UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

akumulatora trimmeris
Autors: kirovs ()
Datums: 18/05/2016 18:37

Sveiki vīri!

Mājas vajadzībām gribu iepirkt kaut ko trimmerveidīgu zāles appļaušanai pa pakšiem, ap kociņiem, gar sētu utt., kur netiek klāt ar stumjamo pļāvēju. Tā kā pļaujamā ir ļoti maz (praktiski 10 -15 minūtes vienā reizē), benzīna trimmeri, kā variantu uzreiz atmetu. Domāju par elektrisko trimmeri, bet tad, sākot pētīt piedāvājumu, aizvien vairāk uzmanību sāku pievērst akumulatora trimmeriem. Saskatu daudz plusus: cena daudz maz ok, svars ar nekāds lielais, nav jāstaipa tas tizlais vads pa visu pagalmu utt. Tā kā šis laikam ir salīdzinoši jauns produkts tirgū, īsti googlē atsauksmes arī nevar atrast. Varbūt kāds no jums lieto akumulatora trimmeri vai ir kādam paziņam? Padalieties ar viedokļiem, ir jēga izskatīt šo variantu vai nav? krūmus nepļaušu, pērnā gada kūlu arī nē, tikai svaigu zālīti, max 10 cm augstumā.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: ETT ()
Datums: 18/05/2016 22:45

Kā reizi šodien sanāca iespēja pamēģināt visādus Husqvarna verķus, pārsvarā tieši akumulatoru variantā. Gan vairāku modeļu trimmerus, gan dzīvžoga šķēres, zaru un parastos zāģus, pūtēju, kombinēto verķi ar maināmiem galiem, kā arī zāles pļāvēju robotu. Akumulatori universāli, visiem verķiem vienādi, Sony ražotāja šūnas. Atkarībā no verķa, darba ilgums no pusstundas līdz stundai, uzlāde pusstundu, kalpošanas laiks 1000 uzlādes-izlādes cikli. Verķi padārgi, jo paša akumulatora cena vien ir 200 eur. Tomēr cena ir salīdzināma, jo pārstāvji bija parēķinājuši, ka benzīmnieka benzīna patēriņš uz tām pašām darba stundām un jaudām būtu 300 litri + eļļas, apkopes, detaļas... Vienai daļai trimmeru vispār ir bezoglīšu motori, pie kam griešanās virziens ir maināms, tā kā appļaujot puķu dobes var staigāt pašam ērtākā virzienā, un nopļauto zāli aizsviedīs arī vēlamajā virzienā. Vispār palika tīri labs iespaids, iesaku pamēģināt.
[www.husqvarna.com]
Vēl gribētu atzīmēt mazo trokšņu un vibrācijas līmeni.
Par šo te verķi [www.husqvarna.com] varēšu pastāstīt pēc mēneša - uzstādīja testēšanai.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 19/05/2016 06:40

ETT Wrote:
-------------------------------------------------------
> Par šo te verķi
> [www.husqvarna.com]
> s/automower-430x/ varēšu pastāstīt pēc
> mēneša - uzstādīja testēšanai.

Skaties, ka visi kurmji neaizbēg pie kaimiņiem :D

Re: akumulatora trimmeris
Autors: kirovs ()
Datums: 19/05/2016 08:03

Husqvarna bez šaubām ir līderis dārza darbos, bet nu par kvalitāti arī attiecīga cena jāmaksā. Vairāk skatos uz lētākiem k-rauta, depo utt. variantiem, tipa, bosch, makita. Laikam būs vienkārši jāpērk un jāmēģina.
Par zāles pļāvēju robotu - pagājušā vasarā arī vienu dienu tika iemēģināts pļāvējs robots. Tas gan bija arī no lētā gala (ap 1000 eur), bet nu priekš mana pagalma galīgi garām. Radās iespaids, ka roboti der tikai rūpīgi koptam zālāja paklājam, kam nav nevienas bedres, savādāk iebraucot bedrē, pļāvējs griežas ap savu asi un uzkaras. Tāpat jštāv visu laiku klāt. Pieļauju, ka husqvarna ir krietni labāks, bet, manā variantā arī šis variants nederēs.
Izskatās, ka akumulatora instrumentu tehnoloģijas turpina attīstīties un pēc pāris gadiem varēsim aizmirst par elektrības kabeli dārza darbos.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: Niks ()
Datums: 19/05/2016 08:31

Man ir huša 320-ais automūvers.
Nu jau gadu dricelē pagalmu
Dārgs, bet ļļooooti labs

Pilnīgs klusums
0 paša iejaukšanās, piepūle
nav jādomā par nopļauto
Diezgan tolerants pret bedrēm un negludumiem. Man jaunbūve ar ne pārāk iekoptu mauru.
Ļoti smuki novālē kalnus un lejas, visu vienādi, kā pie laba friziera :)
Kurmji pamukuši :)

No trūkumiem
Nu vads jāizvelk, ja negribi maksāt velc pats. Maniem 30 X 50 metriem ar dobju cakām tas ir dienas darbs
Jānovāc visi pričendāļi. Laistāmo trubu sapļāva, bērnu mantas arī jāpieskata. Lielākās (veļļuki, ķerras) var droši palikt, bet nu mazās mašīnītes gan labāk novākt
Nu un paliek malas. Vajag trimeri. Visu laiku aizņemos no kaimiņa, bet domāju par savu

Re: akumulatora trimmeris
Autors: vārds ()
Datums: 19/05/2016 09:36

Man ir Ryobi 18V akumulatora trimeris. Paķēru, jo man ir kaudze ar citiem viņu instrumentiem (zobenzāģis, fleksis, skrūvmašīnas). Kā reiz ideāls appļaušanai gar visādiem stūriem, pakšiem, puķudobēm. Pļauj ar diegu. Nav nemaz tik švaks - arī paresnāku usni var nokniebt, ja tās nav lielā kušķī, nātres ņem. Gar granti pļaujot akmeņi iet pa gaisu :)
Faktiski šim pietiek pat ar mazo 1,5Ah akumulatoru, lai kādas 15 minūtes papļaustītos. Ja ir lielā bača 4Ah, tad jau apnicis būs pašam sen meklēt ko vēl nopļaut un vēl nebūs tukšs.
Nu un ar laiku var arī citus instrumentus no tās pašas One+ sērijas paņemt.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: reinish ()
Datums: 19/05/2016 09:59

Lietoju BOSCH 36v zaljo trimmeriiti lai pljautu aizaugushu vasarniicu, un bishkji pa pahalmu.

