UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: Zodčijs ()
Datums: 10/04/2014 13:31

Parks2007....iet runa par kombinētu sienu - putaplastu un gāzbetona nesaderību - ūdens tvaika pretestības faktora 10-15 reižu atšķirības dēļ. Vienkāršoti runājot - ziemā gāzbetons telpu gaisa mitrumu laiž cauri ātri - tā ka rasas punktā tas pat nepaspēj sakrāties - bet pie puķika tas nobremzējas un vēl turās kā kondensāts - gāzbetona virsma slapja utt - tas mazāk silda...kaut kā tā....laboratoriski pētījumi ...un forumā arī aprunāts

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: parks2007 ()
Datums: 10/04/2014 13:58

Zodčijam...labi,lai tā būtu tas mitrums tiek līdz putuplastam un apstājas un ārā netiek,bet kas notiek vates gadijumā???.....Vai tad tas pats mitrums atšķirībā no putuplasta tai fasādes vatē neuzkrājas un pie lieliem mīnusiem arī nesasalst,veidojot ledus kluci ap māju siltumizolācijas vietā???
Nu jā,to jau neviens neatzīst,bet visi uztraucas par naglas caurumiņu tvaikizolācijā no telpas puses pirms vates,bet fasādes vatē nezkāpēc telpas mitrums drīkst tikt iekšā un nekas....

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: ttx ()
Datums: 10/04/2014 17:40

150mm fasādes vate uz līmes, dībeļi siets un apmetums protams ka būs gan daudz ātrāk gan lētāk

vienīgā normālā vagonka ir šobrīd storaenso, cena ap hmmm 7.50 eur laikam bija, vislaik kāpj.. Krāsot var gan uzreiz iekš pumerki (daaaaudz kvalitatīvāk un cena limonāde) gan pats, iesaku gan tad labāk eļļot, piemēram ar ekosolis eļļām.

Ventilējamā fasāde protams ir iespējama arī ar citiem materiāliem - gan ugunstrošākiem, gan arī lētākiem un mazāk darbietilpīgiem - visādas plāksnes - arī jau uzreiz ar gatavu faktūru - ka nemaz nevajag biezpienu smērēt virsū.

Difūzeni gan neviena vēja vate neaizvieto - iesaku tyvek enercor, bet ir jau arī citas, piemēram artiva.lv

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: vecais2 ()
Datums: 10/04/2014 17:47

Jā,ziemā telpās ir nu ļoti mitrs gaiss,až gāzbetons norasojis no ārpuses-tas no tās pašas sērijas ,ka puķiks neelpo,bet vate ,kas noarmēta ar putru,nogruntēta,nokrāsota ir nu ļoti elpojošs materiāls.Ie kšpusē apmestām sienām nevajag tvaika izolāciju(moška kāds var zem apmetuma plēvi palikt),bet reģipsim vajagot-sviests.

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: fedja ()
Datums: 10/04/2014 18:01

Lieta tāda, ka gaisu sildot tas ieņem lielāku tilpumu, līdz ar to viņš spēj saturēt iztvaikojušu ūdeni. Fizikas likumi ir tādi, ka siltais gaiss iet uz aukstumu. Siltam gaisam ejot cauri konstrukcijai tas atdziest un iztvaikojošo ūdeni vairs nevar sevī saturēt, līdz ar to ūdens maina agregātstāvokli un atbrīvojas no gaisa. Istabā pie 20 grādiem mitrums gaisam apmēram 50 %. Rasas punkts veidojas apmēram pie 9,4 grādiem, ja tas ir gāzbetonā tad ir šmuce, ja izolācija ir biezāka un rasas punkts veidojas puķikā tad vēl kaut ko var domāt. Vēl jau jāaprēķina vai vasaras laikā mitrums kas uzkrājies konstrukcijā izžūs, vai neveidosies pozitīva mitruma bilance.

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: Zodčijs ()
Datums: 11/04/2014 03:28

Parks2007...neķer kreņķi - pastudē ...palasi propesorus... papēti ciparus.....tad varbūt mainīsi viedokli uz citu pusi....(vatīte baigi labāk elpo nekā puķiks un tāpat ātri izlaiž to mitrumu caur sevi uz āru utt.)

Labi ka šai tēmā nepiedalās foruma VIP sektors (es jau tāds jauniņais ielēcējs)... tava veiksme ...tad būtu jādzird krietni skarbāki vārdi....

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: Didims ()
Datums: 11/04/2014 08:47

Te par dēļu apšuvuma dārdzību ieminējās.
A kā būtu ja piem. tos pašus 150 mm liktu no sākuma mīksto vati koka karkasā un pēdējo kārtu ar skrūvēm un lielajām paplāksnēm pie tā koka stiprina cieto fasādes vati uz kuras tad jau var arī līmjavu un dekoru likt. Vai arī pārāk nestabila tomēr tā pēdējā vates kārta būs.
Es tik tā filosofēju, pašam nav.

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: Rx ()
Datums: 11/04/2014 10:30

Didims: Es tā arī darīju: Mīkstā koka karkasā, virsū 100mm cietā. Virsma pēc sieta aplīmēšanas kā bungas...Cieta. Skrūvju skaits gan nav jāzēlo. Liku plastmasas cepures, atsevišķi nopērkamās, un skrūves no situācijas. Ja vajag, kādas plāksnes centrā arī var atduri ielikt.

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: parks2007 ()
Datums: 11/04/2014 11:48

Zodčijam
Es neparko nekreņķējos,cienu katru šeit izteikto viedokli,nemēģinu nevienam savu viedokli uzspiest,šajā gadījumā nevēlos iedziļināties ne ciparos,ne arī kautkādos speciālistu viedokļos,vienkārši gribu pateikt no savas pieredzes,ka dzīvoju mājā nepilnus divus gadus,kas celta no 30cm parastā gāzbetona un siltināta ar 10cm putuplastu un varu droši apgalvot,ka gaisa mitrums ir robežās no 45-60%,atkarībā no gadalaika un kautkāds kārtējais "bubulis" par to ,ka dēļ putuplasta ir jācīnās ar mitrumu,kondensātu un vēl nezin ar ko vienkārši nav taisnība.....

Re: Gāzbetona māja ar koka fasādi!
Autors: PikkO ()
Datums: 11/04/2014 13:20

Elpo - neelpo ... tas viss ir bleķis
patiesībā neviena siena neelpo :DDD ... prasti runa iet par ūdens tvaika difūziju caur dažādiem būvmateriāliem ...
EPS arī laiž cauri tvaiku tikai 40 reizes sliktāk kā akmens vate,
polietilēna plēve arī laiža tvaiku cauri tikai 1000 reižu sliktāk kā akmens vate ;)))
absolūti tvaika necaurlaidīgi ir meāli ...

ir sienu konstrukcijas kurās izolācijas materiālu labāk iestrādāt putuplastu (daudzslāņu bez ventilācijas) un ir sienu konstrukcijas kurās labāk paredzēts akmens vati un dažās ekovati ...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ******   **    **  **     **   ******  
 **        **    **  **   **   **     **  **    ** 
 **        **        **  **    **     **  **       
 **        **        *****     *********  **       
 **        **        **  **    **     **  **       
 **        **    **  **   **   **     **  **    ** 
 ********   ******   **    **  **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727