UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Pļaujmašīna vai Trimmeris
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 15/04/2016 16:34
Tiem kuriem lielās platības, kur netiek lielais traktors varu rekomendēt kādu no šiem:
[www.vari.cz]
Pagājušajā sezonā nopirku un pamatīgi nodzenāju jau. Labs. Kaut kas uz 2 ha, laikam bija - ābeļdārzs un vēl visādas nepiebraucamās vietas. Es vairs neatceros kurš man bija modelis, bet labākais, ar reduktoru un hondas motoru, lielākām slodzēm un vieglākiem pagriezieniem. Viņa platums it kā mani neapmierināja, bet kad strādā vieglā vadība kompensē pļāviena platumu. Tur ir divtrumulniece - arī tāda interesē, bet viņa viennozīmīgi ir smagāka vadībā un neveiklāka uz pagriezieniem, bet toties ražība ir iespaidīga jau.
[www.vari.cz]
Pagājušajā sezonā nopirku un pamatīgi nodzenāju jau. Labs. Kaut kas uz 2 ha, laikam bija - ābeļdārzs un vēl visādas nepiebraucamās vietas. Es vairs neatceros kurš man bija modelis, bet labākais, ar reduktoru un hondas motoru, lielākām slodzēm un vieglākiem pagriezieniem. Viņa platums it kā mani neapmierināja, bet kad strādā vieglā vadība kompensē pļāviena platumu. Tur ir divtrumulniece - arī tāda interesē, bet viņa viennozīmīgi ir smagāka vadībā un neveiklāka uz pagriezieniem, bet toties ražība ir iespaidīga jau.
Autors:
J
()
Datums: 15/04/2016 20:27
Man 8000m2, ir gan trimmeris, gan pašgājējs pļaujmašīna 56cm. Ar pļaujmašīnu iet 3x ātrāk kā ar trimmeri. Bet tā kā pļauju kādas 3x gadā tikai, tad iegādājos disku pļaujmašīnu - ar to iet kādas 2x ātrāk kā ar pašgājējpļaujmašīnu, jo nav jābrauc divas vai vairāk reizes pāri, lai to zāli, kas saaug gandrīz līdz viduklim dabūtu nost.
No jautatajiem variantiem izvēlētos labu un jaudīgu pašgājēju un lētu trimmeri.
No jautatajiem variantiem izvēlētos labu un jaudīgu pašgājēju un lētu trimmeri.
Autors:
Serviss
()
Datums: 15/04/2016 21:45
Kaimiņš - strādājošs pensionārs teicās izjutis pamatīgu uzlabojumu, kad iegādāja jaunu 6 zirgspēku stumdekli vecā ~ 4 zirgspēku vietā. Jaunais neģībst pie kurmju rakumiem un biezākiem zāles kušķiem, arī lielāku zāli ņem pilnā platumā. Ražīguma un kvalitātes pieaugums būtisks.
No darba organizācijas viedokļa - ar pļāvēju periodiski brīvā brīdī pastaigā arī sieva-pensionāre, tādējādi brīvdienās atlikusī platība ir labu tiesu mazāka. Ja būtu tikai trimmeris, tad visa pļaušana būtu kaimiņam vienam pašam. Turklāt ar pļāvēju arī brīvdienās darbošanās elastīgāka. Staigā baltā kreklā - atbrauc negaidīti ciemiņi uz īsu brīdi - izslēdz verķi, sēdies pie galda un izbaudi brīvdienu. Ja esi iesācis darboties ar trimmeri, tad darba pārtraukšana un atsākšana ir stipri nekomfortablāka.
Rezumē. Sakarīgākais variants pamatplatībai - jaudīga (virs 5 ZS) pļaujmašīna. Papildus kāds lietots brenda (Husqvarna, Jonsered, Stihl) krūmgriezis, ko bez problēmām var saremontēt servisa centros, vai tālākpārdot arī pēc 5 gadiem.