Bija taateikt "piegriezushies" aizlieneetie benziinieki ar savu smirdinaashanos, kjeepaashanos ar elljaam, milzu izmeeriem, ko gruuti autinjaa iestelleet lai vestu uz vasarniicu un visa salona sasmeereeshanu, tanu izleemu ka shitai opiishu iekshdedzes dzineeja tehnologjijai jaamet miers un jaapiesleedzas 21ajam gadsimtam. Ko izdariiju ar lapu puuteeju un trimmeri, kam abiem der viena baterija.

Trimmeris noteikti nav tikpat jaudiigs kaa benziinnieks, bet tas ir apmeeram taapat kaa mans Volvo nav tikpat jaudiigs kaa Lamborgjini, bet iztieku tiiri ok, Latvijas celju max 90km/h, ar trimmeri tas pats, iznjemot bliivu paaraugushu zaali kur jaapljauj leenaak , ar visu paareejo ko man vajag, trimmeris tiek galaa.

Viegli atskruuveejams 2 daljaas, liidzarto vietu aiznjem ljoti maz , nekaadas kjeepas ar dazhaadiem smirdiigiem shkjidrumiem. Shobriid tikai viena gada pieredze , tadnu par ilgmuuzhiibu gruuti spriest.

te arii video var redzeet kur es ar vinju darbojos pa aizaugusho vasarniicu

[www.youtube.com]

Re: akumulatora trimmeris
Autors: Didzisp ()
Datums: 19/05/2016 10:21

EET, Tava matemātika par degvielas un akumulatora izmaksām dzīvē ir bišku savādāka. Par 1000 akumulatora cikliem ir pilnīga taisnība un no šī rādītāja akumulatoru ražošana nekur, pēdejos simts gados, nav tikusi. Dzīvē jau nepļauj katru dienu un visu garo rudeni, ziemu un pavasari zāles pļāvējs stāv mierā. Kāreizi šis laiks akumulatoram ir pats sliktākai. Neba nu kāds seko tā stāvoklim un ik pa laikam pašizlādi kompensē. Litija jonu aķim izlādēšanās zem noteikta sprieguma ir nāvējoša. Pietiek tikai izlādētu aķi pamest uz ziemu un tam ir kirdik. Vārdu sakot, akumulators reālos apstākļos nav pielīdzināms benzīna izmaksām. Akumulators vienmēr sanāk par kārtu dārgāks. Tāpat naivi cerēt, ka pēc pāris gadiem akumulatoru instrumenti izkonkurēs iekšdedzes dzinājus. Vot, kad jūsu mobilie telefoni, bez uzlādes, darbosies nedēļu, nevis, kā tagad, knapi dienu, tad beidzot būs izgudroti ietilpīgi akumulatori. Ne jau zāles pļāvējos tos vispirms izmantos, bet gan mobilajos telefonos, planšetēs un laptopos, kuru tirgus ir nesalīdzināmi lielāks par štrunta trimmeriem. Gan jau katram jums pilnas atvilknes ar veciem mobilajiem telefoniem, vai garažā mētajās labas akumulatoru skrūvmašīnas, kurām aķi ir kaput. Naivi cerēt, ka ar trimmeri būs savādāk. Reālajā dzīvē akumulators ir visvājākā lieta un, ja tas kalpo 3-4 gadi tā jau ir laime.
Toties benzīna aparāti kalp gadu desmitiem.

Re: akumulatora trimmeris
Autors: binary ()
Datums: 19/05/2016 10:33

Didzisp Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vot, kad jūsu mobilie
> telefoni, bez uzlādes, darbosies nedēļu, nevis,
> kā tagad, knapi dienu, tad beidzot būs izgudroti
> ietilpīgi akumulatori.

Mobilie telefoni jau sen bez uzlādes kalpo to nedēļu, pat divas un ilgāk.
Knapi dienu-divas izvelk aktīvi lietots "kabatas dators" (aha, tie, kas sūdzās par to, ka viņu telefonus visu laiku jālādē, faktiski to iekārtu izmanto kā datoru, nevis kā telefonu).

Re: akumulatora trimmeris
Datums: 19/05/2016 10:33

Nu es tikai daļēji varu piekrist Didzim, jo šobrīd notiek masīva pāreja uz akumulatora instrumentiem un galvenais ieguvums ir nevis cena, bet ērtība. Man pašam ir tikai acu skrūvgriezis, bet es lielā mērā vairs nekustinu elektrisko urbjmašīnu. Ja paskatās veikalus un pirkumus, tad aku instrumenti virzās ļoti strauji un liels pluss ir viens akumulators virknei instrumentu. Tas var atsvērt daudzas lietas. Tas, ka akumulatora instrumentiem nākotne jau ir šodien, tas ir noticis fakts.

Protams, ka profesionālā jomā un specifiskās nišās paliek gan stac. elektriskie, gan iekšdedze gan pneimatika tas ir saprotami, bet mainstream būs akumulatori.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.