UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Loga nomaiņa
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 20/09/2010 11:27
Lai aplodas demontētu, tev jāizjauc liela sienas daļa. Nezinu, vai šī ideja ir prātīga. Ja tev sašķiebušies horizontālie elementi, tad tas noticis tikai aplodu vertikālo statu dažādu vertikālo pārbīžu rezultātā. Tātad vienkārši ir jāiedzen ķīļveida elementi aplodas vertikālo koka balstā.
Pārbalsts notiek zem griestu sijām pie griestiem uzstādot horizontālu brusu un to vertikāli nobalstot - noķīlējot uz grīdas ar diviem vai trīs statiem, tā lai varētu piekļūt klāt loga statam.
Pārbalsts notiek zem griestu sijām pie griestiem uzstādot horizontālu brusu un to vertikāli nobalstot - noķīlējot uz grīdas ar diviem vai trīs statiem, tā lai varētu piekļūt klāt loga statam.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 20/09/2010 11:38
Bet neņemot ārā vertikālās aplodas es nevarēšu jaunu vērtni ielikt normālā leilumā. Ja likt esošajā, tad tas logs galīgi mazs sanāk. Tagad sratp vertikalājām aplodām ir 90cm. Man patīk, ka telpā ir gaišs.
Autors:
Viktors M
()
Datums: 21/09/2010 08:44
Par pakulām jau viss skaidrs.
Autors:
rbb
()
Datums: 21/09/2010 08:49
Ar pakulām vien nepietiek!
Autors:
veseris
()
Datums: 21/09/2010 08:55
varbūt es te jau jautāju atbildētu jautājumu, bet ko kāda materiāla un konstrukcijas ir mājā!?
Autors:
()
Datums: 21/09/2010 09:05
.."Tagad sratp vertikalājām aplodām ir 90cm. Man patīk, ka telpā ir gaišs."... telpā gaišums ir subjektīvs rādītājs. Tas panākams arī nepaplašinot logu. Piemēram tavā gadījumā ir vienstāva ēka ar divslīpu jumtu. Dzegas daļā tev poažobele ir pārāk zema, lai to lietderīgi izmantotu. Taču te jumtā var iestrādāt tā saucamo šobrīd - "gaismas tuneli" vai gaismas aku. Tātad tev jumta segumā parādas neliels neverams lodziņš 60*60cm, kas pažobeles daļā ierobežots ar atstarojošu materiālu - ALU-papīrs pielīmēts riģipsim vai OSB plātnei. Pārsegumā ir stiklota aile starp sijām. Tas telpā rada lielu papildus apgaismojumu.
Jumta logu no gaismas viedokļa noteikti ierīkot vieglāk, nekā jaukt nesošās konstrukcijas ārsienai, te nav vajadzīgi pārbalsti.
Cits gaišuma radošs apstāklis it telpas nokrāsošana gaišos toņos.
Un par kādu izteiktu gaišumu var runāt gada otrajā - ziemas pusē, kad dienas ilgums zem 9-10 stundām, tāpat jālieto elektroapgaismojums. Te piemēram gaismas akas apjomā tu vari iestrādāt arī lampas un reizē virsgaisma ir gaismas avots tumšajā diennakts laikā.
Gaismas tunelis ir arī VELUX piedāvājumos.
Jumta logu no gaismas viedokļa noteikti ierīkot vieglāk, nekā jaukt nesošās konstrukcijas ārsienai, te nav vajadzīgi pārbalsti.
Cits gaišuma radošs apstāklis it telpas nokrāsošana gaišos toņos.
Un par kādu izteiktu gaišumu var runāt gada otrajā - ziemas pusē, kad dienas ilgums zem 9-10 stundām, tāpat jālieto elektroapgaismojums. Te piemēram gaismas akas apjomā tu vari iestrādāt arī lampas un reizē virsgaisma ir gaismas avots tumšajā diennakts laikā.
Gaismas tunelis ir arī VELUX piedāvājumos.
Autors:
duumenis
()
Datums: 21/09/2010 09:09
te daži runā pilnīgas muļķības, jo nav nekādas sajēgas par guļbūves teiksim tā nestspējām, to kasti visu droši rauj ārā nekas tur nav jāstutē, kādu sviestu te sarakstījuši. es savai mājai visus logus esmu nomainījis, jā tās vecās kastes ir masīvas un pienaglotas pie guļbaļķiem, bet ja kāds no viedajiem man taga centīsies iegalvot ka kaut kadas tur 200nieces naglas kas sadzītas loga kastee notur tos guļbaļkķus savas vietās vai kā tamlīdzīgi nu tad piedodiet kā jums ar sajēgu. guļbaļķi kopā turās ar 50 mm tapām. Un vēl runājot par guļbaļķu sienām uz tām darojas salīdzinoši maza slodze, protams ja tev nav vecs šīfera jumts zem kura vēl trīs kārtas skaidu, vai arī neesi apdzīvojis mansardu, piebilde šeit ja domā apdzīvot mansardu tad gan sijas ir obligāti jābalsta centrā jo sienas tādu slodzi neturēs un sijas protams ar tās lieksies, bet tas ir cits stāsts. tā kā rauj tik droši ārā to kasti un darbojies, lai veicas.
Autors:
()
Datums: 21/09/2010 11:42
duumenis... tev ir konstrukcija uz naglām, bet principā guļbūvēm savulaik naglas nemaz nelietoja, bija tikai koka tapas un logu vertikālie koki tika ieķetoti baļķu galā... par to slodzi tu saki pareizi, slodze uz sienas nav liela, taču veicot jebkurus darbus, kas saistīti ar nesošō konstrukciju lauzšanu labāk to pārsegumu ir pārbalstīt kā sacīt drošs paliek drošs.
Autors:
duumenis
()
Datums: 21/09/2010 13:22
protams drošība pirmajā vietā, šaubu nav, bet es pēc savas pieredzes saku, ka nu nav vajadzīgs tur neko balstīt, jo tas loga rāmis nu nenes neko. Manai guļbūvei logu un durvju ailās baļķu galos bija iegremdētas brusas tā teikt stiprībai, bet nu viņam bija trunējuši gali apakšā un es viņas izrāvu ārā bez nekādas slodzes, protams ieliku vietā jaunas. Esmu jaucis arī nost vecas guļbūves priekš materiāliem, ticiet man ja tā guļbūve nav sapuvusi, viņa ir vēl izturīgāka kā mums var likties. Lai guļbūves sienas sāktu šķiebties no vertikālās slodzes, ir jābūt ļoti lielam svaram, piemērs, ir man laukos kur veca guļbūves kūts ar siju laidumu ~8m nu lūk kā stāstija zinātāji tad kolhoza laikā tur kūtsaugša krāva sienu, protams līdz korei un plus vēl jumts šifera, apakšā ar trim kārtām skaidu, nu lūk tad kūtij sienas ir izšķiebušās, mēs viņas tur savilkām ar brusām kopā u.t.t lai būtu daudz maz taisnas, protams nekāds siens ar netiek krauts virsu un nekas vairs nešķobās.
Pašreizējā: 2 no 3