UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: akumulatora trimmeris
Autors: arre ()
Datums: 19/05/2016 10:40

saudzīgi izturoties pret 14,4 v Ni akumulatoru, lietoju zilo Bosch skrūvmašīnu jau 7to gadu. Tikai šogad sāku just, ka paliek gausāks.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: Didzisp ()
Datums: 19/05/2016 22:56

Akumulatoru instrumentiem protams ir sava vieta, bet tie patreiz nu nekādīgi neaizstās no elektrības darbināmus aparārtus. Betonā ar akumulatora urbmašīnu ilgi neurbsi, ar akumulatora zāģi tikai dažus dēķus pārzāģēsi un akumulatora krūmgrieža vispār nav. Nu nevelk pašreizējie aķi ne strāvu ne ilgu darbamūžu. Tai pat laikā, riģipsi ar akumulatora skrūvmašīnu var skrūvēt ļoti labi un gan jau mazdārziņu ar akumulatora trimmeri appļaut arī, bet mežā ar to nav ko darīt.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: ETT ()
Datums: 19/05/2016 23:02

Kaut gan kabatas lukturītim mēdz iztecēt baterijas, sveci lietoju aizvien retāk ;)

Re: akumulatora trimmeris
Autors: ETT ()
Datums: 19/05/2016 23:12

Didzi, viss pareizi, visam sava vieta. Man redz darbā problēma ar iekšdedzes dzinēja radīto troksni. Vienīca. No rīta viesi guļ, brokastis verandā, vai saulainā laikā ārā līdz pat plkst.11tiem. No 14tiem vaļā vasaras restorāns terasē. Tad nu tiek ķerti momenti, kad ar trimmeri gar upes malu, kad ar raideri lielos plačus, stumjamo grūtāk piebraucamās vietās. Tad lietus, citi darbi, pasākumi... Dzīve piespiež meklēt alternatīvas :)

Re: akumulatora trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 20/05/2016 06:51

Didzisp, akumulatoru instrumenti lielā mērā jau ir aizstājuši no tīkla darbināmos aparātus. Tas pats piemērs ar betonu - es, piemēram, labi ja 10 caurumus savā mūžā esmu ieurbis tieši betonā, lai arī šad tad sanāk urbt un skrūvēt. Kāpēc lai tās pašas siltumnīcas saskrūvēšanai akumulatora urbis/skrūvgriezis neaizstātu no tīkla darbināmo?

Pašreizējie litija aķi strāvu spēj nodrošināt gana lielu. Cita lieta - ir lētāki aķi un ir dārgāki. Kaut kāds Sony US18650VTC4 pirkstiņš, piemēram, pēc papīriem nodrošina 30A, pīķos vairāk. 10gab šitādi, kas atbilst 36V 2.1Ah vai 18V 4.2Ah, bez raizēm nodrošina 1kW. Par maz? Jā, ir instrumenti, kam reizes divas par maz, bet ir virkne instrumentu, kam reizes divas par daudz, ja salīdzina ar no tīkla darbināmiem analogiem.

Akumulatoru dzīvotspēja, protams, ir cits jautājums. Taču tā lielā mērā ir lietotāju vaina.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: DsKs ()
Datums: 20/05/2016 08:40

Hilti ( nav tomer slikts brends ) akumulatora fleksis joprojam ir palicis rotallietas limeni salidzinot ar 'vadu' ... parbaudits prakse ...

Bet nu skruvi noflekset vai sledzeni pargriezt der :)

Re: akumulatora trimmeris
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/05/2016 09:08

Redz ETT skaidrs, ka vajag censties izmantot akumulatora trimmeri, jo klienti maksā par apkārtējio klusumu, bet pie savas mājas es gan nepirktu akumulatornieku. Nu nav tas rentabli un benzīnnueks ir gan lētāks, gan universālāks un kalpos daudz ilgāk.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: vārds ()
Datums: 20/05/2016 09:49

Didzi, cilvēks prasīja par akumulatora trimeri konkrētu pieredzi, nevis kārtējo bezjēdzīgo holywaru par benzīns vs akku.
Iekšdedzes dzinējs aiziet no mūsu dzīves. Un aiziet visās sfērās. Daždesmit gadu vēl tas būs un tad viss.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 20/05/2016 10:01

Didzisp, cik tev hektārus jāpļauj ar trimmeri? Un cik bieži? Ticu, ka atbilde būs tāda, ka uzreiz skaidrs - jā, tev der tikai benzīnnieks. Bet varbūt der padomāt arī "ārpus kastes" un saprast, ka ražotāji strādā ne tikai priekš tevis? Nu priekš kam cilvēkam, kuram trimmeris nepieciešams dobju appļaušanai, būtu jāpērk "benzīna monstru"? Mana sieva, piemēram, vispār pēc tam, kad es nopļauju gabalu, apstaigā žogu, dārzu, kociņus un ar rokām noplūc tās zāles, ko ar pļāvēju nesanāk nopļaut - nu kaut sit mani nost, es tādam mērķim nepirkšu benzīna verķi. Akumulatora trimmeris - jā, kāpēc ne? Pat varētu kaut kādu sīku rokas variantu paņemt (vai uztaisīt).

Re: akumulatora trimmeris
Datums: 20/05/2016 10:19

Tur jau tā lieta, ka Didzis neredz kopainu un vadās tikai no sava dzīves iekārtojuma, kur acīmredzot daudz kas ir heavy duty.

Tādi privātīpašnieki, kuriem ir hektāri - nav vairākumā. Pārsvarā ir cilvēki, kuriem ir kaut kāds 1000 - 2000 m2 normāls standarta pagalmiņš, kur ir mauriņš, dobes utt. Tādiem ierindas cilvēkiem faktiski pilnīgi visi mājas instrumenti stabili ietilpst akumulatoru žanrā - sākot no skrūvgrieža un beidzot ar to pašu pļāvēju robotu. Tur arī slēpjas tas instrumentu uzvaras gājiens. Jautājums ir tikai vēl cenā mazliet, bet tas pat nav daudzu gadu jautājums - tas ir 2 gadu jautājums apmēram.

Un nav runa tikai par šo easy segmantu, jo akumulatori ļoti stabili dodas arī komercsektorā - jo kaut kādā servisa brigādē arī nav jau tā, ka ar vienu instrumentu ir jāčīgā nepārtraukti. Ļoti iespējams, ka kāda brigāde var mierīgi sēsties busiņā un rulēt teju tikai ar akumulatora instrumentiem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  ********        **  ********  
       **     **        **           **  **     ** 
       **     **        **           **  **     ** 
       **     **        **           **  ********  
 **    **     **        **     **    **  **        
 **    **     **        **     **    **  **        
  ******      **        **      ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727