PS Manai 25 gadus vecajai Husqvarnai nekādu problēmu ar oriģinālajām rezerves daļām servisos.
No darba organizācijas viedokļa - ar pļāvēju periodiski brīvā brīdī pastaigā arī sieva-pensionāre, tādējādi brīvdienās atlikusī platība ir labu tiesu mazāka. Ja būtu tikai trimmeris, tad visa pļaušana būtu kaimiņam vienam pašam. Turklāt ar pļāvēju arī brīvdienās darbošanās elastīgāka. Staigā baltā kreklā - atbrauc negaidīti ciemiņi uz īsu brīdi - izslēdz verķi, sēdies pie galda un izbaudi brīvdienu. Ja esi iesācis darboties ar trimmeri, tad darba pārtraukšana un atsākšana ir stipri nekomfortablāka.
Rezumē. Sakarīgākais variants pamatplatībai - jaudīga (virs 5 ZS) pļaujmašīna. Papildus kāds lietots brenda (Husqvarna, Jonsered, Stihl) krūmgriezis, ko bez problēmām var saremontēt servisa centros, vai tālākpārdot arī pēc 5 gadiem.
PS Manai 25 gadus vecajai Husqvarnai nekādu problēmu ar oriģinālajām rezerves daļām servisos.
Autors:
arre
()
Datums: 26/05/2016 09:40
Njā - katram savas problēmas.
Jautājums Vilnim_Radio, vai tā "Vari" firmas trumuļa pašgājēja pļaujmašīna ir noderīga arī nelielas un viduvējas zāles pļaušanai (teiksim 20-30 cm)?
Jautājums Vilnim_Radio, vai tā "Vari" firmas trumuļa pašgājēja pļaujmašīna ir noderīga arī nelielas un viduvējas zāles pļaušanai (teiksim 20-30 cm)?
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/05/2016 10:02
Viņa zāli nopļauj, vienalga cik augstu vai zemu. Viņai atšķirībā no mauriņtraktoriem:
1) neregulējas augstums, viņa slīd pa zemi,
2) viņa nesmalcina zāli, tikai nopļauj,
apskati youtube, tur ir video viens vai vairāki. 20-30cm nav problēma.
Nu faktiski viņa pilnīgi ne ar ko neatšķiras no lielajām traktoru trumuļniecēm, tās tieši tāpat var iet pa mazu zāli un pa lielu, rezultāts būs vienāds - tikai izmērs un platums. Viņas pluss ir mazie naži - viņi ir plāni un attiecīgi labāk griež, viņus pēc nolietošanās apgriež uz otru pusi. Diemžēl viņiem ir savs standarts nazītim un bez pārveidošanas nevar izmantot lielo pļaujmašīnu superlētos nažus. Komplekts ar atsūtīšanu maksāja tikpat cik 2 lielie naži manam mauriņtrktoram - t.i. 25eur. Nažus es nogriežu viņam apmēram 2-3 sezonās, bet man viņš arī strādā ekstrēmos apstākļos (nelīdzens, daudz rakumi utt.), palielā platībā.
1) neregulējas augstums, viņa slīd pa zemi,
2) viņa nesmalcina zāli, tikai nopļauj,
apskati youtube, tur ir video viens vai vairāki. 20-30cm nav problēma.
Nu faktiski viņa pilnīgi ne ar ko neatšķiras no lielajām traktoru trumuļniecēm, tās tieši tāpat var iet pa mazu zāli un pa lielu, rezultāts būs vienāds - tikai izmērs un platums. Viņas pluss ir mazie naži - viņi ir plāni un attiecīgi labāk griež, viņus pēc nolietošanās apgriež uz otru pusi. Diemžēl viņiem ir savs standarts nazītim un bez pārveidošanas nevar izmantot lielo pļaujmašīnu superlētos nažus. Komplekts ar atsūtīšanu maksāja tikpat cik 2 lielie naži manam mauriņtrktoram - t.i. 25eur. Nažus es nogriežu viņam apmēram 2-3 sezonās, bet man viņš arī strādā ekstrēmos apstākļos (nelīdzens, daudz rakumi utt.), palielā platībā.
