UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Sals cilā lieveni
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 07/09/2011 01:37
Sveiciens! Mana problēma ir ļoti banāla.
Pagrabs - puse zemē, puse ārā. Ieeja pa slīpo, pie durvīm nobetonēts laukumiņš ar noteku (pievienota drenāžai). Ziemā sals betona laukumiņu pacēla (ap 4-5 cm), durvis nevarēju atvērt līdz galam. Šķiet, ka arī pašas durvis par 1 cm paspieda augšā.
Kā man būt?
Pagrabs - puse zemē, puse ārā. Ieeja pa slīpo, pie durvīm nobetonēts laukumiņš ar noteku (pievienota drenāžai). Ziemā sals betona laukumiņu pacēla (ap 4-5 cm), durvis nevarēju atvērt līdz galam. Šķiet, ka arī pašas durvis par 1 cm paspieda augšā.
Kā man būt?
Re: Sals cilā lieveni
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 07/09/2011 08:35
Man arī top līdzīga situācija. Priekš tam es apakšējo pakāpienu taisīju un slieksni taisīšu ar pietiekamu rezervi, lai uz apakšējās platformas varētu uzlikt 3 cm ekstrudēto putuplastu un flīzes. Arī sāni gar tyrepēm man ir siltināti. Visam virsū ziemā plānoju vēl arī divpus veramu vāku, jo citādi manuprāt to bedri pieputinās.
Autors:
aaaa
()
Datums: 07/09/2011 09:08
Sals nāk no augšpuses, no zemes nāk siltums. Ja laukums nav gatavs, tad tikai un vienīgi puķiks zem laukumiņa un lieta uz visiem laikiem novērsta. Es gan 3cm neliktu - man domāt tur vajag biezāku, nu 5-10 jau būtu reālāk.
Ja laukums jau gatavs, nu tad jāizolē no virspuses - kaut uz to pašu ziemu blīvi uzklāt vismaz 2-3cm ekstrudēto cieto puķiku un virsū kādu finiera loksni. Es zem galvenā ieejas durvju lieveņa saklāju no grīdām pāri palikušo 8cm puķiku un imo necilā necik - ne par milimetru. Nezinu, varbūt tāpēc, ka smags, varbūt tāpēc, ka puķiks apakšā. Bet nu atkal - ja jau friči zem saviem autobāņiem liek ekstrudēto puķiku - tad tam tomēr ir kaut kāda nozīme.
Ja laukums jau gatavs, nu tad jāizolē no virspuses - kaut uz to pašu ziemu blīvi uzklāt vismaz 2-3cm ekstrudēto cieto puķiku un virsū kādu finiera loksni. Es zem galvenā ieejas durvju lieveņa saklāju no grīdām pāri palikušo 8cm puķiku un imo necilā necik - ne par milimetru. Nezinu, varbūt tāpēc, ka smags, varbūt tāpēc, ka puķiks apakšā. Bet nu atkal - ja jau friči zem saviem autobāņiem liek ekstrudēto puķiku - tad tam tomēr ir kaut kāda nozīme.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 07/09/2011 10:13
Es ar par putuplastu domāju. Putuplasta gadījumā - ja vienkāŗis palikt apakšā, tad pa perimetru taču izsals, jeb tomēr nē? Ja jā, tad varbūt likt arī pa 3 pusēm tādus kā vertikālus putuplastus zemē?
Otra lieta. Vecos laikos, kad nebija putuplasts šādas konstrukcijas arī cilāja jeb cilvēki zināja citu metodi?
Otra lieta. Vecos laikos, kad nebija putuplasts šādas konstrukcijas arī cilāja jeb cilvēki zināja citu metodi?
Autors:
aaaa
()
Datums: 07/09/2011 10:24
Vertikālais, ja vari, ir labs, bet pilnīgi pietiktu, ja ieraktu horizontālu - saklātu apkārt lievenim kādus 50cm uz visām pusēm.
Kā agrāk? - nu raka stabilu pamatu līdz nesasalstošam dziļumam, bet atkarīgs no grunts - mālā visu cilā nenormāli dziļi, bet smiltīs necilā praktiski nemaz. Tu esi Latgalē redzējis vienu taisnu žogu? Žoga stabus tai mālā izcilā ne pa jokam, kamēr te ap Rīgu nevienam neko neizcilā.
Kā agrāk? - nu raka stabilu pamatu līdz nesasalstošam dziļumam, bet atkarīgs no grunts - mālā visu cilā nenormāli dziļi, bet smiltīs necilā praktiski nemaz. Tu esi Latgalē redzējis vienu taisnu žogu? Žoga stabus tai mālā izcilā ne pa jokam, kamēr te ap Rīgu nevienam neko neizcilā.
Autors:
Vienstāvs
()
Datums: 07/09/2011 11:21
Man tā grīda ir ielieta kopā ar apkārtējām sienām un siltināšu es viņu no augšpuses. Savukārt par siltinājuma biezumu manuprāt pat 2 cm jāpietiek. Bedrei 5-cās no 6-šām debesspusēm piekļaujas grunts, tāpēc sala iespaidam tur jābūt minimālam salīdzinot ar virszemes būdu, kur zemes/gaisa attiecība ir pretēja.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 09/09/2011 07:07
Lievenis konstruktīvi ir jāpiebetonē pie ēkas pamatiem un jāatdala no zemes. Teorētiski lievenim jābūt līdzīgam balkona plāksnei, kur starp zemi un plāksni ievietots siltumizolātors, lai no augšpuses sals nevar izsaldēt zemi.
Zemes caursalšana atkarīga no tā vai to sargā sniegs vai tas notīrīts.
Zemes caursalšana atkarīga no tā vai to sargā sniegs vai tas notīrīts.