās rūķa atgriezums. Kad apmēram pēc gada veco ugunskura vietu novācu un tīrīju, liels bij mans pārsteigums, ka uz apdedzinātās-izkarsētās rūķa loksnes pēc gada nogulēšanas slapjā zemē nebija ne miligrama rūsas.
Par minimālo slīpumu runājot - nav lielas starpības, kāds skārda jumts. Tā pa īstam jumts ar mazu kritumu ir klājams tikai ar kausējamo ruberoīdu 2 kārtās.
Classic profilam, piemēram, paskaties viņu mājaslapā, ir abās pusēs uzlocīta kantīte uz augšu un viņi viens uz otra uzbāžas virsū. Šitādu segumu noliekot pilnīgi horizontāli un uzlejot apmēram 1cm ūdens pat teorētiski tas nekur netiks iekšā. Rūķim milzu pluss ir tas, ka loksnes nāk visā jumta garumā, ja vien nav kaut kāds monstrāli garš jumts, līdz ar to nav horizontālo šuvju, kas locāmā skārda gadījumā vienmēr ir.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **         ******  
 **    **  **     **  **     **  **        **    ** 
     **    **     **  **     **  **        **       
    **     **     **  **     **  **        **       
   **       **   **   **     **  **        **       
   **        ** **    **     **  **        **    ** 
   **         ***      *******   ********   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727