UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pamatu siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/03/2014 11:32

" Inženieris man arī teica, ka ja siltina pamatus un grīdu, tad jātaisa dziļāki pamati jo izsals vairāk..."
Loģiski spriežot, ja siltina pamatus no ĀRPUSES, tu saglabā zem ēkas esošo siltumu labāk nekā nesiltinātam variantam un tādejādi tev sala - pamatnes izsalšana mazāka. Vēl lielāks efekts, ja ārī ārpusē vismaz 60 cm platumā iestrādā horizontālo siltumizolāciju.
Runājot par apsildāmā grīdā iestrādāto siltumizolāciju, tad ilgstošā laika posmā - pusgads vai gads pamatnē zem grīdas ~ 0,5..0,8m dziļumā būs tāda paša temperatūra, kā neapsildāmām grīdām, jo vasarā taču grīdas nesildīsi? Un tādejādi masas siltuminerce būs tāda, ka tajā lielu svārstību nebūs - ņemot vērā, ka caur grīdu pazūd tikai ~7% ēkas siltuma, kur "lauvas" tiesa tieši caur pamatu perimetru.
Pamatu iestrādes dziļums atkarīgs no grunts un gruntsūdens, piemēram vidēji rupjās smiltīs, kur gruntsūdens zem 2 m no planējuma līmeņa pamatiem pietiek 50..60 cm dziļums vai vispār iztiek ar grīdas- pamata plāksni zem ēkas.

Autors: Jankouzs ()
Datums: 16/03/2014 13:13

Cokols biš zemāks par grīdas līmeni kādus 30cm!

Autors: Zodčijs ()
Datums: 17/03/2014 01:48

Jankouzs...grīda ir 80 cm augstāk par zemes virsmu ārpusē...un par 30 cm augstāk par pamata cokola ( virspamata ) augšējo atzīmi.
Beigu beigās - vai grīdas pīrāgs : ir grīda uz grunts - vai paneļu ( koka siju ) ar tukšu pagrīdi pamatu iekšpusē ?

Autors: Jankouzs ()
Datums: 17/03/2014 07:47

Kad 15 gadus atpakaļ nopirkām šo māju,tad visas grīdas bija uz lāgām ar vēdināmo pagrīdi,tagad lielākā daļa grīdas ir pārtaisītas,tika demontēta vecā un tagad ir uz noblietētas grants plēve,putiks,tad pussausais betons,daļēji ir siltās grīdas!Palikusi viesistaba uz lāgām,bez nekāda siltinājuma,ar tukšu pagrīdi-kādi ~40cm,tā arī ir problēma,kā tagad to grīdu nosiltināt,jo lauzt nost nevaru, jo ir ieklāts īstais koka parkets,negribu visu pārtaisīt, man bij doma daļēji vietām to grīdu izlauzt,lai varētu piepūst pagrīdi ar pūšamo vati, par cik pats ņemos ar koka grīdām,tad tā it kā nebūtu baigi lielā problēma!

Autors: KristapsD ()
Datums: 14/03/2015 21:12

Cik esmu lasījis, grauzējiem patīk izalot siltinājumu un grauzt prieka pēc. Tad nu man jautājums - cik liela daļa patiesības tā ir?
Māja laukos un gauzēji ir manīti. Lai tie neiedzīvotos siltinājumā, ir plāns apmest XPS visā augstumā, t.i. no pēdas līdz pamata augšai (125cm). Vai tam ir jēga jebšu pietiek tikai ar apmestu virszemes daļu un nedaudz zem plenējuma?

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/03/2015 08:56

Grauzēji grauž fizioloģisku apstākļu iespaidā un es šaubos vai tas, ja vien nav ēdamais, tiem sagādā prieku?
Grauzēji, kā jebkura dzīva radība meklē piemērotākos apstākļus dzīvei, kur pamata nosacījums ir barības daudzums dzīves vietas tuvumā - nav barības, nav grauzēju. Tapēc, manuprāt, cokola un pamatu ārpuses siltinājuma apmešana ir personisks viedoklis par to, kā jāizskatās ēkai, "nu patīk man zila lenta mājas apakšējā cokola daļā"... , lai gan cokola apdarei ir citi faktori - saules radiācija, kas noārda siltinājumu..

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  ********         ** 
 **     **  ***   **  **   **   **     **        ** 
 **     **  ****  **  **  **    **     **        ** 
  ********  ** ** **  *****     **     **        ** 
        **  **  ****  **  **    **     **  **    ** 
 **     **  **   ***  **   **   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727