UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Virszemes pamati
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 07/06/2013 20:53

Es te vēl pār vienu ideju. Ja jau tā vieta ir tik laba ar labu dzeltenu smilti un zemu grunstūdeni, tad varbūt labāk būvēt ēku. kas daļēji iegremdēta zem zemes. Respektīvi tu ēkas 1.stāvu iegremdē apmēram 1..1,5m zemē un ar izņemto smilts grunti apber ēkas ziemeļu, rietrumu un austrumu sienas. Logi un ieeja tev dienvidos. Tād risinājums , kur sienas un pamati izbūvēti no keramzītbetona blokiem , kas siltināti ar polistirolu un apbērti ar 1...1,5m smilts slāni nodrošinās labu siltuma taupīšanu un vasarā neļaus pārtkarsēt ēku.
Tādā gadījumā tev ēka ir kavadrāts ar vidējo nesošo metāla 10*10 cm stabu un monolīto dz/ betona 7cm biezu pārsegumu uz kura grīdai 20cm smiltis . Otarais stāvs koka karkass 40cm biezumā ar ekovates pildījumu.

Re: Virszemes pamati
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 09/06/2013 23:20

Vai Latvijā kāds ir uzbūvējis "earth shelter"? Es neriskētu (man ir negatīva pieredze ar puspagrabu kā darba telpām), tomēr labprāt uz vienu dienu/nakti pamēģinātu tā mikroklimatu...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********  ********         **  **    ** 
 **    **  **        **     **        **  ***   ** 
 **        **        **     **        **  ****  ** 
 **        ******    ********         **  ** ** ** 
  ******   ********  **          ******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727