UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: pretgrauzēju siets
Autors: z ()
Datums: 17/07/2014 09:40

Peles grauž visu, gan putuplastu, gan smalkāku sietu. Un kādēļ gan lai kaķis gaidītu, kad kaut kad naktī pele pārskries no vienas ēkas uz otru, ja visu dienu pagalmā simtiem putnu. Un pēc tam idioti brīnās, kādēļ viss pagalms pilns ar gliemežiem un visādiem kukaiņiem...

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 17/07/2014 09:55

Cokola putuplasts nav tik apdraudēts, jo tur nav komforta zona grauzējiem, bet pieļauju, ka iegrauztu arī to pa vasaru vai kādā citā brīdī. Bet cokola versijai tāpat ir jāliek virsū armējošais apmetums. Pēc tāda uzlikšanas grauzēji nenāktu. Vismaz es neesmu novērojis. Apmetums tomēr nevilina.

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 17/07/2014 09:57

Kaķis ir forši, bet akmens vati tas neglābs.

Re: pretgrauzēju siets
Autors: kaasis ()
Datums: 17/07/2014 10:03

Un kā ar skudrām. kaimiņš ielējis Dobeles putuplasta veidnī pamatus, iekšā nenormālie skudru pūžņi. Un arī peļu tir kā biezs, kaķis visu laiku uz pamatiem sēž un peles nes mājās.
Ja armējošais apmetuma, tas nozīmē, ka, ja tagad taisu veidņus uzreiz ar putuplastu, tad tik un tā pēc tam jārok tie vaļā un jāliek virsū apmetums? K'\as varaints būtu visracionālākais?

Re: pretgrauzēju siets
Datums: 17/07/2014 10:42

Atvasinot khe ideju - izmantot regipsa alumīnija stūri, vai cinkoto. Varbut tas ir tas pats ko khe domāja? Leņķis ar caurumiem ar aci šķiet kādi 8mm.

Latojuma biezums sakrīt ar leņķa izmēru, vai minimāli biezāks, lai neveido peles spraugu.

Pie horizontālā vai vertikālā apšuvuma minimāli atšķiras pieeja, bet abos gadījumos pieskrūvē visās ventilējamās spraugās kuras veidojas - apakšā un arī augšā. Šitāds variants man šķiet ir gana drošs. Profils ir ilgmūžīgs, tādu negrauzīs, ventilācijai caurumu pietiek bagātīgi. Ja pieņem, ka fasādi taisa no samērā precīza latojuma un kalibrētiem dēļiem, tad visam būtu jānostrādā.

Kaasis - nu vispār laikam jau ir jāapmet tas putuplasts no ārpuses, lai gan saprotu, ka ja liek veidnī, tad nenormāli negribas rakt vaļā. Nu vismaz apmest kādus 20cm zem zemes, ja ne pilnu augumu. Teorētiski arī zem tiem 20 cm varētu būt migas kaut kādiem žurkiem, bet grūti spriest.

Skudra ir cita opera un tur man ir tikai viens novērojums, ka tehniski nav iespējams izbūvēties, lai skudra nedzīvotu. Skudra līdīs jebkurā konstrukcijā no jebkura materiāla, kurš no tieša lietus nosegts - ļoti patīk vate, urbina kokos caurumus (kā ķirmis tikai lielākus), spraugā starp putuplastu - utt. Es tā esmu sapratis, ka no viņām var atkratīties tikai ķīmiski, homeopātiski vai arī jāsadzīvo. Kaut kur lasīju ka nepatīk melisa vai piparmētra. Es lieku bišu stropu augšā un it kā pazūd.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **         **     **  **     ** 
  **  **   **     **  **    **   **     **   **   **  
   ****    **     **  **    **   **     **    ** **   
    **     **     **  **    **   **     **     ***    
    **     **     **  *********   **   **     ** **   
    **     **     **        **     ** **     **   **  
    **      *******         **      ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727