UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Vibroblietes / vibroplates noma
Autors:
JanisL
()
Datums: 17/05/2010 22:43
Kur par vissakarīgākajiem cipariem iznomāt vibroblieti / vibroplati?? Un kāds ir mazākais ieteicamais svars, ja jāblietē smiltis pamatu būvbedrei? Laikam zem 120 kg īsti nevajag līst, vai ne? Priecāšos par kādu noderīgu komentāru! Paldies!
Re: Vibroblietes / vibroplates noma
Autors:
m.
()
Datums: 17/05/2010 22:51
Man izskatiijas visur vienadas cenas, laikam ja njeema uz briivdienam vareja dabuut par vienas dienas cenu uz 2-3 dienaaam.
SS bija tada sadalja instrumentu noma bet blieti tur neredzeeeju, mosh peetiiju savu regionu.
SS bija tada sadalja instrumentu noma bet blieti tur neredzeeeju, mosh peetiiju savu regionu.
Autors:
JanisL
()
Datums: 17/05/2010 23:13
Oooo, nu ja uz brīvdienām varētu dabūt par pāris dienu cenu, tas būtu vēl skaistāk. Bet nu vispirms jāatrod kur - Cramo, Ramirent utt. jau esmu aplūkojis. Tad nu skatos vēl, vai nav kaut kur labāks cipars.
Plus - to blieti kā vispār iedabūt busiņā / piekabē var? Jāceļ ar pacēlāju? Jādrebinās augšā pa dēļiem?
Plus - to blieti kā vispār iedabūt busiņā / piekabē var? Jāceļ ar pacēlāju? Jādrebinās augšā pa dēļiem?
Autors:
m.
()
Datums: 17/05/2010 23:19
Esot taa ja saved VISU smilti majaa uzreiz, tad salaista kartiigi un tad blietee no augshas. Taa varetu buut efektivak jo ietaupaas blietes noma x reizes es taa daru vismaz. Varbuut ir kads precizaaks risinaajums.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 17/05/2010 23:54
Dziļi šķidrā blietējot veidojas peldošā sala.
Esmu bēris ūdenī bez blietēšanas (kā basieinā ar zemes vaļņu malām).
Esmu bēris ūdenī bez blietēšanas (kā basieinā ar zemes vaļņu malām).
Autors:
JanisL
()
Datums: 18/05/2010 00:08
Ūdens liešana, kā tepat forumā citviet lasīju, nav tik efektīva. Vislabāk tomēr ir - bērt ap 20cm slāni un blietēt. Pagaidām nav ne jausmas, ko tas man nozīmēs laika un spēka patēriņa izteiksmē... :) Bet nu - ja nemēģinās, nesapratīs.
Autors:
m.
()
Datums: 18/05/2010 08:15
Tev saka UDENI + BLIETEEET.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 18/05/2010 09:04
Pieņemu, ka starp jau uzbērta aplaistīšanu un bēršanu ūdenī varētu būt atšķirība.
Autors:
aaaa
()
Datums: 18/05/2010 09:27
Ber vai neber ūdenī, jāblietē ir tāpat. Parasti ņemu iekš Stats Serviss, viņiem labas cenas, turklāt man pa ceļam :) Cenšos ņemt sestdienas rītā un tad 1-dien atdot. Jāmaksā tikai 1 dienas cena. Mazā (60kg) bliete no fiziskās piepūles viedokļa ir daudz grūtāk vadāma, kā lielā (ap 300 kg), jo mazajām nekad nav reversa un viņa ar spēku ir jāvelk atpakaļ, turklāt rokas nogurst nevis no tās valkāšanas, bet no tās vibrācijas. Mazā turklāt šausmīgi skrien uz priekšu, kas īpaši šaurās vietās nav vajadzīgs. Lielajām blietēm ir reverss, slēdzams turpat ar roku pie ručkas. Pilnīgi bez spēka patēriņa vadāma lieta. Turklāt slēdzot kloķi no reversa uz priekšgaitu pa vidu ir punkts, kur bliete stāv uz vietas un vibrē kā traka.
