UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
kā apstādināt dekoratīvā apmetuma pelēšanu?
Autors:
ahaaa
()
Datums: 11/01/2021 09:57
Uz putuplasta siltinājuma esošajam dekoratīvajam apmetumam sāk parādīties zaļi un tumši pleķi. Ko darīt? Gluži jau nu ķīmiju negribās lieta virsū, bet vai ir citi varianti? Kurš no līdzekļiem labāk darbojas, mazāks daudzums jālieto un ir dabai draudzīgāks?
Re: kā apstādināt dekoratīvā apmetuma pelēšanu?
Autors:
Oļģerts
()
Datums: 11/01/2021 10:46
Pret pelējumu der tikai viens līdzeklis, tas ir mitruma cēloņa novēršana. Kamer būs mitrs, tikmēr sēne tur augs neatkarīgi no tā, cik ķīmiju gāzīsi virsū. Sēne atkal parādīsies kā terminators.
Autors:
Janissssss
()
Datums: 11/01/2021 10:57
Ietaupiji naudu uz siltinajuma(darbs,matreals), tagad cīnies. Noteikti ka no pamata uz augšu sēnes sāk augt
Autors:
Hmm
()
Datums: 11/01/2021 11:57
Mitrums ir vainīgais, bet vai visur to var novērst?
Ir neskaitāmas ēkas, kur acīmredzami problēmas ar lietus ūdens novadīšanu no jumtiem vai palodzēm un pleķi stiepjas no šīm problēmvietām uz leju. Netrūkst arī ēku, kurām sēnes un aļģes aug lielās platībās praktiski it visur, te mitrumu cēloņus - atmosfēras iedarbību nevar novērst.
Neesmu būvnieks un ķīmiķis un nepretendēju uz patiesību, tomēr no novērojumiem izskatās, ka dažādas ārējo (augstāks gaisa mitrums, apēnojums u.c.) un iekšējo apstākļu (apmetuma un krāsas ķīmiskais sastāvs) kombinācijas veicina ātrāku sēņu, aļģu un sūnu augšanu.
Ja pie vainas ir konstrukciju nepilnības ar mitruma novadīšanu, tad jāsakārto tās un tad jātīra ar vielām, kuras iznīcina sēnes un droši vien jāpārkrāso ar krāsu, kuras ir piemērotas lietošanai āra apstākļos, atgrūž mitrumu un satur vielas, kuras kavē sēņu un aļģu augšana.
Ir neskaitāmas ēkas, kur acīmredzami problēmas ar lietus ūdens novadīšanu no jumtiem vai palodzēm un pleķi stiepjas no šīm problēmvietām uz leju. Netrūkst arī ēku, kurām sēnes un aļģes aug lielās platībās praktiski it visur, te mitrumu cēloņus - atmosfēras iedarbību nevar novērst.
Neesmu būvnieks un ķīmiķis un nepretendēju uz patiesību, tomēr no novērojumiem izskatās, ka dažādas ārējo (augstāks gaisa mitrums, apēnojums u.c.) un iekšējo apstākļu (apmetuma un krāsas ķīmiskais sastāvs) kombinācijas veicina ātrāku sēņu, aļģu un sūnu augšanu.
Ja pie vainas ir konstrukciju nepilnības ar mitruma novadīšanu, tad jāsakārto tās un tad jātīra ar vielām, kuras iznīcina sēnes un droši vien jāpārkrāso ar krāsu, kuras ir piemērotas lietošanai āra apstākļos, atgrūž mitrumu un satur vielas, kuras kavē sēņu un aļģu augšana.
Autors:
Oļģerts
()
Datums: 11/01/2021 13:13
Mēs te varam iegrimt spēlē "uzmini nu" uz dienām, mēģinot atminēt kapec tam censonim ir mitra siena. Iemesli var būt neskaitāmi, sakot no sabojātām notekcaurulem, vai to neesamības(būvprojekta optimizācija), vai arī kads uz sienas ir uzkleksējis neatbilstošu maisījumu(jo pēc amata ir konditors), kas paredzēts iekšdarbiem, nav kādas izolācijām tur kur tai ir jabūt(atkal projekta optimizācija celtnieku izpild'ījumā), plīsusi kada caurule sienā un pil utjp. Uz jautājumu "kāpec man ir slapja siena" var atbildēt būvinženieris, kas norādīs uz problēmām projektā, tā realizācijā vai eksplutācijā.
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 11/01/2021 13:14
Es arī esmu novērojis, ka tādas problēmas rodas, ja ir nelielas pārkares jumtam, nav notekas vai kaut kādas problēmvietas, kur ļoti regulāri uz sienas lielākā apjomā notek vai kā savādāk nonāk ūdens. Man bija viens tāds punkts pie lāseņa, kur pilinājās vairāk kā citās vietās. Kad uzliku nelielu pagarinājumu un pilināšanos atbīdīju mazliet tālāk no sienas, tad problēma beidzās. Iespējams arī ka tāda problēma var rasties, ja piemēram māja stipri ieskauta krūmos un kokos un sienas slikti žūst.
Autors:
m.
()
Datums: 11/01/2021 13:15
Nedzesta kalkja skidrums. Maiss 25 kg 5 eur
Autors:
Oļģerts
()
Datums: 11/01/2021 13:29
m. rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nedzesta kalkja skidrums. Maiss 25 kg 5 eur
Sēne ir indikators citām problēmām. Tā vietā, ka saglabtu ēku un izvairītos no liekiem izdevumiem nakotnē, latvietis praktiskais tik zieķē virsū smāķi. Nekas tik labi neposta māju kā pastāvīgs mitrums konstrukcijās. Nu ja plānos ir pārdot tuvākajos mēnešos, tad kapēc gan ne, lai nākošais īpašnieks uzpeld forumā. Tikai jau ar tekstu "man gāžas nost apmetums ar visu siltinājumu, ko man darīt, baigās plaisas :("
-------------------------------------------------------
> Nedzesta kalkja skidrums. Maiss 25 kg 5 eur
Sēne ir indikators citām problēmām. Tā vietā, ka saglabtu ēku un izvairītos no liekiem izdevumiem nakotnē, latvietis praktiskais tik zieķē virsū smāķi. Nekas tik labi neposta māju kā pastāvīgs mitrums konstrukcijās. Nu ja plānos ir pārdot tuvākajos mēnešos, tad kapēc gan ne, lai nākošais īpašnieks uzpeld forumā. Tikai jau ar tekstu "man gāžas nost apmetums ar visu siltinājumu, ko man darīt, baigās plaisas :("
Autors:
m.
()
Datums: 11/01/2021 13:40
Noteikti ir krasa ar pretsenisu pretpelejuma piedevu
Autors:
Aldiss
()
Datums: 11/01/2021 18:26
Vai dekoratīvais apmetums-- biezpieniņš vai lietutiņš ir krāsots? Varbūt tikai uzlikts apmetums, kas tāpat labi izskatās un ir baltā krāsā. Nekrāsotā vai ar nepareizu krāsu krāsotā sakrājas putekļi, mitrums un tad rodas pleķi, aļģes un sēnes.