UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Grāvja vietā meliorācijas caurule
Autors:
specs
()
Datums: 13/02/2016 18:25
Šodien, kārtējo reizi tīrot grāvi no vecajām lapām un zāles, sāku domāt, vai esošajā grāvī neielikt kokosa cauruli un neaizbērt to ciet. Ieguvums - nav jāapkopj grāvis. Grāvis 40cm dziļš. Jautājums - vai saglabāsies grāvja efektivitāte?
Re: Grāvja vietā meliorācijas caurule
Autors:
Rx
()
Datums: 13/02/2016 18:41
Ielikt kokosa cauruli ir tas pats kas aizbērt to ciet. Lai kādu posmu aizvietotu ar cauruli, jāzin, kādi ūdens daudzumi tajā caurplūst kā maksimums. Un, neatkarīgi no atbilde, caurules diametram un garumam jābūt tādam,lai to var iztīrīt no sanesumiem, kas agri vai vēlu būs!
Autors:
khe
()
Datums: 13/02/2016 19:27
Var veidot vairākas gūlijas, kas dod ūdeni ieraktai caurtekai - 160/145 kokosam... ja gribas līdzenu. Gūliju restes daļu lapu aizturēs.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 13/02/2016 20:14
Cik nojaušams grāvis kalpo epizodisku ūdeņu - sniega kušana vai ilgstošas lietavas gadījumos. Un vai novērots, ka tas bijis pilns?
Kopumā grāvju sistēma kalpo lēni plūstošam ūdenim, jo citādi tā gultne neizturētu erozijas procesus - izskalojumus. Jā caurulēs plūsmu var paātrināt - taču te nepieciešams kritums... Tapēc pievienojos Rx teiktajam.
Kopumā grāvju sistēma kalpo lēni plūstošam ūdenim, jo citādi tā gultne neizturētu erozijas procesus - izskalojumus. Jā caurulēs plūsmu var paātrināt - taču te nepieciešams kritums... Tapēc pievienojos Rx teiktajam.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 13/02/2016 20:57
Varbūt var un varbūt nevar.
Papildus teiktajam par caurteci ar grāvīšiem ir tā, ka tie pie lieliem sniega apjomiem savāc daudz ūdeni, dažreiz arī lietavās. Ja ir caurule zemē, tad ūdens ies pa augšu un caurulē nonāks ar nokavēšanos. Ja paralēli ceļam tad strādā arī kā sniega novācējs no ceļa utt. Jāskatās apstākļi.
Man pašam arī ir viens grāvis, pagarš un arī problēma ar lapām, bet lai realizētu tur pārāk daudz nauda aiziet - vieglāk ir pusdienu rudenī divatā pastrādāt. Tur nav tik vienkārši. Manā gadījumā tievie diametri neder.
Papildus teiktajam par caurteci ar grāvīšiem ir tā, ka tie pie lieliem sniega apjomiem savāc daudz ūdeni, dažreiz arī lietavās. Ja ir caurule zemē, tad ūdens ies pa augšu un caurulē nonāks ar nokavēšanos. Ja paralēli ceļam tad strādā arī kā sniega novācējs no ceļa utt. Jāskatās apstākļi.
Man pašam arī ir viens grāvis, pagarš un arī problēma ar lapām, bet lai realizētu tur pārāk daudz nauda aiziet - vieglāk ir pusdienu rudenī divatā pastrādāt. Tur nav tik vienkārši. Manā gadījumā tievie diametri neder.
Autors:
specs
()
Datums: 13/02/2016 22:26
Jā, grāvī ir ūdens pavasaros, rudeņos un vasarā uz pāris stundām pēc nopietnas lietusgāzes. Grāvis ir starp zemes gabaliem 60m garumā. Tā kā robežā ir lauziems, tad pirmie 30m man ir sasniedzami, bet atlikušie 30m ir aiz žoga kaimiņa pusē. Šis grāvītis ir ievadīts lielajā novadgrāvī, kurš ir dziļš un plats. Tā kā kaimiņam ir labums no lielā grāvja, tad mazo šis neuzpasē, bet man ir problēma piekļūt posmam, kurā veidojas korķi. Tādēļ domāju par vienreizēju ilgtermiņa risinājumu.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 14/02/2016 10:07
Tad sanāk, ka arī no kaimiņa puses ir virsmas ūdens ietece šajā grāvju sistēmā - tas ir servitūta gadījums.
Es drīzāk sliektos uz domu labiekārtot grāvi - izveidojot saliekambetona apmales ar gropēm, kurās var ievietot noņemamas redeles. Tas zināmā mērā risinātu problēmu no grāvja lapas tīrīt ārā, taču lapu problēmu kardināli risina tikai viens paņēmiens - cirvis.
Es drīzāk sliektos uz domu labiekārtot grāvi - izveidojot saliekambetona apmales ar gropēm, kurās var ievietot noņemamas redeles. Tas zināmā mērā risinātu problēmu no grāvja lapas tīrīt ārā, taču lapu problēmu kardināli risina tikai viens paņēmiens - cirvis.
Autors:
specs
()
Datums: 14/02/2016 19:57
Vai nešķiet tā kā par šiku priekš grāvja?
Bet kam tad ir paredzētas ar kokosu apvilktās caurules, ja šeit tik skeptisks skats uz tām?
Bet kam tad ir paredzētas ar kokosu apvilktās caurules, ja šeit tik skeptisks skats uz tām?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 14/02/2016 23:56
Kokosa caurules paredzētas grunts mitruma savākšanai, nevis virsūdeņiem.
Autors:
specs
()
Datums: 15/02/2016 10:59
Tulkojumā tas nozīmētu, ka kokosa caurules paredzētas ne-intensīvai ūdens novadīšanai?