UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Kur likt veco šiferi?
Autors: kakis26 ()
Datums: 11/01/2008 22:52

Sveiki!
Vai kāds zin kur likt veco šiferi?
Paldies!;)

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: shmurgerito ()
Datums: 12/01/2008 22:43

cik daudz?? ja ir citi buuvgruzhi, tad vnk sadauzi un iemaisi starp tiem(pagaashashgad nopleesu maajai veco jumtu, taa arii izdariiju), savaadaak tiiru shiiferi neviens nekur neved, laikam vieniigaa vieta bija pie broceeniem, vai kaut kaa taa...

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: IP Logged ()
Datums: 13/01/2008 06:50

dauzot vēlams elpot labi dziļi, tas azbests jau īstiem džekiem nekaitē, tikai stulbajiem eiropiešiem ;)

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: Frīdis ()
Datums: 14/01/2008 18:48

Vecais šīferis viennozīmīgi ir ar azbestu. Vai vedīsim to uz brocēniem, tas ir katra paša apziņas jautājujums

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 14/01/2008 19:38

Sazinies ar atkritumu apsaimniekotājiem. Viņiem ir tādi lieli stiklašķiedras maisi uz pāris kubikmetriem. Tajos tad arī lasa šīferi. Pagājušajā vasarā utilizācijas izmaksas bija kautkādi Ls40 par tonnu. Kur viņi to liek - nezinu, bet kvīti par pieņemšanu izsniedz. Tā ka ir ar ko atskaitīties būvvaldēm, dabas draugiem u.t.t. Kā redzi, par velti tas nav, bet arī lai salasītu tonnu šīfera, vajag palielu platību. A par to mānīšanu starp būvgružiem - padomā tālāk par savu degungalu. Varbūt ka tos būvgružus nobērs uz ceļa gar tava bērna bernudārzu vai skolu.

Re: Kur likt veco šiferi?
Datums: 15/01/2008 17:48

Jā, tā ir taisnība, ka vienīgā vieta ir vest uz Brocēniem, vai arī lūgt BAO, lai atbrauc pakaļ par samaksu. Es nesen nodevu reālu azbestu un pie reizes apjautājos vedējam kāda pieredze ar šīferi un viņš atbildēja, ka privātpersonas un arī uzņēmumi ļoti maz izmanto to iespēju, jo tomēr tas ir dārgi. Vito Karleone te min, ka neka 40 LVL par tonnu un nekādas izmaksas nav - te nu iebildīšu, jo es samaksāju ap 90 LVL par pavisam sīku azbestu saturošo materiālu čupu un tā lēšot no caurmēra jumta tā manta ir reizes 10 vairāk, tā ka ...

Es domāju, ka brutāli sasitot šīferi nekādi azbesta putekļi dižie neceļas, jo šīferis ir ciets materiāls, cita lieta, ja to grieztu ar ripu - tāpēc mans viedoklis ir tāds, ka to šīferi pirms vēl visas kontroles ir iedarbinātas jāgrūž iekšā betonā kad lej klonu vai ko tamlīdzīgu, tā lai tas šīferis paliek apakšā un cements pa virsu. Un tas azbests tur uz mūžīgiem laikiem arī paliks. Nu neput tas šīferis.

Starp citu, biju nodomājis, ka BAO to manu azbestu tur baigi akurāti liks un respiratori utt. Nekā tamlīdzīga - metam tik busā iekšā tā ka putekļi vien griežas. Vēl viens nieciņš - es lai nodotu to azbestu biju spiests formēties caur uzņēmumu - no privātpersonām nepieņēma - tā ka vēl viens šķērslis parastiem iedzīvotājiem.

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 15/01/2008 20:24

Nu ka es tev saku, kā es te sēžu! Nezinu no kura štata esi, kura "ģimene" tev tur atbild par atkritumu apsaimniekošanu, bet manējie no ZAAO (lasi Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija) atbrauca un iedalīja jau peminētās turzas un pēčāk piestādīja rēķinu par jau pieminētajiem Ls40 tonnā. Negribētu domāt ka tas viņiem bija tāds mirkļa vājums vai labdarības akcija. Varbūt ka viņi to šīferi ēd vai taisa puzles, bet no manas puses melots nav ne nieka. Tā teikt - visu uzkrāva uz platformas un aizbrauca. Tas viss pēc tam parādījās manās atskaitēs par atkritumu nodošanu, ko ik gadu iesniedz Vides pārvaldei

Re: Kur likt veco šiferi?
Datums: 15/01/2008 20:34

Hmm, tad jādomā, ka es varbūt būtu pārmaksājis? 40 LVL par tonnu protams, ka ir saprātīga maksa. Mani mulsina tāda lieta, ka bīstamos apsaimnieko BAO un savāktu šitos azbestus it kā viņi tikai dara, vismaz man neizdevās nekur citur tos nogrūzt. Varbūt šīferim ir izņēmums!? Paldies par info, nākotnē būšu zināt. :)

Re: Kur likt veco šiferi?
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 16/01/2008 00:12

Neticīgajiem - lūk ir citāts (kopija) no www.zaao.lv "jautājumu un atbilžu vakara"

Gatavojamies mainīt mājai jumtu. Vecais ir šīfera jumts, kas satur azbestu. Kādā veidā organizēt šādu materiālu aizvākšanu?
Atbilde :
Šīferim ZAAO piedāvā speciālus būvgružu maisus (1,1 m3),kur tos jāsaliek veselā veidā, nesasitot smalkos gabalos. Maisus var saņemt ZAAO Valmieras birojā Rīgas ielā 32 un EKO laukumā Cempu ielā 10. Maksa ir 40 Ls/t +18%PVN. Nosacījums, lai savāktu šīferi, klientam ir jābūt noslēgtam līgumam ar ZAAO. Aicinām zvanīt ZAAO pa tālruņiem 64281250 vai 29225862,lai vienotos par atkritumu savākšanas iespējām.

Es pats jau tam pārstāju ticēt, domāju ka esmu melis jo liels, bet nē :-)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   ********   **    ** 
 **        **     **  **     **  **     **   **  **  
 **        **     **  **     **  **     **    ****   
 ******    **     **  ********   **     **     **    
 **        **     **  **         **     **     **    
 **        **     **  **         **     **     **    
 ********   *******   **         ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727