UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pamatnes sagatavošana zem saimniecības ēkas
Autors: SerViss ()
Datums: 24/05/2013 23:36

andrisHHH
.....es koka vainagu pie pamatiem nepieskrūvēju. Un stāv vēl joprojām....
Cilvēk, tu ko, gaidi vēju, lai izdomātu vai labāk nebūtu bijis nopirkt 4 skrūves, nekā būvēt jaunu šķūnīti?

Re: Pamatnes sagatavošana zem saimniecības ēkas
Datums: 24/05/2013 23:53

Es tikko uztaisīju malkas nojumi 2 nedēļas, bez neviena betonējiena, nedēļās ir ieskaitīts arī malkas sazāģēšana un iekraušana. Nu jumtiņu vēl neuzliku, jo piegādātājs sola tikai nākamnedēļ.
Nogrābu drazu ar grābekli izvilku no krājumiem vecos telefona betona stabus, noliku paralēli, gali vaļā, +- nolīmeņoju un gatavs, virsū karkass, karkasam pa vidu uz betoniem no tās pašas malkas druknie mieti, tiem no tās pašas malkas maidas garumā un malka virsū. Ideāli. Glīti vēdinās, izskatās uz dārgo pāris štuku ēku (jo notonēju). Viss. Dažreiz lietas ir vienkāršas.
Ja gribas nojumi ar betona grīdu, tad man šķiet vienkāršākais ir uzliet plātni, vai sagrabināt lietotās lidlauka plāksnes max2 un viss lieta darīta pēc būtības. No ok, ja tur tik tiešām ir kūdra un šausmas, norok lāpstu un ielaid smilti. 6x4m ir špicka. Ģeotekstils ir lieliska manta, bet neuzskatu, ka šeit tas būtu vajadzīgs. Bet nu ielikt jau var, ja grib, cik tad tur viņš maksā, tik vai tik sīkos gabalos maz tirgo? Es ģeotextilu liku uz ceļa, nu tur jau cits cipars pie 2 kilometru garuma. Bet ja nemaldos tad pārdeva tikai pilnos ruļļos pa 150m vai 300, platums 4-6m.

Re: Pamatnes sagatavošana zem saimniecības ēkas
Autors: andrisHHH ()
Datums: 25/05/2013 00:01

Nevajag domāt tik sliktas domas. Reizēm nevajag pāspīlēt.Vējam, lai tas aizvilktu, vajag kur ieķerties. Manam šķūnim ir caurumu, ka biezs. Un vajag pareizi uzlikt jumtu, lai tas ir pa valdošajiem vējam. Tad tas vējš spiež uz zemi konstrukciju.

Bet tas tā. Katrs pats ir saimnieks, un dara kā grib. Mēs tāpat stāstam tikai savu pieredzi. Un katrs pats var izvēlēties darīt to vai nē.

Re: Pamatnes sagatavošana zem saimniecības ēkas
Autors: SerViss ()
Datums: 25/05/2013 01:18

Būtībā vētras laikā tā bīstamā nav spiediena puse, bet aizvēja puse. Piemēram, ja stāv divas mājas un pāris kārtīgu ozolu, kas rada šķērsli vējam, tad aizvēja pusē rodas vakuums, kas līdzvērtīgs visu šo šķēršļu laukumu kopsummai, un lai šo vakuumu aizpildītu, pa visām šķirbām starp mājām un ap mājām gaiss un visa matērija vēl straujāk tiek rauta tā, ka aizvēja pusē veras vaļā durvis, logi, raujas nost šīferi no naglām un lido viss, kas slikti nostiprināts. Lai veselība tavam šķunītim! Jo īpaši tad, ja viņš ir aizvēja pusē, vai starp ēkām.

Re: Pamatnes sagatavošana zem saimniecības ēkas
Autors: anno ()
Datums: 25/05/2013 10:19

Mūsu šķūnītis tapa pa pāris dienām - uz puslīdz nolīdzinātas zemes salikām bruģakmeņa pamatni, tad samontēja koka karkasu ar statņiem, attālums starp statņiem tika apšūts ar atgriezumiem no Latvijas Finiera, liels nav, tik kādi 15m2, bet lēti, ātri un pašu spēkiem, ja būtu vēl lielākas brugakmeņa plātnes kā 50*50cm vai lidlauka plātnes - vēl labāk. Karkass pie pamatiem arī nav pieskrūvēts, bet nu lielos vējus ir izturējis.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  ********  **     **  ******** 
    **     **  **  **     **     **     **  **       
    **     **  **  **     **     **     **  **       
    **     **  **  **     **     **     **  ******   
    **     **  **  **     **      **   **   **       
    **     **  **  **     **       ** **    **       
    **      ***  ***      **        ***     **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727