UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Par termoputām
Autors:
veseris
()
Datums: 12/04/2015 20:35
Labdien!
Vēlētos dzirdēt atsauksmes par ārsienas gaisas spraugas siltināšanu ar termoputām, varbūt kāds šeit ar to ir saskāries?! Un kādas atsauksmes par darba veicējiem, kādu kontaktu arī varētu iedod, paralēli tiem kas atrodami google!
Vēlētos dzirdēt atsauksmes par ārsienas gaisas spraugas siltināšanu ar termoputām, varbūt kāds šeit ar to ir saskāries?! Un kādas atsauksmes par darba veicējiem, kādu kontaktu arī varētu iedod, paralēli tiem kas atrodami google!
Re: Par termoputām
Autors:
Georgs999
()
Datums: 12/04/2015 22:47
Vēl pirms pāris gadiem kad mācījos būvniekos, tad pasniedzējs profesors gānija tās putas, ka neesot mitruma caurlaidīgas. Vismaz ražotājs nevar iedot tādus datus.
Sanāk, ka tava mūra ēka ir ietīta plēvē, kura nelaiž mitrumu cauri un mūrim izžūt. Ja ir slikta ventelācija, tad var parādities pelējums uz sienām.
Sanāk, ka tava mūra ēka ir ietīta plēvē, kura nelaiž mitrumu cauri un mūrim izžūt. Ja ir slikta ventelācija, tad var parādities pelējums uz sienām.
Autors:
ir
()
Datums: 13/04/2015 11:03
Georgs999 taisnība.
Iestrādātāji saka aizvērtās poras, atvērtās poras. Reāli, nevienai putai, kuram esmu jautājis nevar uzrādīt sertifikātu vai vismaz datu lapu uz tvaika caurlaidību. Tie dati, kas ir viņu brošūrās - neapstiprinās ne ar vienu dokumentu. Brošūrās sarakstītā tvaika caurlaidība izskatās, ka vienkārši sarakstīti skaitļi. Izstādē Ķīpsalā palūdzu cilvēku, kas saprot šos ciparus, lai aiziet pie stendiem un paskatās par to tvaiku caurlaidību. Viņš man teica, ka paskatoties ciparus brošūrās, ari par tvaika caurlaidību nevar runāt.
Iestrādātāji saka aizvērtās poras, atvērtās poras. Reāli, nevienai putai, kuram esmu jautājis nevar uzrādīt sertifikātu vai vismaz datu lapu uz tvaika caurlaidību. Tie dati, kas ir viņu brošūrās - neapstiprinās ne ar vienu dokumentu. Brošūrās sarakstītā tvaika caurlaidība izskatās, ka vienkārši sarakstīti skaitļi. Izstādē Ķīpsalā palūdzu cilvēku, kas saprot šos ciparus, lai aiziet pie stendiem un paskatās par to tvaiku caurlaidību. Viņš man teica, ka paskatoties ciparus brošūrās, ari par tvaika caurlaidību nevar runāt.
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 13/04/2015 17:38
Pēc manas sapratnes,lai gaisa necaurlaidīgs materiāls vadītu mitrumu (elpotu) tam ir jābūt higroskopiskam. Vienkāršāk izsakoties-ja putām ir noslēgtas poras,un iemērcot ūdenī tās nesamirkst,tad nekāda elpošana tur nevar notikt.
Autors:
Rx
()
Datums: 13/04/2015 18:49
Jautājums kam vajag atbildi: vai mačalka ir poraina. Jā. Vai tā ir higroskopiska? Nē. Vai tā uzsūc mitrumu? Jā. Tad kāpēc tā nelaiž cauri mitrumu.... Laiž! Elpošanas nosacījums nav higroskopiskums...
Autors:
Praktiķis
()
Datums: 13/04/2015 19:35
Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jautājums kam vajag atbildi: vai mačalka ir
> poraina. Jā. Vai tā ir higroskopiska? Nē.
> Vai tā uzsūc mitrumu? Jā. Tad kāpēc tā
> nelaiž cauri mitrumu.... Laiž! Elpošanas
> nosacījums nav higroskopiskums...
Ja mačalka nelaistu cauri gaisu (arī zem neliela spiediena),tad tās elpošana būtu atkarīga no higroskopiskuma.
-------------------------------------------------------
> Jautājums kam vajag atbildi: vai mačalka ir
> poraina. Jā. Vai tā ir higroskopiska? Nē.
> Vai tā uzsūc mitrumu? Jā. Tad kāpēc tā
> nelaiž cauri mitrumu.... Laiž! Elpošanas
> nosacījums nav higroskopiskums...
Ja mačalka nelaistu cauri gaisu (arī zem neliela spiediena),tad tās elpošana būtu atkarīga no higroskopiskuma.
Autors:
Jungaceltnieki
()
Datums: 13/04/2015 22:06
Piekrītu iepriekšminētajam. Ražotāji un iestrādātāji vēl stāsta un rāda, ka ar tām putām var siltināt koka karkasa mājas un jumta konstrukcijas, kas manuprāt ir pilnīgi garām. tik pat labi māju var aptīt ar plēvi.
Autors:
veseris
()
Datums: 14/04/2015 13:58
Aizpildīt mājas gaisa spraugu ar termoputām, nebūs ļaunāk kā nosiltināt no ārpuses ar putupolistirolu, jo arī tas ir praktiksi neelpojošs materiāls, un gaisa caurlaidība abiem materiāliem ir praktiski vienāda. To visu teoriju es zinu, jo arī pats esmu būvnieks pēc izglītības. Esmu veicis arī sienas siltumtehnisko aprēķinu ar termoputām un konkrēti arī rasas punkts sienas konstrukcijā man neveidosies, vismaz teorētiski. Man vairāk interesēja varbūt kādam ir personīga pieredze bijusi?!
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 14/04/2015 14:09
Nezinu kas par teoriju, bet iesaku veikt rēķinu vēlreiz. Šeit jau bija tēma par gaisa spraugu un tur pie 180mm koka, 5cm vates un 120mm ķieģeļa rasas punkts starp vati un ķieģeli parādās jau pie +8 grādiem.
Autors:
Georgs99
()
Datums: 14/04/2015 21:47
Vēl jau ir kas, ka es neticu, ka tās putas var aipildīt pa visiem 100 procentiem. Ja kaut kur sanāk tukša kabata, tad viņa tāda arī paliks līdz mūža galam. Turpretī tām pūšamajām granulām vienmēr būs tendence maksimāli sakristies uz leju tādejādi aizpildot visas spraugas. Atliek tik augšu aizpildīt, ja ir tāda nepieciešamība.