UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Nogāzes nostirināšana izmantojot preterozijas ģeopaklāju
Autors:
AigarsL
()
Datums: 18/07/2016 11:25
Sveiki!
Radusies nepieciešamība nostiprināt nogāzi pie privātmājas.
Nogāzes slīpums ~45', augsne - melnzeme.
Internetā atradu informāciju par preterozijas ģeošūnu paklāju TENWEB.
"Preterozijas ģeopaklājs TENWEB ir 7,5 cm vai 10 cm augstas šūnas grunts vai augsnes noturēšanai ap 35 – 65 grādu nogāzēs, lai novērstu tās noslīdēšanu vai nogrūšanu.
Atšķirībā no plānajiem (līdz 2 cm) preterozijas paklājiem, kuri darbojas kā augu sakņu armatūra, TENWEB šūnas darbojas kā augsnes vai grunts noturētājas un armētājas pret izslīdēšanu."
Pēc apraksta un fotogrāfijām liekas, ka šis materiāls varētu būt lieliski piemērots manām vajadzībām.
Vai kāds ir iepriekš saskāries ar šo materiālu, zina kur to var iegādāties un kāda ir aptuvenā cena?
Vai tirgū ir iespējami arī analogi varianti?
Ar cieņu,
Aigars.
Radusies nepieciešamība nostiprināt nogāzi pie privātmājas.
Nogāzes slīpums ~45', augsne - melnzeme.
Internetā atradu informāciju par preterozijas ģeošūnu paklāju TENWEB.
"Preterozijas ģeopaklājs TENWEB ir 7,5 cm vai 10 cm augstas šūnas grunts vai augsnes noturēšanai ap 35 – 65 grādu nogāzēs, lai novērstu tās noslīdēšanu vai nogrūšanu.
Atšķirībā no plānajiem (līdz 2 cm) preterozijas paklājiem, kuri darbojas kā augu sakņu armatūra, TENWEB šūnas darbojas kā augsnes vai grunts noturētājas un armētājas pret izslīdēšanu."
Pēc apraksta un fotogrāfijām liekas, ka šis materiāls varētu būt lieliski piemērots manām vajadzībām.
Vai kāds ir iepriekš saskāries ar šo materiālu, zina kur to var iegādāties un kāda ir aptuvenā cena?
Vai tirgū ir iespējami arī analogi varianti?
Ar cieņu,
Aigars.
Re: Nogāzes nostirināšana izmantojot preterozijas ģeopaklāju
Autors:
E
()
Datums: 18/07/2016 16:27
Manuprāt, labāk būtu to pretvārstu konstrukciju nomainīt ar trīsceļu vārstu, ja tam siltumsūknim ir iespēja tādu kontrolēt. Attiecīgi kad sagatavo silto ūdeni tad atver ceļu uz boileri, bet kad iet uz apkuri tad atver ceļu uz grīdām. Tas būtu drošāks risinājums, jo pretvārsti mēdz iesprūst.
Autors:
AigarsL
()
Datums: 18/07/2016 18:41
Kad tikšu līdz apsildes lietām, šo noteikti ņemšu vērā, bet šobrīd joprojām jautājums par ārdarbiem un nozāges stiprināšanu :)
Autors:
E
()
Datums: 18/07/2016 22:36
Jā, ne tajā tēmā ierakstīju :)
Runājot par nostiprināšanu, tad vēl interesants variants ir nostiprināt ar cieši saliktiem akmeņiem. Esmu redzējis, ka nogāzi noklāj ar laukakmeņiem. Tos nevajag pašam pa lauku meklēt, bet ir iespējams nopirkt kā jebkuru celtniecības materiālu. Ja salīdzina ar ģeorežģi, tad tur neaugs zāle un nevajadzēs mocīties ar trimmeri un grābekli (ar mauriņa zāles pļāvēju tādā slīpumā varētu būt ļoti grūti). Kā arī uzreiz rodas interesants vides objekts, kur acis piesaistīt. Tas protams atkarīgs no apkārtnes un nogāzes platības, bet nu kā ideja, ko iesaku apsvērt.
Runājot par nostiprināšanu, tad vēl interesants variants ir nostiprināt ar cieši saliktiem akmeņiem. Esmu redzējis, ka nogāzi noklāj ar laukakmeņiem. Tos nevajag pašam pa lauku meklēt, bet ir iespējams nopirkt kā jebkuru celtniecības materiālu. Ja salīdzina ar ģeorežģi, tad tur neaugs zāle un nevajadzēs mocīties ar trimmeri un grābekli (ar mauriņa zāles pļāvēju tādā slīpumā varētu būt ļoti grūti). Kā arī uzreiz rodas interesants vides objekts, kur acis piesaistīt. Tas protams atkarīgs no apkārtnes un nogāzes platības, bet nu kā ideja, ko iesaku apsvērt.
