UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Tekstūrdekors
Autors: silva ()
Datums: 12/05/2012 22:11

Nokrāsoju māju ar Pinotex Ultra. Tagad pēc pieciem gadiem visa tā krāsa ir sadalījusies plēksnēs un lobās . Slīpēju to visu nost. Ir doma likt virsū RILAK Tekstūrdekoru. Taču jautājums: kā ir ar to - vai vēlāk atjaunojot krāsojumu, to var likt uz vecās kārtas, vai atkal būs jāatkārto slīpēšana. To krāsošanu vēl var izdarīt, bet ja man ik pēc 3-5 gadiem jāslīpē māja, nu tas jau ir par traku.
Vispār bija doma par Zviedru krāsu, taču to laikam var likt tikai uz neēvelētiem dēļiem, bet uz vagonkas tā neturas. Vai tā ir?

Re: Tekstūrdekors
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/05/2012 08:03

[www.building.lv]
Tekstūrdekors manuprāt ir tāds pat uz šķīdinātāja bāzes kā Pinotex, ar to atšķirību, ka tieši viņam manuprāt nav arī īpaši piemērotas grunts. Ja ūdens kā šķīdinātāja pieprasījums metāla krāsām man šķiet kā greenwash diversija, tad kokam pārklājumi uz ūdens bāzes ir tieši tas, kas vajadzīgs.
Es vispirms notīrīto sienu noklātu ar grunti Tekstūrakva BASE. Virs grunts:
a) Akvatop, kam nevajadzētu daudz atpalikt no pasaulē labākajām koka fasāžu krāsām, pārbaudījis neesmu, bet nu 10 gadus vajadzētu izvilkt;
b) ja nu noteikti gribas kaut daļēji puscaurspīdīgu, tad Tekstūrdekors AKVASATIN;
c) ja noteikti gribas pilnīgi caurspīdīgu, tad Capadur Twinproof. Bet nu pēdējam uz bundžas pieprasīta atjaunošana reizi 3 gados.

Autors: h2so4 ()
Datums: 13/05/2012 09:08

nez to zviedru sarkano krāsu varētu močīt virsū šajā gadījumā?? jeb tur, kā jau teica,ēvelēts nav labi:?

Datums: 13/05/2012 09:43

Droši vien kautkur no svaiga gluda koka šī nāks nost. Uz nākošo krāsošanu, kad plikās vietas saule un mitrums būs padarījis pelēkas un raupjas, gan jau pielips.

Datums: 13/05/2012 13:15

Lasīju, ka Akvatop un AKVASATIN veido krāsu plēvi, rakstīts jau ka elastīgu, taču par Pinotex arī tā bija rakstīts. Vai ir garantija, ka tā pēc pāris gadiem nelobīsies nost.
Atradu veikalā BIOLARS produktu uz ūdens dispersijas bāzes, saucas TEKSTUREKS AKVA. Vai ir kādas atsauksmes par to.

Datums: 13/05/2012 14:47

Fasādes krāsas arī veido plēvi, tomēr stāv visilgāk. Par caurspīdību runājot, labāk lietot krāsu ar pigmentu, kas neko nelaiž cauri, nevis mēģināt filtrēt (redzamo gaismu laist, bet ultravioleto - nē).
Bildē redzams ar Tekstūrakva Base un Akvatop noklāts koks, kas nostāvējis zem klajas debess 2 gadus. Speciāli nofoķēju vietu, kur kante slapjā laikā mehāniski nobružāta. Visur citur pagaidām stāv ideāli.

Datums: 14/05/2012 13:18

Paldies par padomu, bet nu mani tas kaut kā nepārliecināja. Mans Pinoteksa krāsojums pēc 2 gadiem un protams zem klajas debess bija galīgi bez vainas un lobās tagat tikai pēc 5 gadiem. Ja šāds krāsojums būtu pēc 10 gadiem, tad jā.

Autors: ibm ()
Datums: 14/05/2012 14:42

Mainīju vārtus un dažas žoga sekcijas kopā ar tiem. Tad nu veči, kas izgatavoja vārtus (metāla rāmis ar koka dēlīšiem) tieši ieteica tekstūrdekoru. Jāsaka, ka man radās iespaids, ka šis neveido plēvi, kas baigi pozitīvi. Jo man tie vārti nu bija, kā bija apstrādāti, uzskatīju, ka vajag vēl papildus kārtas, ko pats arī izveicu (stādīja augšā rudenī, oktobrī), nu un pēc tam vēl nākamajā vasarā papildus kārtu uzklāju, lai nav pleķains. Lai nu kā, bet šis līdzeklis iesūcas kokā kā švammē un plēvīte, šķiet, nav izveidojusies. Ta sit kā piesūcia koku kā antiseptiķis un nespīd. Tas nozīmē, ka arī tam nevajadzētu mizoties kā lakai un ne pa velti meistari šo ieteica kā variantu.

Autors: ibm ()
Datums: 14/05/2012 14:43

Līki pirksti rakstot - nevienu nesitu, "... tas it kā piesūcina..." :D

Autors: Niks ()
Datums: 14/05/2012 17:39

Man arī pret Tekstūrdekoru nav iebildumu. Labāks par poļu ražojuma analogiem noteikti ir, sliktāks par Pinoteksu arī noteikti nav, drīzāk labāks. Dienvidu pusē vagonkas dēļi pēc 5 gadiem vēl ir ok, vienīgi no zaru vietām sveķi spiežas ārā, bet tā nav Tekstūrdekora vaina. Pirms tam gan dēlīšus biju apstrādājis ar lineļļu. Nezinu gan kā būtu bez lineļļas, bet domāju, ka līdzīgi.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   ********   ********  **     ** 
       **  **     **  **     **  **        **     ** 
       **  **     **  **     **  **        **     ** 
       **  ********   **     **  ******    **     ** 
 **    **  **         **     **  **         **   **  
 **    **  **         **     **  **          ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727