UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 01/10/2014 11:04

doma vēdināšanas spraugu taisīt apm. 1 apšuvuma dēļa platumā - 10-12 cm, visā vējkastes garumā un tajā ievietot kādu no cinkotajiem metāla sietiem ar nelielu aci (vai perforēto, vai pīto), varbūt ir redzētas kādas jau speciālas ieteises tādai lietai?
Visās grāmatās raksta, ka vēdināšanu vajag obligāti, bet te pilns ar lapsenēm un iršiem,. vienk. šķirbas atstāt negribās.

Pateicos!

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: rbm ()
Datums: 01/10/2014 11:47

vairāki praksē ir likuši stiklaškiedras armējošo sietu - acs pietiekami maza lai lielāki kustoņi netiek. Te [gimenesmaja.blogspot.com] piemērs.

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: Andris_ ()
Datums: 01/10/2014 17:21

Googles tantei jāpajautā "insektu siets"!

armējošais siets kā insektu siets - pirms likšanas būtu jāpainteresējās vai tas ir noturīgs pret UV stariem - pats nēsmu par to pārliecināts, tapēc dodu priekšroku sietam ar nosaukumu "insektu siets".

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: Praktiķis ()
Datums: 01/10/2014 19:16

Katram jumta segumam un konstrukcijai sava specifika. Ne vienmēr ir nepieciešama ventilācija caur karnīzes apšuvumu. Ja konkrētajā gadījumā tas patiešām nepieciešams ir iespēja karnīzes apšuvumu veidot no ēvelētiem dēļiem bez spundes,atstājot 5-10mm intervālu starp tiem. Lapsenes nevienam jumtam neko ļaunu nav nodarījušas! Ja tomēr ir žēl,ka tās savu mājvietu atrod tieši zem jūsu jumta-zem apšuvuma var likt iepriekš minēto stiklšķiedras fasādes sietu. tas ir uv noturīgs-turklāt tiešu saules staru iedarbība tam nebūs. Ir pieejami perforēti karnīzes profili-ventilācijai. Naudas izteiksmē nav diez ko pieejami-precīzi nepateikšu.

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 01/10/2014 22:47

Jumts diezgan vienkāršs - pamatā divslīpu apm. 40 grādi, segums - ranilla. Jātaisa ventilācija, ne? Te lauki ar lieliem kokiem, pļavām un ļoti daudzkustoņiem/lidoņiem apkārt, tāpēc virs terases lapseņu pūznīšus negribu, tuvējā kļavā milzu pūznis. Tagad skatos uz nerūsējošā tērauda perforētām loksnēm, rīt mēģināšu noskaidrot ciparu par materiālu un sagriešanu vajadzīgā izmērā.

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Datums: 02/10/2014 00:00

Nu perforētās ner. tērauda loksnes izklausās pēc kārtīga pārspīlējuma. Iesaku izvērtēt nopirkt metāla cinkoto sietu piemēram. Nesen nopirku vienu 25m rulli ar metru platumā un cena bija ap 50 eur. resp 25m2. Man gan pretgrauzēju acs izmērs, bet soli uz leju acī jau būs arī pret lapsenēm. JLM firmā atradu jēdzīgāko cenu un sietu ntās versijas.

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Autors: Gita Gulbe ()
Datums: 02/10/2014 16:05

Vilni, paldies. Vai domāta bija fir JMJ Krustpils ielā? Tur zvanīju, bet žēl, ka viņi uz vietas negriež. (Zinu, ka par labām cenām griež Jaunolainē). Un vēl par cinkoto - griezuma vietas korodē, protams pie jumta pieārtām tām tikai atmosfēras mitrums ietekmēs, bet tomēr. Vai atkal es pārspīlēju?

Re: metāla siets pret insektiem jumta vēja kastē
Datums: 02/10/2014 17:25

Hmm, man viņi šķiet teica, ka arī var nogriezt no ruļļa, kad es pirms 2 nedēļām tur biju. Varbūt tamam konkrētam sietam negriež? Ieteiktu aizbraukt klātienē un apskatīt arī tos sietus. Es vēl ņēmu no turienes metināto režģi un to man arī nogrieza. Bet firma tā pati - pie apļa tieši sanāk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **    **        **  ********  
 **     **  ***   **   **  **         **  **     ** 
 **     **  ****  **    ****          **  **     ** 
 **     **  ** ** **     **           **  ********  
 **     **  **  ****     **     **    **  **        
 **     **  **   ***     **     **    **  **        
  *******   **    **     **      ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727