UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Datums: 23/07/2014 10:52

Es zināmā mērā piekrītu Didzim, jo it kā prasās pēc kaut kāda paskaidrojuma vai tiešām lineļļas krāsa būtu piemērota tām pašām apmetuma fasādēm. Nokrāsot un vienkārši skatīties kas būs ir tā mazliet jocīgi. :) Pieļauju, ka ja tur bijusi lineļļa, tad pēc tam ir problēmas kādu citu krāsu likt virsū.

Tas, ka lineļļa ir eko triks pārdevējiem - fakts. Bet tas, ka lineļļa pēc pielietojuma īstajā vietā un laikā ir laba manta, tas arī ir fakts. Un arī tas mazliet pārliek individuālo atbalstu no ogļūdeņražu biznesa uz lokālākas izcelsmes darboņiem. Es pats nokrāsoju vienu šķūni ar t.s. zviedru krāsu (pernica, lineļļa, milti, pigments utml.) - ir ok, bet nu tam tā arī tā kā bija domāta - neēvelēts fasādes dēlis.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: EgilsK ()
Datums: 23/07/2014 11:19

Jau teicu, ka vairāk domāju par iekštelpām. Ārsiena bija tikai negaidīts eksperiments ar krāsas pārpalikumu. Iekšā ir skaidu plāksne uz kuras ir apnicis līmēt plastmasas tapetes, tāpēc ir doma ko pamainīt. Meklēju variantus. Temats jau nebija - ko es taisos darīt, bet vai šāds risinājums iet cauri. Ar koka šķūni un lineļļu esmu apmierināts, tāpēc vēlējos turpināt iekšā, bet jaukt ārā karkasu un sist apdares dēļus būtu bik par šiku.

Re: lineļļas krāsa uz apmetuma
Autors: tikkurila ()
Datums: 25/07/2014 11:17

Lineļļas krāsas šarmē ar savu dabiskumu. Tos, kuri domā un cenšas dzīvot "zaļi", vārdu salikums "lineļļas krāsa", noteikti uzrunā. Kam tas patīk, tas, visticamāk, būs gatavs pievērt acis uz trūkumiem, kas nāk līdzi šai krāsai. Nekas nav ideāls, arī lineļļas krāsa nē. Tikkurila, joprojām, ražo arī lineļļas produktus, tādēļ jūtos tiesīgs še paust savu un ražotāja viedokli.
Krāsojot dažādas lietas un, it sevišķi, improvizējot ar krāsām, labāk veiksies tiem, kuri pilnīgāk izpratīs krāsojamās virsmas un krāsas uzvedību un īpašības dažādos apstākļos. Jāatzīst, ka pieprasījums pēc lineļļas apdares materiāliem pēdējos gados ir pieaudzis. Tas ir gan dzīves stils, gan modes lieta un, kas tiek daudz lietots, tur gadās arī daudz kļūdas. Kļūdas vērojamas gan krāsas izgatavošanas tehnoloģijā, gan krāsošanas tehnoloģijā gan, nereti, arī krāsas nepiemērotībā attiecīgajai virsmai attiecīgajos apstākļos.
Par lineļļas krāsas piemērotību apmetumam gribētos arī aicināt aizdomāties.
Pirmā un vissvarīgākā pretruna ir tā, ka lineļļas materiāli ir salīdzinoši blīvi. Fasāde vairs neelpos. Ja fasāde neelpos, tā nevarēs pietiekami ātri izžūt u.t.t. ar visām no tā izrietošajām sekām (mikroplaisas krāsā, apmetumā, nolobīšanās...).
Neliela laukuma nokrāsošana un dažu mēnešu vai pat dažu gadu pieredze vēl ne par ko neliecina. Viduvēja fasādes krāsa kalpo pāri 20 gadiem (labs izskats). Laba fasādes krāsa - divreiz ilgāk. Minerāla fasādes krāsa (kaļķa, silikāta) - dažus simtus gadu. Nav dzirdēts, ka ir kāda fasāde, kur lineļļas krāsa uz apmetuma būtu kaut tuvu tam. Tātad loģika un pieredze saka, ka tas nedarbojas. Tāpat loģika un pieredze saka, ka lineļļa un koks ir labi. Apmesta fasāde un minerāla krāsa arī ir labi.
Iekšdarbos varētu krāsot apmetumu ar labākiem panākumiem, nekā ārdarbos.
Te elpošana nav tik svarīga. Efekts būs līdzīgs kā krāsota siena ar alkīda krāsu, jeb veco labo pentaftāla sveķu (alkīda paveids) krāsu. Lineļļa un alkīds gan nav īsti labākais risinājums sārmainas virsmas (kaļķa vai cementa apmetums) krāsošanai, bet sausā vidē kādu laiku jau turēsies.
Tikai nelietojiet iekšdarbos lineļļas krāsu, kura domāta āra darbiem, jo antiseptiskās piedevas, kurām būtu jābūt ārdarbu lineļļas krāsas sastāvā, bojās mikroklimatu telpā.
Piedodiet, ka tik gari, bet šis ir tāds jautājums, kur nevar un negribās nogriezt kā ar nazi :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **   *******    *******  
 **        **   **   ***   **  **     **  **     ** 
 **        **  **    ****  **  **         **     ** 
 ******    *****     ** ** **  ********    ******** 
 **        **  **    **  ****  **     **         ** 
 **        **   **   **   ***  **     **  **     ** 
 ********  **    **  **    **   *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727