UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
ārdurvis
Autors: Grīnbergs ()
Datums: 09/03/2013 13:14

Sveicināti, nepieciešama jūsu pieredze. Nopirkta māja, kurai ir jānomaina ārdurvis. Vecās tā izžuvušas, ka caur plaisām sētu var redzēt. Kāda ir jūsu pieredze- koka, plastmasas, alumīnija ? Vēl jāpiemin, ka vismaz pa pus durvīm ir jābūt stiklam, jo aiz tām ir baigi labā ainava un arī terase. Paldies

Re: ārdurvis
Autors: Cits Andris ()
Datums: 09/03/2013 14:19

Ja durvis ir mājas dienvidu pusē, tad plastmasas durvis ieteiktu nelikt, vai arī tās vajadzētu noēnot. Man ir vienas firmas Schüco plastmasas ārdurvis dienvidrietumu pusē un vienas tepat ražotas plastmasas durvis dienvidu terasei. Abas divas karstā saulē tā izplešās, ka vēršana ir apgrūtināta(=durvis atkarībā no karstuma ķerās mazāk vai vairāk). Var jau būt ka manējās ir kaut kāds brāķis, vai montāža nav optimāla, bet, tāda ir mana pieredze ar divām dažādām plastmasas ārdurvīm.

Datums: 09/03/2013 15:19

Paldies par operatīvu noreaģēšanu. Man tās durvis ir uz dienvidrietumiem. Vasarā tur saule ilgi var karsēt, bet ziemā diezgan maz tiek. Kā jūsu durvīm ir ar siltuma izolāciju ? Cik stiklu pakete?

Autors: Cits Andris ()
Datums: 09/03/2013 15:32

Abām parastā divu stiklu pakete bez jebkādām piedevām. Taču dienvidu terases durvīm saule praktiski virsū nespīd, jo sauli aizsedz jumta pagarinājums. Tur arī mazāk jūt to ķeršanos, bet karstās dienās jūt. Otrām durvīm pavisam lielā karstumā un ilgstošā pēcpusdienas saulē "ķeršanās" ir nopietna. Bet nu tā kā tās ir tikai dārza durvis nevis galvenās, tad es to problēmu arī nerisinu.

Autors: J ()
Datums: 09/03/2013 16:42

Silti ieteiktu kombinētās - mdf+alumīnijs+koks+siltinajums+iekšpuses apdare
Ja gribi ar stiklu tad nopietni jāpadomā par drošību, to paketi izsist nav problēma.

Datums: 09/03/2013 17:23

Citam Andrim paldies, J kas tās par kombinētajām ? Kas ražo, lai var apskatīt ? Durvis var aizmūrēt, izsitīs logu !

Autors: uldis22 ()
Datums: 09/03/2013 18:17

J es parasti logus situ un durvis atstāju nesistas. Varbūt iesaki pārējiem vispār pirmos divos stāvos logus nelikt, vai likt ar restēm. Cilvēkiem patīk restoti logi, durvis metāla lai izsalst cauri.

Autors: Rx ()
Datums: 09/03/2013 19:39

Ja ķeras sakarsušās durvis, tad , pirmkārt jāregulē tās. Bieži tā ir regulācijas vaina. ( vai tad logi saulē arī ķerās???) Otrkārt: ir divu veidu plastmasas ārdurvis: ar lieveni un bez. Tās kas ir ar lieveni, ir lodžiju durvis, lētākas, vienkāršākas. Bez lieveņa, jau masīvākas, stiprākas, smagākas. Un tajās pat iestrādā zirnekļa atslēgas. Stiklu jāliek Triplex un ar pārklājumu. Tas palielina drošumu, kā arī saule tā nesilda telpu. Efekts no pārklājuma ļoti jūtams. Redzamību cauri stiklam praktiski nemaina. Es uzliku ar maksimāli lielu stiklu: rāmis un stikls. Tieši tāda iemesla dēļ: lai ainava būtu labi redzama. Esmu ļoti apmierināts. Pie tam, blīvējums lielisks. Siltas durvis. Vasarā mazliet palaižu atslēgas regulāciju, lai mazāk spiež blīvējumu, tā iegūstot ļoti vieglu virināšanu. Un vasarā nav svarīgi, cik stipri durvis blīvējās. Ziemai pievelku. To var ar vienu skrūvgriezi paveikt.

Datums: 09/03/2013 20:58

Kombinātās ražo Viljandi, Swedoor - pieejamas lielajos būvmateriālu tirdzniecības centros - daudz visādu stiklojuma variantu, diemžēl līdz Latvijai 80% īsti nenonāk.

Par drošību - ja liek durvis ar stiklu visādiem sīkumiem jāpievērš uzmanība piem. ārdurvju atslēgu šādā variantā nevajadzētu ar griežamo rokturi no iekšpuses utt. Protams, logu ar var izsist - taču troksnis būs lielāks un pa logu lienoši zagļi vienmēr piesaista kaimiņu un garāmgājēju uzmanību, kamēr satiksme pa durvīm tiek uztverta kā normāla - ej nu sazin kādi ciemiņi atbraukuši.

Datums: 09/03/2013 21:00

Swedoor tagad saucas jeld-wen

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   ********  **     ** 
 **        **     **  **     **  **         **   **  
 **        **     **  **     **  **          ** **   
 **         **   **   **     **  **          ** **   
 **          ** **    **     **  **         **   **  
 **           ***     ********   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727