UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: janis.m77 ()
Datums: 20/09/2016 13:20

Sveiki Kā efektīgi par saprātīgām izmaksām nokrāsot malkas šķūni kas ir no neēvelētiem dēļiem ar spraugām? ko varētu krāsot ar pulverizātoru lai darba izmakas būtu mazākas. ???

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/09/2016 14:13

Es ieteiktu latviešu Tekstūrdekoru. Man malkas šķūnis, jau gadus piecpadsmit, stāv ar Tekstūrdekoru un nav nekādas vajadzības to pārkrāsot. Salīdzina'jumam Pinotex divreiz pārkrāsots un tagad gaidu, kad nolobīsies. Domāju, ka nekā lētāka, labāka un izturīgāka par Tekstūrdekoru nav. Protams, ja ticība neļauj izmantot vietējo ražojumu, tad var meklēt ko dārgāku, bet vai labāku? Krāsot vēkams ar pindzeli, tad krāsa labāk ierīvējas, bet gan jau var ar spēcīgu krāsas pistoli.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: arre ()
Datums: 20/09/2016 14:31

Kaut kā neliekas, ka krāsojot dēļus ar spraugām pulverizators samazina darba izmaksas. Kā jau Didzisp rakstīja, tad neēvelētu dēli jākrāso ar pindzeli - lai ierīvējas. Ja man būtu jākrāso, es neēvelētam dēlim izvēlētos zviedru sarkano krāsu (falu rodfarg). Tur gan pulverizators atkrīt galīgi.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: MartinV ()
Datums: 20/09/2016 14:33

Es arī par tekstūrdekoru, cena demokrātiska, neatceros tikai vai bez Krūzas citos veikalos ir, vienīgi toņu izvēle uz rudeni gan paliekot mazāka. Viennozīmīgi ar pindzeli, arī patēriņš ar pulverizatoru daudz lielāks.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: janis.m77 ()
Datums: 20/09/2016 14:59

Varbūt arī piekritīšu par rullīti. Cik zinu tekstūrdekors arī krāsām iet apakšā kā bāze?
tad te tikai 2x tekstūrdekoru. cik darbs velk uz m2 par 2x krāsošanu?

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: Didzisp ()
Datums: 20/09/2016 16:33

Tekstūdekoru vajag pirkt laku un krāsu rūpnīcas veikalos. Protams, no Rēzeknes jau uz Rīgu pēc krāsas nebrauks, bet citādāk būs vislielākā izvēle. Es krāsoju vienu reizi un neredzu vajadzību pēc biezākas krāsas. Būtībā jau tas krāsojums ir tikai smukuma pēc. Nekrāsoti dēļi tāpat simts un vairāk gadus stāvēs, ka tik jumts ar pareizu pārkari uztaisīts.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Datums: 20/09/2016 23:44

Es piekristu arre par zviedru krāsu, jo tā viennozīmīgi labāk koku pasargā (krāsa mūsdienās vairs nav tikai sarkana, ir vēl citi toņi - brūns, dzeltens, pelēks, melns). Normālai ēkai ar pārkarēm ar pūdēšanos problēmu nebūs nevienā gadījumā, bet problēma ir ar koka izdedzināšanos un balēšanu. Man šķiet, ka tekstūrdekors tomēr neturēs tik labi sauli, bet nu nebūs arī tik traki. Nav bijusi pieredze ar to tik liela uz neēvelēto. Par zviedru krāsu varu teikt - neēvelētajam neko labāku neesmu redzējis.

Tomēr ja skatās no izmaksu aspekta, tad kāpēc neieprikt to antiseptikas pulveri un gāzt ar pistoli? Noteikti ar kārtu lētāk kā dekors un kas zin kurš vēl labāks, jo šito antiseptiku saule neņem, man te ir daži elementi tādi. Galvenais lai tonis apmierina, jo par krāsu paleti īsti runāt pulveriem nevar - faktiski kādi 3-4 brūnā toņi, pāris staforam un viens laikam erlitam. No viena pulvera trumulīša sanāk man šķiet kaut kas ap 15 l mantas. Pulveris ap kādi 5eur vai nebija. Tekstūrdekoram pa 5 eur labi ja 2 l dabūsi.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: Didzisp ()
Datums: 21/09/2016 16:52

No manas pieredzes Tekstūrdekors nav saulē izdedzis. Vot Pinotex gan ir sūds un sauli netur. Skaidrs, ka zviedru krāsa ir labāka par Tekstūrdekoru, bet nu cena un galu galā, runa tak iet par malkasšķūni. Diez vai tam vajag tērēties uz dārgu krāsu. Ja runa par antiseptiķiem, tad vienīgais, kurš krāsu tur, ir tāds briesmīgi zaļš ar kuru elektrības stabus piesūcina. Brūnos antisrptiķus lietus skalo ārā no koka. Tie nav domāti atklātai videi, bet gan slēgtās koka konstrukcijās.

Re: Neēvelētu dēļu krāsošana.
Autors: Rx ()
Datums: 21/09/2016 20:01

Piezīma jau teiktajam: Bochemit Forte - zaļais, antiseptiķis neizbalē. Laivai jau ap 8-10 gadus krāsu nemaina. Tāpat jaunas pagraba durvis nemaina krāsu, apstrādātas ar zaļo Bochemit Forte.- ( 4-5 gadi). Krāsa nav zaļa, pēc reaģēšanas, bet patīkami sūnu zaļa. Speciāli teikts, ka tā neizskalojās. Principā dēļi pēc tam nav jākrāso, ja tas ir šķunis. Tekstūrdekors jau ir ar izteiktu toni, piesātinātāks, kā piemēram tumši brūnais rada videi draudzīgu, brūnu noskaņu, un ieaug zaļajā masā, apkārtējā vidē, neizlec kā gaišie toņi. Bet kopumā, gaumes lieta. Daudziem patīk koks, tikko ēvelēts, mūžīgi gaišs...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **        **     **  **    **  ******** 
 **     **  **        **     **  **   **   **       
 **         **        **     **  **  **    **       
 ********   **        **     **  *****     ******   
 **     **  **        **     **  **  **    **       
 **     **  **        **     **  **   **   **       
  *******   ********   *******   **    **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727