UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
pretgrauzēju siets
Autors: piens ()
Datums: 16/07/2014 06:18

Gribu siltināt koka karkasa māju, bet baidos, ka grauzēji izēdīs vati. Esmu dzirdējis, ka jālieto pretgrauzēju siets, bet vai tas ir risinājums? Un vispār internetā īsti nevar sameklēt tādu pretgrauzēju sietu ir tikai tehniskais audums kurš ir stipri dārgs vai kautkādi sieti ar diezgan lielu acs izmēru. Māja atrodas laukos ir suns tapēc nekādus elektriskos atbaidītājus negribās likt. Varbūt kāds var ko ieteikt?

Re: pretgrauzēju siets
Autors: gints__ ()
Datums: 16/07/2014 10:22

Man laikos pa ziemu pagājušogad nosiltināto un pa jaunu apšūto fasādi kapitāli peles apskādēja. Visa vate izalota (redzams vietās, kur nebija logu apdare iekšpusē pabeigta).

Iekšā viņas tiek pa vēdināmās fasādes apakšējo šķirbu virs pamata. Šī šķirba, tad arī apakšpusē ir jāaiztaisa ciet ar smalku metāla sietu, kam gaiss cauri tiks, bet peles nē.

Teorijā tas ir vienkārši, bet praksnē nav. Man nesiltināti laikakmeņu pamati, un tā virsma protams maigi izsakoties nav pārāk taisna. Kļūda bija to sietu neiestrādāt jau fasādes siltināšanas laikā, nevis megināt to darīt tagad. Pieļauju, ka to sietu kniedēšu klāt pie lietus apmales, kas atrodas dēļu fasādes apakšdaļā, bet kā panākt, lai otra sieta puse pieguļ manai nelīdzenajai pamata augšdaļai, man skaidrības vēl nav.

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 16/07/2014 10:36

Lūk šis jautājums arī mani ļoti interesē. Tas ka jāliek siets tas izklausās diezgan viennozīmīgi - jautājums tikai kur - piekam ir divi atšķirīgi fasādes varianti - horizontālais un vertikālais apšuvums.

Apakšējai daļai pieļauju varētu nostrādāt cokola skārds ar pārkarīti nelielu - tāds šķiet bija paroc fasādes rasējumā. Grauzējs mazticams varētu pa pamatu to izvirzījumu pārvarēt. Tīri teorētiski, ja grauzējs netiek pāri cokolam, tad tam nevajadzētu nokļūt arī augstāk - t.i. uz fasādes augšmalu. Bet tādā gadījumā jāseko, lai nav neviens priekšmets piesliets pie mājas. Bet nu gribas jau kaut ko papildus mieram un te domāju par ko sietveidīgu.

Dīvaini ir tas, ka par šo tēmu praktiski ražotāji būvnieki neko nerunā - grauzēji un ventilējamā fasāde.

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 16/07/2014 10:51

Jā, vēl stacionāras problēmas cokola skārdam ir lievenis un terase (ja tā seko pamatu līnijai).

Re: pretgrauzēju siets
Autors: gints__ ()
Datums: 16/07/2014 11:35

Es savām acīm esu redzējis, kā pele pārlec no krūma, kurš atrodās metru no manas lauku mājas uz loga palodzi. Tie grauzēji manuprāt ja grib, tad tiek klāt visur. Es domāju ka šādas šķirbas tomēr ir jātaisa ciet. Miljons dolāru vērtais jautājums ir kā to izdarīt pabeigtai fasādei.

Re: pretgrauzēju siets
Autors: piens ()
Datums: 16/07/2014 19:16

Skaidrs ir tas, ka sietu vajadzēs, jaut;ajums tikai kur tādu nopirkt, jo internetā īsti tāda pretgrauzēju sieta nav, bet metāliskie sieti ir vai nu ļoti dārgi, vai ar samērā lielu acs izmēru. Rodas velviens jautājums, cik liels būtu maksimālais pieļaujamais acs izvērs šādam sietam? Un vai pietiks, ja sietu likšu metra augstumā skatoties no zemes?

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 16/07/2014 22:29

Sieti metāliskie ir dabūjami ar jebkādu aci, par to nav runa. Jautājums, kā pareizi pielikt. Likt kā vējplēvi 1 m augstumā ir forši, bet jārēķinās, ka grauzējam nav nekādu problēmu pārvietoties arī metru augstumā pa sietu, jo tas ir kā trepes.

Acs izmērs, nu 5x5 milimetri ir ok, 7x7 arī iespējams, par 10x10 jau rodas šaubas.

Re: pretgrauzēju siets
Autors: Minivat ()
Datums: 17/07/2014 00:14

Jūsu problēmas atrisinās peļu slazdi un kaķis. Tikai kaķi jābaro normāli, lai tas zin, kas ir svaiga gaļa. Citādāk, esmu redzējis kaļi, kuru baro tikai ar "digitālo" kaķu barību un tas vairs nezin, kas ir dzīva pele :) Ja pele rudenī ir izvēlējusies ziemot jūsu mājā, tad tā vienalga tiks mājā iekšā. Pats redzēju, kā, kamēr nesu pirkumus no mašīnas, elementāri ieskrien pa ārdurvīm. Protams, nav slikti izmantot bleķa sietu, bet tas neatrisina problēmu.

Re: pretgrauzēju siets
Autors: khe ()
Datums: 17/07/2014 08:33

Esmu licis divus cinkotos krāsotāju stūrus vienu pret otru, bet tas ierobežo platumu.

Re: pretgrauzēju siets
Autors: kaasis ()
Datums: 17/07/2014 08:45

Mani arī šis jautājums nodarbina jau pāris nedēlas. Ir iemērīti pamati mājai, tūlīt raksism un liesim, tikai nevaram tikt skaidrībā par pamatu siltinājumu. Tie, kas pārdod putuplasu, vinā balsī apgalvo, ka nekāds peles to negrauž, bet mani tomēr māc šaubas. Doma ir jau veidņos likt putuplastu, lai tas labāk pieguļ virsmai. KĀ PAMATU SILTINĀJUMU AIZSARGĀT NO PELĒM? Nekur neesmu aradis nekādus ieteikumus. Noteikti te kādam ir pieredze. ja jāliek sieti, tad kādi un kā, cik dziļi?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         *******   ********    *******   **    ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **   **  
 **        **     **  **     **  **     **  **  **   
 **         ********  ********    ********  *****    
 **               **  **                **  **  **   
 **        **     **  **         **     **  **   **  
 ********   *******   **          *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727