UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Kanalizācijas ievade akā
Autors:
Imarts
()
Datums: 16/09/2015 10:52
Labdien,
Domāju par kanalizācijas izbūvi privātmājai. Man mājas pagalmā ir divas akas ar palielu attālumu vienai no otras. Varbūt ir iespējams vienā akā iegāzt betonu priekš grīdas. Viņā nav ūdens. Un laist iekšā kanalizāciju? Varbūt dumi toties gandrīz pa brīvu. Kādas varētu būt sekas?
Domāju par kanalizācijas izbūvi privātmājai. Man mājas pagalmā ir divas akas ar palielu attālumu vienai no otras. Varbūt ir iespējams vienā akā iegāzt betonu priekš grīdas. Viņā nav ūdens. Un laist iekšā kanalizāciju? Varbūt dumi toties gandrīz pa brīvu. Kādas varētu būt sekas?
Re: Kanalizācijas ievade akā
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 16/09/2015 12:07
Sekas ir tādas, ka tev tās abas akas diezgan regulāri ir jātīra, jāatsūc utml. Ja neizdarīsi, tad aizdambēsies savienojums starp akām un līmenis s..diem celsies. Bet principā tādas sistēmas bija ļoti populāras senākos laikos - pirmā aka ar dibenu nosēdināšanai un to arī tīrīja un tad otrā nosacīti pilda infiltrāciju. Problēma tāda, ka senākos laikos tekošais ūdens bija mazāk un tad tie notekūdeņu apjomi tādi nelieli un tā sistēma kaut kā funkcionēja. Tagad baigi daudz tie notekūdeņi. Man piemēram esmu tā piemetis kaut kur ap 200-300l dienā. Divu aku sistēma īsti nespēj to apjomu apstrādāt un sanāktu bieži sūknēt. Man arī bija tāda sistēma, bet es to visu pasākumu likvidēju un uzliku bioloģisko, kuras rezultātu tad ielaidu iekšā tajās akās utml. Vēl esmu plānojis vienā akā iemest iegremdējamo sūkni, lai ir ūdens dārza laistīšanai vai kaut kam tādam. Vēl man tajās akās ienāk drenāža pa pamatu perimetru.
Izejot no šī mans viedoklis ir tāds, ka jādomā ar perspektīvu un jātaisa uzreiz bioloģiskā un esošās akas izmantot kā krātuves tehniskajam ūdenim. Rezultātā nav jāķēpājas ar mēsliem.
Izejot no šī mans viedoklis ir tāds, ka jādomā ar perspektīvu un jātaisa uzreiz bioloģiskā un esošās akas izmantot kā krātuves tehniskajam ūdenim. Rezultātā nav jāķēpājas ar mēsliem.
Re: Kanalizācijas ievade akā
Autors:
khe
()
Datums: 16/09/2015 18:08
Arī pēc bioloģijas būtu labāk ūdeņus infiltrēt tuvāk zemes virsmai, lai baktērijas, augi vēl pastrādā... Man būtu aizspriedumi laist tajos dziļajos ūdens slāņos, jo neesam jau pēdējā paaudze uz zemes...