Autors:
AigarsL
()
Datums: 19/07/2016 08:08
Arī tādu variantu esmu iepriekš apsvēris, bet pašam saistošāka liekas nogāzes nostiprināšana ar ģeopalkāju, tādēļ arī šeit jautāju - vai kāds ar šādu lietu ir saskāries un kādi ir šīs tehnoloģijas plusi un mīnusi, kā arī kādas varētu būt aptuvenās izmaksa :)
Autors:
Hmm
()
Datums: 19/07/2016 09:15
Zālienu finālā gribi vai ko citu? Virszemes ūdeņi plūdīs aumaļām pa šo nogāzi? Dārznieks neesmu, man liekas, ka mauc piemērotu zālāja sēklas maisījumu un miers. Piejauc klāt vēl rudzus, lai ātri saveido noturīgu sakņu sistēmu un jābūt pavisam labi.
Autors:
AigarsL
()
Datums: 19/07/2016 10:06
Finālā gribētos zālienu. Virszemes ūdeņi īpaši daudz neplūdīs, bet tāpat var novērot, ka veidojas izskalojumi un zemes noslīdējumi, tādēļ arī bija doma par ģeošūnu izstrādi virspusē
Autors:
jtdesign
()
Datums: 19/07/2016 10:15
Cik esmu saskāries, telpisko ģeorežģi izmanto praktiski visur, ne tikai nogāzēm. Tuvākais piemērs - Rīgas kanālmala (precīzi vairs neatceros, cik telpisks vai plakans tur bija).
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 19/07/2016 10:23
Es ieteiktu sākumā nomērķēt pareizo laiku, sagatavot augsni un iesēt īsto zālienu - bez ģeošūnas. Iespējams tur ir kaut kādas nianses sēklā un parastais mauriņš nav labākais. Cik esmu novērojis, tad ģošūnu izmanto tiešām problemātiskās vietās, tostarp, kur švaki aug zāle un neveido saķnu sistēmu atbilstošu.
Man piemēram sanāk garām braukt vienam viaduktam, kuru salīdzinoši nesen uztaisīja - viņam ir visai iespaidīga nogāze augstumā kādi 7-10 m, ja ne vairāk un slīpums arī 45 jau nu ir gan. Man kad būvēja to pasākumu šķita kā nu būs ar tiem noslīdējumiem un pļaušanu. Praksē ja nemaldos, tad viņi pat melnzemi diezko daudz tur neuzbēra, bet iestādīja tādu stiebrainu zāli. Un pilnīgi bez problēmām, pļauj ar vdāmu robotu, jo tādā slīpumā un augstumā cilvēks darbu nevar izdarīt.
Es savulaik, taisīju sev ceļu ar grāvi un tad es nopirku no viena agronoma sēklu ar tekstu ka vajag grāvja slīpnei. Iedeva un bija baigi labi - zāle tāda it kā reta, smilgaina ar visādām jāņu zālēm arī. :) Bet tam bija nozīme kādu sēklu dod, jo viņi tur miksē un zin kāda katrai sugai sakne utt.
Man piemēram sanāk garām braukt vienam viaduktam, kuru salīdzinoši nesen uztaisīja - viņam ir visai iespaidīga nogāze augstumā kādi 7-10 m, ja ne vairāk un slīpums arī 45 jau nu ir gan. Man kad būvēja to pasākumu šķita kā nu būs ar tiem noslīdējumiem un pļaušanu. Praksē ja nemaldos, tad viņi pat melnzemi diezko daudz tur neuzbēra, bet iestādīja tādu stiebrainu zāli. Un pilnīgi bez problēmām, pļauj ar vdāmu robotu, jo tādā slīpumā un augstumā cilvēks darbu nevar izdarīt.
Es savulaik, taisīju sev ceļu ar grāvi un tad es nopirku no viena agronoma sēklu ar tekstu ka vajag grāvja slīpnei. Iedeva un bija baigi labi - zāle tāda it kā reta, smilgaina ar visādām jāņu zālēm arī. :) Bet tam bija nozīme kādu sēklu dod, jo viņi tur miksē un zin kāda katrai sugai sakne utt.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 19/07/2016 10:31
Un vēl man pie pagraba ieejas ir superstāvs valnis, var teikt, ka tuvu vertikālam. Toreiz kad pagrbu būvēju, tad arī bija jau doma šitās šūnas likt, bet kaut kā laiks nebija un es vispār neko ar to rakumu neizdarīju un nekas - apauga pats un nekādu problēmu nav. Vienīgi pirmajā pavasarī bija viens mini māla noslīdējums, jo tur nekas nebija paspējis uzaugt.
Tātad es teiktu - savlaicīgi iesēt, palaistīt sausajā laikā, lai paforsētu sakņu sistēmu un ietaupīto naudu kaut kur citur likt lietā.
Tātad es teiktu - savlaicīgi iesēt, palaistīt sausajā laikā, lai paforsētu sakņu sistēmu un ietaupīto naudu kaut kur citur likt lietā.