Šķidrumā bērta sausa viela nesablīvējas, to zinu no industriālas pieredzes, kur kolonnās tiek bērts sorbents šķidrumā (arī sorbents ir suspendēts, gaisa nav nemaz). Tāpat tas pasākums pēc tam tiek vibrēts un panāk vismaz 10-15% nosēšanos vertikāli. Daļiņas bez spēka pielikšanas nesakārtojas blīvi, bet haotiski, kratīšana to uzlabo.
Zemi blīvēt pats labākais ir bērt 20-30cm slāni un vibrēt sausā veidā, jo gaisu izspiest ir krietni vieglāk kā ūdeni, tāpēc slapjas smiltis vibrēt nav labi. Ūdens jau ieskalo tikai ļoti smalkas daļiņas, rupjas smiltis un smalkas šķembas ūdens neblīvē.
Ar to blieti gan vēl ir viena lieta - nu vismaz man likās nereāli viņu no bedres dabūt ārā pašgaitā, tur vajag tomēr izcelt. Mazo blieti vēl ar spēku var izvilkt, bet lielā vispār nav kustināma.
Šķidrumā bērta sausa viela nesablīvējas, to zinu no industriālas pieredzes, kur kolonnās tiek bērts sorbents šķidrumā (arī sorbents ir suspendēts, gaisa nav nemaz). Tāpat tas pasākums pēc tam tiek vibrēts un panāk vismaz 10-15% nosēšanos vertikāli. Daļiņas bez spēka pielikšanas nesakārtojas blīvi, bet haotiski, kratīšana to uzlabo.
Zemi blīvēt pats labākais ir bērt 20-30cm slāni un vibrēt sausā veidā, jo gaisu izspiest ir krietni vieglāk kā ūdeni, tāpēc slapjas smiltis vibrēt nav labi. Ūdens jau ieskalo tikai ļoti smalkas daļiņas, rupjas smiltis un smalkas šķembas ūdens neblīvē.
Ar to blieti gan vēl ir viena lieta - nu vismaz man likās nereāli viņu no bedres dabūt ārā pašgaitā, tur vajag tomēr izcelt. Mazo blieti vēl ar spēku var izvilkt, bet lielā vispār nav kustināma.
Autors:
JanisL
()
Datums: 18/05/2010 11:24
Nu tā es arī domāju darīt - aprēķināšu, cik kravas lai uzreiz iegāž bedrē man, izlīdzināšu tā, lai piebērto smilšu slānis nebūtu lielāks par 20-30cm un blietēšu. Tad atkal nākamo slāni uzbēršu - atkal blietēšu.
Par blietēm – vakar izšķiroju SS.lv un pēkšņi atradu dažus piedāvājumus! Viens ir pat par 20 Ls uz trim dienām (ietverot brīvdienas) un teicās, ka tādu 110kg blieti var arī golfiņā iedabūt… Būs jāņem ciet! Manā Mitsu Galantā ielīdīs arī bik lielāka gan jau. Tik pagaidām nesaprotu – kā to monstru var vieglajā auto iecelt – cik džekus tad vajag?!??? Var kāds pakomentēt transportēšanas jautājumu šādam aparātam?
Par blietēm – vakar izšķiroju SS.lv un pēkšņi atradu dažus piedāvājumus! Viens ir pat par 20 Ls uz trim dienām (ietverot brīvdienas) un teicās, ka tādu 110kg blieti var arī golfiņā iedabūt… Būs jāņem ciet! Manā Mitsu Galantā ielīdīs arī bik lielāka gan jau. Tik pagaidām nesaprotu – kā to monstru var vieglajā auto iecelt – cik džekus tad vajag?!??? Var kāds pakomentēt transportēšanas jautājumu šādam aparātam?