UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pamatu siltināšana
Autors: Jankouzs ()
Datums: 15/03/2014 19:44

Sveiki! Plānoju šovasar siltināt mājas pamatus!Jautājums kā man īsti pareizi darīt?Es te pamērīju,ka man mājās grīdas līmenis ar ārā zemes līmeni atšķirās par 80cm,tad jautājums vai man ir vajadzība rakt papildus dziļumā vaļā pamatus un siltināt,vai pietiek,ka nosiltināšu to mājas pamatu daļu,kas ir virs zemes tos 80cm!?Un cik biezu putoplastu likt 100mm būs o.k.?

Re: Pamatu siltināšana
Autors: jtdesign ()
Datums: 15/03/2014 20:11

80 cm kurā virzienā, uz augšu vai leju? Pirmajā variantā varētu būt jautājums - kāpēc gribi siltināt (tikai) pamatus? Lietas vēlams risināt kompleksi. Ja sienas nesiltina, iespējams zemgrīdas siltinājums ar vertikālām plāksnēm pa perimetru iekšpusē būs OK. Ja kopā ar sienām, tad kādu gabalu vertikāli zemē tās plāksnes jāiebāž (zem horizontāli siltināmās apmales līmeņa).

Termogrāfija ir?

Datums: 15/03/2014 20:58

Zemes līmenis protams ir tos 80cm zemāks par grīdas līmeni! Siltināt taisos arī pašu māju no ārpuses,bet visu nevaru uzreiz pavilkt,šovasar vēl jāmaina logi un tt.Biju domājis no siltināšanas darbiem sākt ar pamatiem un tālāk arī pašas mājas sienas, māja gāzbetona un apmesta ar rupju dekoru,biju domājis mājas apakšējo daļu,kas ir zem grīdas līmeņa (tos 80cm)nosiltināt ar 100mm zilo putiku,un augtāk jau ar 150mm siltinājumu! Tāpēc tagad nesaprotu, vai vajag rakties dziļāk zemē vai nevajag,jo mājai visapkārt pa perimetru uz zemes ir betonēta mala,kuru tad būtu arī jājauž ārā,lai varētu atrakt!Bet vai tas vispār ir vajadzīgs!?

Autors: AndrisL ()
Datums: 15/03/2014 22:56

Ja nosiltināsi pamatus virs betonētas malas, būs labāk, jo tad siltuma zudumi nebūs viss pamatu virzemes laukums, bet tikai šaurā betona strēmele, kas savieno betonēto apmali ar pamatiem. Pieļauju, ka esošais termotilts ar augstumu 90cm (pamats+ betonējums) pēc siltināšanas samazināsies 10cm. Uzlabojums 89%.
Protams, ir labāk, izlauzt apmali un palaist putuplastu vismas 30cm dziļāk jo:
1.Betona apmale ar pamatu kopā veido termotiltu ar palielinātu siltuma zudumu;
2.Betona apmale laika gaitā varētu vertikāli pārvietoties, zemes kūkumošanās iespaidā (pāris cm robežās), kā rezultātā, vai nu putuplasts būs saspiests, un pat norauts no pamatiem, vai arī starp putuplastu un betona apmali parādīsies plaisa.

Autors: KristapsD ()
Datums: 16/03/2014 08:57

Labrīt!
Atvainojos tēmas autoram par piesārņojumu ar savu jautājumu, bet vismaz tēma līdzīga.
Pavasarī liešu trīsslāņu lentveida pamatus un aktuāls ir jautājums par ietderīgo 100mm XPS iebūves dziļumu. Pamatu virsma ir +40cm līmenī no plānotā plenējuma, pašlaik tie būtu apmēram 50-55 cm, grunts ir smilts tik bērta melnzeme, lai augtu zāliens. XPS loksnes izmēri ir 1235*585mm, tātad var likt gan horizontāli un sanāk līdz ar plenējumu vai vertikāli un siltinājums būtu pamēram 75cm zem plenējuma. Apkure ar siltajām grīdām, kas ir vismaz uz 15cm EPS.
Jautājums sekojošs - kurš no variantiem ir lietderīgāks?
1. Pamatos XPS ir 75cm ZEM plenējuma un zem grīdām 150mm EPS.
2. Pamatos XPS ir līdz ar plenējumu un ietaupīto naudu izmantot zem grīdām liekot 200mm EPS?

Autors: khe ()
Datums: 16/03/2014 09:00

Par ietaupīto naudu veidotu horizontālu siltinājumu ar nelielu kritumu prom no pamatiem.

Datums: 16/03/2014 09:16

Liels paldies par ieteikumiem! Ja vēl ir kāds, kas kaut ko varētu piebilst , tad rakstiet!

Autors: ainars37 ()
Datums: 16/03/2014 09:34

Man arī ir interese siltināt, tikai no sākuma gribētos izprast cik tas labums no tās siltināšanas. Cik skatos literatūrā tad caur pamatiem iziet vidēji 7 % siltuma. Inženieris man arī teica, ka ja siltina pamatus un grīdu, tad jātaisa dziļāki pamati jo izsals vairāk. Tagad man māc šaubas ja pamati man jāpadziļina plus vēl siltinājums tad jau man nekad tas neatmaksāsies, kā jūs domājiet.

Autors: PikkO ()
Datums: 16/03/2014 11:16

Siltināt pamatus vēl ar augtu cokolu manā skatījumā galīgi bezjēdzīgs pasākims ... ja grīdas pīrāgs ir ar pietiekamu siltuma pretestību tad siltuma zudumi uz privātmājas kopējo masu samazimāsies par 0.1% ....
galīgi bezjēdzīgi ieguldījumi ... labāk to nadu ieguldi bēniņu izolācijā vai labākos logos

no vizuālā viedokļa varētu būt savādāk, ja sienas nosiltini tad cokols dziļi zem sienas tizli izskatīsies ....

Autors: jtdesign ()
Datums: 16/03/2014 11:27

IMHO mainīt logus un fasādes siltināšanu atlikt uz pēc tam, nav laba doma (cita lieta, ja siltināšana nemaz nav paredzēta), sanāks gandrīz darbs 2x vai vismaz logi nebūs iemontēti optimāli labākajā variantā (relatīvi termotilti pa ailas perimetru).

Jankouzs - augsta ir tikai grīda iekšpusē vai arī cokols ir atbilstoša augstumā fasādē (jautājums stulbs, bet dabā ir sastapti ne tādi vien brīnumi)?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********   *******   **        
 **     **  **           **     **     **  **    **  
 **     **  **           **     **         **    **  
 ********   ******       **     ********   **    **  
 **         **           **     **     **        **  
 **         **           **      *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727