UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

siltinājums neapkurināmai darbnīcai
Datums: 27/07/2013 22:42

Sveiciens. Gribēju ievākt idejas par siltinājuma risinājumu. Tātad šobrīd tiek restaurēta viena veca būve, kurai iekšsienas horizontāli dēļi, ārējie dēļi ir noplēsti un visas stutes un vainagi saremontēti. Iekšā būs tāda nosacīta darbnīca. Mērķis ir lai vējš nezēģelē un ir kaut kāda inerce, lai vasaras karstumā būtu vēsumiņš. Agrāk pakojumam tur bija spaļi, bet tos visus likvidēju.
Problēma ir tajā, ka dažādiem materiāliem ir dažādi mīnusi un izmaksas.
Tā kā ēka ir robusta, tad es atmetu visus materiālus, kuros patīk dzīvot grauzējiem (vates), putuplasts arī neder dēļ ugunsdrošības, beramās arī nevēlos, jo problēmas ar iestrādi un rukumu.
Man palika fibrolīts un pūšamā ekovate. Fibrolīts gan izrādās ellīgi dārgs. Telpa kurā pakojumam būtu vieta ir 16cm, bet reāli man tik daudz pat nevajag, es pieļauju, ka pilnīgi pietiktu ar 5cm fibrolīta ekvivalentu.
Kādas jūsu domas?

Re: siltinājums neapkurināmai darbnīcai
Autors: Praktiķis ()
Datums: 28/07/2013 11:28

Manā uztverē fibrolīts kā siltinājums ir tuvs apaļai nullei-drīzāk tas ir vienkāršākais variants kā koka ēkai dabūt virsū apmetumu...Bet,kas attiecas uz vecu robustu koka statņu ēku-man ļoti patīk,kā izskatas fasāde ja statņu un atgāžņu starpas aizmūrē ar veciem ķieģeļiem.Statņus var apstrādāt ar nokalpojušu motoreļļu un vecus ķieģeļus arī,ja pameklē var dabūt par lētu naudu.Siltinājumu uz iekšpusi var izdomāt jebkādu-cik nu maciņš atļauj.

Re: siltinājums neapkurināmai darbnīcai
Autors: khe ()
Datums: 28/07/2013 22:38

Glīti apdares dēļi, kas pareizi izgatavoti, ar izdomu izkārtoti uz ārsienas, apstrādti ar Remers un siena siltināta ar ekovati. Tas lai būtu maza siltuminerce un vajadzības gadījumā darbnīcu varētu ātri uzsildīt...

Re: siltinājums neapkurināmai darbnīcai
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/07/2013 22:15

Pašā jautājuma "siltinājums neapkurināmai darbnīcai" būtībā slēpjas pretrunas. Ja runa iet par neapkurināmu telpu, tad kāda siltumizolācijai nozīme? Ja runa iet par vienmērīga režīma noturēšanu , tas ir mazsvārstīgu temperatūru telpai, tad nepieciešama liela siltuminerce un pareizi novietoti logi. Saprotu, ka vienstāvu ēkai to var risināt ar betonētu grīdu, bet tad pavasarī un rudenī sals kājas. Tātad grīdas segumam vajag dēļus uz siltumizolācijas - 5cm polistirola plātņu pamatnes. Tādejādi siltuminerces radīšanai atliek pārsegums un sienas.
Risinājums? Manuprāt prātīgākais ir 1,5cm kaļķu apmetums uz 2,5cm fibrolīta.Sienas aizpildījums - lielai siltuminercei piebērtas smiltis, vidējai - skaidbetons.
Logi - vēlams uz austrumiem vai ziemeļiem. Ja liek uz dienvidiem, tad vasarai vajag ārējos slēģus.

Re: siltinājums neapkurināmai darbnīcai
Datums: 29/07/2013 22:46

Jā, ir pretruna jautājumā. Varbūt precīzāk būtu termins siltuminerce, jo galvenā nozīme, lai vasarā ir vēsāk, bet ziemā un rudenī par kapeiku siltāk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **        **  **     **  **        **     ** 
 **  **  **  **    **   **   **   **        **     ** 
 **  **  **  **    **    ** **    **        **     ** 
  ***  ***    ******      ***     ********   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727