Autors:
arre
()
Datums: 26/05/2016 10:15
Es youtubē skatījos - tur demonstrē kā pļauj garo zāli. man ir doma lēnām uz pļavas rēķina paplašināt augļudārzu. tad vairs lielais traktors nevarēs pļaut. Ābeļdārzā īpaši garu zāli negribas ielaist. Lēnām sāku štukot kādu instrumentu izvēlēties. tas varis liekas labs, bet mauriņtraktors ērtāks un funkciju vairāk.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/05/2016 10:42
Nu mauriņtraktoram var uzskatīt, ka funkciju nav.
Jādomā tālredzīgi.
Ābeļdārzu progresīvi ir veidot no punduriem un tas atvieglo iebraukšanu jebkam un pārējie plusi.
Cik ne cik profesionālos ābeļdārzos zālāju tā īsti neveido.
Saimniekošanai, tajā skaitā ābeļdārzā viena no ļoti labām alternatīvām ir mazie traktori uz 15-20zs dīzeļi (Kubota, Isuzu, Tz4k utt.) ar trīspunktu uzkari. Trīspunktu uzkare nozīmē funkcijas, tajā skaitā izkapts, diski, piekabe utt utt. Cena? Nezinu, kā to ņem. Kaut kad nopirkšu sev. :) Viņu pluss ir jauda, funkcionalitāte un pieņemami gabarīti, robusts izpildījums.
Jādomā tālredzīgi.
Ābeļdārzu progresīvi ir veidot no punduriem un tas atvieglo iebraukšanu jebkam un pārējie plusi.
Cik ne cik profesionālos ābeļdārzos zālāju tā īsti neveido.
Saimniekošanai, tajā skaitā ābeļdārzā viena no ļoti labām alternatīvām ir mazie traktori uz 15-20zs dīzeļi (Kubota, Isuzu, Tz4k utt.) ar trīspunktu uzkari. Trīspunktu uzkare nozīmē funkcijas, tajā skaitā izkapts, diski, piekabe utt utt. Cena? Nezinu, kā to ņem. Kaut kad nopirkšu sev. :) Viņu pluss ir jauda, funkcionalitāte un pieņemami gabarīti, robusts izpildījums.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 26/05/2016 10:45
Šiem mazajiem no izkaptīm ir 2 versijas - 2 trumuļu uz sāniem un panna aizmugurē. Progresīvā augļkoku dārzā manuprāt darīšana ir ar zemes diskiem, rušinātājiem un pannu. Nezinu kā viņi apstrādā joslu tieši pie ābelēm, tā ir kā uzrakta dobe.
Autors:
arre
()
Datums: 26/05/2016 11:10
Traktorīši ir labie, bet pagaidām neceļami.
Autors:
MrBadMan
()
Datums: 21/06/2016 19:11
Pirms kādiem 10 gadiem nobeidzu zāles pļāvēju, uzbraucot uz zālē ieauguša armatūras gala. Kloķene līka, nācās nodot lūžņos, remontēt nebija vērts. Pašlaik zāliena kopšanai tiek izmantots akumulatoru trimmeris, izpļaušanai starm žogu un dzīvžogu, kā arī grūti pieejamās vietās, megāniskais pļāvējs - pielīdzināšanai un regulārai appļaušanai. Tad vēl viens aparāts, kas ir trimmera un stumjamā benzīna zāles pļāvēja krustojums, kas manā gadījumā ir labs nelīdzenām virsmām, nebaidās no akmeņiem, visādām nejauši zālē atstātām lietām.
Te aparāts darbībā, strādā jaunākais: [www.youtube.com]
Te aparāts darbībā, strādā jaunākais: [www.youtube.com]
Pašreizējā: 2 no 3