UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Ārdarbi :
Building.Lv Forums
Ārsienu siltināšana
Autors:
Sīpols
()
Datums: 15/10/2007 22:00
Māja celta pirms 20 gadiem. Sienas 20 cm gāzbetons + ķieģeļi(ar caurumiem) mūrēti no iekšpuses uz kantes, tā , ka reāli sanāk, ka no iekšpuses papildus gāzbetonam ir tikai apmetums( ja es pareizi saprotu) Jautājums ir kā siltināt?
1) No ārpuses - siltumizolācija + siets utt.,
2) Mēģināt aizpildīt spraugu (apm. 5 cm) starp gāzbetonu un ķieģeļiem ar smalku keramzītu,
3) Sist ārā ķieģeļus un samūrēt bez gaisa spraugas jebkuru sienu materiālu?
Ļoti negribas sist ķieģeļus laukā, bet baidos, ka savādāk siltināšania no ārpuses nebūs nozīmes, gaisa spraugasdēļ, kas praktiski sanāk starp gāzbetonu un apmetumu kādi 15 cm, jo ķieģeļiem manuprāt vispār nav nekāda siltumizolējoša ietekme???
Varbut ir kāds savādāks risinājums, vai es arī nepareizi domāju?
1) No ārpuses - siltumizolācija + siets utt.,
2) Mēģināt aizpildīt spraugu (apm. 5 cm) starp gāzbetonu un ķieģeļiem ar smalku keramzītu,
3) Sist ārā ķieģeļus un samūrēt bez gaisa spraugas jebkuru sienu materiālu?
Ļoti negribas sist ķieģeļus laukā, bet baidos, ka savādāk siltināšania no ārpuses nebūs nozīmes, gaisa spraugasdēļ, kas praktiski sanāk starp gāzbetonu un apmetumu kādi 15 cm, jo ķieģeļiem manuprāt vispār nav nekāda siltumizolējoša ietekme???
Varbut ir kāds savādāks risinājums, vai es arī nepareizi domāju?
Re: Ārsienu siltināšana
Autors:
Kasparam
()
Datums: 15/10/2007 22:06
Es protams neesmu inženieris, bet kā Tu domā siltums saglabājās mājā, kas būvēta tikai no ķieģeļiem.
Vispār vates tirgotāku weblapās ir dažādi risinājumi, ja nemaldos, arī šādam variantam.
Vispār vates tirgotāku weblapās ir dažādi risinājumi, ja nemaldos, arī šādam variantam.
Autors:
Sīpols
()
Datums: 15/10/2007 22:48
Problēma ir tā , ka ķieģeļi ir caurumotie un likti uz sāna (nezināmu apsvērumu dēļ), tādējādi viņi, manuprāt, praktiski kalpo kā siets, kurā ieķerties javai.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 16/10/2007 15:45
Sienas konstrukcija patreiz šāda no telpas puses:
Apmetums 2cm| ķieģelis uz kants 6,5cm | gaisa sprauga ~5cm | gāzbetons 20cm | apmetums 2cm..tātad kopā ~35..36cm siena.
Ja vajag iegūt telpas platību tad iekšējo ķieģeļu mūri vari izgāzt, iegūstot ~0,11m2/tekošo ārsienas metru.
Siltināšanu veic no ārpuses, tad nav nepieciešamas tik daudz tvaika izolācijas plēves iekšpusē.
Manuprāt ieteicamākais ir fibrolīta plātnes ar siltumizolāciju vidū. Tās var apmest bez speciāliem sietiem. Ražo Jelgavas būvmateriālu kombināts. Taču iespējami arī citi varianti, kā bēruma, tā plātņu veida siltināšana.
Apmetums 2cm| ķieģelis uz kants 6,5cm | gaisa sprauga ~5cm | gāzbetons 20cm | apmetums 2cm..tātad kopā ~35..36cm siena.
Ja vajag iegūt telpas platību tad iekšējo ķieģeļu mūri vari izgāzt, iegūstot ~0,11m2/tekošo ārsienas metru.
Siltināšanu veic no ārpuses, tad nav nepieciešamas tik daudz tvaika izolācijas plēves iekšpusē.
Manuprāt ieteicamākais ir fibrolīta plātnes ar siltumizolāciju vidū. Tās var apmest bez speciāliem sietiem. Ražo Jelgavas būvmateriālu kombināts. Taču iespējami arī citi varianti, kā bēruma, tā plātņu veida siltināšana.
Autors:
Sīpols
()
Datums: 16/10/2007 18:18
Paldies par ieteikumiem.
Tas koes īsti nesaprotu - vai tas, ka ir tik liela gaisa sprauga (es caurumoto ķieģeli uz kants uztveru kā gaisa spraugu, bet tikai nekustīgs gaiss ir siltumizolators) nerada nevēlamu efektu un būtu jālikvidē???
Tas koes īsti nesaprotu - vai tas, ka ir tik liela gaisa sprauga (es caurumoto ķieģeli uz kants uztveru kā gaisa spraugu, bet tikai nekustīgs gaiss ir siltumizolators) nerada nevēlamu efektu un būtu jālikvidē???
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 16/10/2007 20:22
Ja gaisa sprauga nav savienota ar atmosfēru, tad kāda vaina? Nojaucot nost vējtveri, māja siltāka nepaliek ;) Var jau arī gāzbetonu izgāzt :D
Autors:
Andris Fasādes darbi
()
Datums: 19/10/2007 00:34
Gaisa spraugu vajadzētu likvidēt iepūšot tajā siltumizolācijas materiālu - aminoplasta putas...
ja ir interese - 29883696 Andris...
ja ir interese - 29883696 Andris...
Autors:
Sīpols
()
Datums: 19/10/2007 16:22
Vai iepūšot putas gaisa spraugā, kura atrodas tuvāk telpai kā āram nebūs panākts līdzīgs efekts kā siltinot sienu no iekšpuses ar visām no tā izrietošajām sekām?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
()
Datums: 19/10/2007 21:45
Noslēgtas gaisa spraugas izmantošana būvniecībā agrāk bija visai biežs risinājums. Tā 5..6cm spraugas siltumspēja ir 0,17W/m2K. Tas ir ekvivalents 0,2m ķieģeļu mūrim, vai 1,2cm biezam priedes dēlim bez spraugām.
Taču, ja iespējams sienu siltināt no ārpuses, tad es domāju, ka spraugas siltināšana ir pārāk piņķerīga un drīzāk siena būtu izjaucama iegūstot lielāku dzīvojamo platību.
Taču, ja iespējams sienu siltināt no ārpuses, tad es domāju, ka spraugas siltināšana ir pārāk piņķerīga un drīzāk siena būtu izjaucama iegūstot lielāku dzīvojamo platību.
Autors:
Andris Fasādes darbi
()
Datums: 21/10/2007 05:40
ja ir doma siltināt no ārpuses tad nevajag aizpildīt gaisa spraugu...
bet šis paņēmiens ar aminoplasta putām nav piņķerīgs un ir efektīvs.
bet šis paņēmiens ar aminoplasta putām nav piņķerīgs un ir efektīvs.