UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: dēļu apdare
Autors:
Kasparam
()
Datums: 25/07/2014 11:07
Man ir apšuvums ar karsti cinkotām naglām bez galvām. Principā nostaigājuši ir pāris dēļi. Sistēma ir tāda pati, kā raksta Perfekc. Dēļi krāsoti no 4 pusēm vēl nemontēti un pēc tam uzlikti
Fasāde nostāvējusi gadus 5, pagaidām ir ok, taču ar laiku plānoju to manīt pret klasisko apmetumu.
Fasāde nostāvējusi gadus 5, pagaidām ir ok, taču ar laiku plānoju to manīt pret klasisko apmetumu.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 25/07/2014 11:21
EgilsK - jautājums, kas tas par ventilācijas režģi kas komplektā? Ir kāda bilde?
Mandomāt, ka ilgmūžībā nav īsti tik liela nozīme kā liek dēļus - trīnītī vertikāli, skujā horizontāli vai spundētos horizontāli, pie nosacījuma, ja ir saprātīga pārkare. :) Man mājai ir spundētie horizontāli no brīvvalsts laika - nu šur tur tikai pamainīti - apakšā un stūros tādi čabanāki, bet kopumā iespaidīgs termiņš. Klētij ir vertikālais, bet bez trīnīša - un arī šķiet no tā pat laika. Pagājušajā vasarā klēti remontēju un ņēmu nost - dienvidrietumu pusē bija izdēdējuši no saules, bet kādu pusi apmetot riņķī vēl varēja pat izmantot. Secinājums - koka apšuvums var noturēties cilvēka mūžu, ja vien ir zem jumta un nav nokrāsots ar kaut ko neelopjošu.
Mandomāt, ka ilgmūžībā nav īsti tik liela nozīme kā liek dēļus - trīnītī vertikāli, skujā horizontāli vai spundētos horizontāli, pie nosacījuma, ja ir saprātīga pārkare. :) Man mājai ir spundētie horizontāli no brīvvalsts laika - nu šur tur tikai pamainīti - apakšā un stūros tādi čabanāki, bet kopumā iespaidīgs termiņš. Klētij ir vertikālais, bet bez trīnīša - un arī šķiet no tā pat laika. Pagājušajā vasarā klēti remontēju un ņēmu nost - dienvidrietumu pusē bija izdēdējuši no saules, bet kādu pusi apmetot riņķī vēl varēja pat izmantot. Secinājums - koka apšuvums var noturēties cilvēka mūžu, ja vien ir zem jumta un nav nokrāsots ar kaut ko neelopjošu.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/07/2014 19:24
Ventilācijai ar dēļu segumu nav nekāda sakara - ventilāciju nodrošina apakšējais latojums, ne dēlis. Ja liek vertikālus dēļus, tad latojums jāliek 2 kārtās - sākumā vertikāli, tad šķērsām pāri horizontāli - citādi nekāda ventilācija no apakšas līdz augšai nesanāks. Ja būs vienā kārtā horizontāls latojuma apakšā, tad latas ventilāciju bremzēs - un būs tukšas kabatas, bet ne gaisa plūsma ar vilkmi.
Par cinkotajām naglām - paldies, jāpaskatās, agrāk pilnīgi nekur nebija - bija tikai spīdīgās, ar elektrocinkojumu, kas pret karsto cinkojumu ir tāds vājš šļupsts sevis mānīšanai. Fasādes dēļus nevajag antiseptizēt un krāsot no 4 pusēm - ne tik. Jānokrāso ir virsma un maliņas labākajā gadījumā.
Par cinkotajām naglām - paldies, jāpaskatās, agrāk pilnīgi nekur nebija - bija tikai spīdīgās, ar elektrocinkojumu, kas pret karsto cinkojumu ir tāds vājš šļupsts sevis mānīšanai. Fasādes dēļus nevajag antiseptizēt un krāsot no 4 pusēm - ne tik. Jānokrāso ir virsma un maliņas labākajā gadījumā.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 25/07/2014 19:51
aaa: kāpēc domā, ka jāliek dubults latojums? Piemēram - ir siena, tad ir horizontāls latojums, pie kura tiek piesits apšuvums trīnītī. Kāpēc nebūs ventilācija, ja trīnītim veidojas spraugas, kuras apiet horizontālo latojumu. Cik ir jābūt vilkmei, lai uzskatītu ka ir pietiekami? :) Tas ir viens. Otrs - nezinu cik pareizi, bet zviedru karkasa mājas instrukcijā vispār latojuma nav virs vējplēves, trīnītī pa tiešo uz karkasa un vējplēves. Acīmredzot kaut kāds pamatojums arī tam ir.
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/07/2014 19:58
Par trīnīti viss pareizi, es runāju par spundētiem dēļiem...Jo visas ventilējamās fasādes jēga un burvība ir karstuma un aukstuma nelaišana caur sienu mājā. Nelielos, bet šobrīd man iekšā ir +22 grādi. Un ēnas nav vispār - visu dienu ir tiešā saule. Protams, logiem visas žalūzijas ciet.
Autors:
EgilsK
()
Datums: 25/07/2014 19:59
Tajā pašā video ko ieteici aaa ir parādīts kā taisa trīnīti uz horizontālā latojuma. Plus vēl pirmās kārtas sprauga ir nereāli šaura.... ko nu? :)
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 25/07/2014 20:53
EgilsK - jautājums, kas tas par ventilācijas režģi kas komplektā? Ir kāda bilde?
Autors:
EgilsK
()
Datums: 25/07/2014 21:23
Ehh...Vilni...ar to es domāju, ka vertikālajam nav jāsit divas kārtas latu, kā horizontālajam, bet tikai viena, vertikālā šahta iet "komplektā" iekš paša klājuma....
Pašreizējā: 2 no 3