UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Atkal siltināšana
Datums: 15/01/2008 08:17

Jautājums ir par to, no kura gala būtu jāsāk darboties.

Situācija - veca guļbaļķu ēka ar koka apšuvumu, pirmais stāvs un bēniņi. Šobrīd iekšā vairākas krāsnis, kuras nedod vairs siltumu, bet pārbūvēt vairs nav jēgas. Siltumizolācija griestos arī acīmredzot ir izputējusi. Doma ir pāris gadu laikā apdzīvot arī bēniņus - jumts šīferis un nekādas izolācijas. Ir doma likt apkures katlu un lēnām sākt siltumizolēšanu - ar ko būtu jāsāk, ja budžets nav bezizmēra.

Manā izpratnē sākumā katls, tad būtu griestos jāieber skaidas ar kaļķi. Pēc tam būtu jāsiltina sienas no ārpuses un pēc tam jāsiltina jumts. Vai šāda darbu secība būtu pareiza? Par jumtu runājot, vai to var no iekšpuses siltināt, jeb tomēr jārauj šīferis nost?

Re: Atkal siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/01/2008 15:31

Visumā pareizi, tikai būtu jāsāk ar jumta siltināšanu un pārbūvi, jo ja bēniņos vēlies izbūvēt APKURINĀMAS dzīvojamās telpas, tad pārseguma siltinšanai nav jēgas. To vari darīt tikai tad, ja plānotās skaidas vēlāk pārbērsi jumta konstrukcijā.
Krāsnis..hm.. ieliekot apkures katlu ar siltumnesēju ūdeni, tev būs jārūpējas, lai ūdens sistēmā nesasalst, kamēr krāsnīm? Ūdens ievada vietu vienā vietā vēl var nopakot un ierīkot elektroapsildi pret aizsalšanu, bet veselai sistēmai ēkā..antifrīzs vai eļļa.
Sākot slogot ēku, tev guļbalķu sienas deformēsies..saspiedīsies, tātad jādomā, kā sasaistīt apdarināmās virsmas ar guļbaļķu sienu. Iespējams, ka iekšpusē var uz slīdošām saitēm stiprināt fibrolītu un to apmest.

Re: Atkal siltināšana
Datums: 15/01/2008 16:27

Paldies! Par pārseguma siltināšanas varbūtējo bezjēdzību biju jau aizdomājies, bet nav īsti skaidrs, kad tad būs tie spēki apdzīvot bēniņus, jo pārbūves darbu ir miljoniem un kad līdz tam tiks klāt!? Vai skaidas nākotnē nevarētu kalpot par skaņas izolatoru - kāpēc tās būtu obligāti pēc tam jālikvidē?

Katlā protams antifrīzs ir plānots.

Mazliet neuztvēru domu par slogošanu - tas attiecas uz ārsienām? Biju domājis izmatot FASRock vai ko tamlīdzīgu.

Un paliek aktuāls jautājums vai ir iespējams nosiltināt bēniņus bez šīfera seguma nojaukšanas, jo ja tas ir jādara, tad nav reāli man nosiltināt šosezon tādā veidā griestus, ja ir, tad gribētos tā.

Re: Atkal siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/01/2008 16:49

Saprotu, ka ēka ir laukos. Ja nepieciešama lēta pagaidu siltumizolācija pārsegumam, tad der tas pats siens vai salmi.
Skaņas izolācija pārsegumam, viss atkarīgs no plānojuma struktūras. Tā vai pirmā stāvā būs guļamistaba, kamēr augšā virs tās aktīva telpa ar skaļu mūziku vai bērniem, kas nemitīgi skraida. Skaņas izolācijai un ēkas siltuminerces palielināšanai visvienkāršakais un lētākais ir grunts - smiltis..māls aizbērums 10..12cm biezumā. Jā tas noslogo pārsegumu ~160..240kg/m2, bet uz tā var vienkārši uzlikt peldošo grīdu un pateicoties pašsvaram tas maz svārstās. Tātad tas ietekmē guļbaļķu sienas..tās saspiež.
Jumta siltināšana. Konstrukcija varētu būt šāda. Pie spāru sāniem piesit latas ~2,5..3cm augstumā. Pret latām, ieklājot no kores vai bēniņiem uz leju, atspiež grīdas kartonu, kas otēts ar izlietoto autoeļļu. Lai grīdas kartons pārāk neliektos ievieto papildus latas spāru vidū, tās atspiežot pret jumta seguma latojumu. Tad pie spārēm stiprina izlīdzinošo horizontālo latojumu un apdares plātnes. Plātnes vai apšuvumu stiprina tā, lai no tā augšas var spraugā iebērt skaidas ar kaļķu maisījumu. Starp apdari un aizbērumu vajag tvaika izolāciju -ALU-papīrs vai PE 200mkm plēve.

Re: Atkal siltināšana
Datums: 15/01/2008 18:00

Ēka ir laukos, bet salmus bēniņos nekrāmēšu, jo tur ir dēļu grīda, lai gan žurku alota un parasta, tomēr grīda normāla, lai staigātu un uzglabātu visus tos krāmus, kas tur salādēti. Man malkas daudzums ir tāds, ka es varu kurināt nedēļas nogalēs katlu un neraizēties, ka man pagaidām siltums kūp caur griestiem. Labāk, lai pakūp nekā piedrazot bēniņus.

Sapratu domu par siltinājumu zem šīfera, taču divi jautājumiņi:
1) eļļotais grīdas kartons - gludo pusi jāeļļo vai otro, vai abas? Ar kuru pusi liek uz šīfera pusi?
2) atkal jautājums par siltinājumu, kāpēc šajā gadījumā skaidas? Ja tas nav pagaidu risinājums, tad varbūt vērts likt ko smalkāku no vatēm?

Un vēl viens vispārējais jautājums par vatēm - novērojumi liecina, ka Paroc ļoti mīl dzīvot gan peles gan žurkas, Isover ir asāks un tur izturīgākas peles uz žurkas mēdz rosīties. Skāde baigo rada. Vai ir kāds pulveris ko ber uz vates, lai šo lietiņu novērstu?

Re: Atkal siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 15/01/2008 19:08

Kartona eļļoto pusi liek pret šīferi. Tas eļļota virsma, ja jumtam cauri izļūst mitrums, tam neļauj iesūkties materiālā un norit uz dzegu.
Par grauzējiem. Tapēc jau ir skaidas 10..8 daļas, kas sajauktas ar 1d.nedzēsto balto kaļķi. Es nezinu nevienu dzīvu radību, kas būtu ar mieru dzīvot aktīvā sarmā, ja tas iekļūst kažokā. Maisījums gaisā dzēšas, sārmainums pazūd, ļoti lēni, vairākus gadu desmitus. Ar to var apbērt arī vati.
Par naudu..sākumā " ar ko būtu jāsāk, ja budžets nav bezizmēra.", tad " Ja tas nav pagaidu risinājums, tad varbūt vērts likt ko smalkāku no vatēm? "
Te tā uzreiz grūti salikt prioritātes. Ir lietas, kuras tev maksā tikai darbu..siens, salmi, smiltis; lietas kuras ir lētas: skaidas+nedzēsto kaļķu maisījums; un lietas- PAROC vate bērumā sākot no 26..30Ls/m3 bez darba un transporta.


Re: Atkal siltināšana
Datums: 15/01/2008 20:11

Jā, piekrītu, ka prioritātes vajag, tāpēc jau šeit diskutēju, lai saprastu ko es taisīšu pagaidu un steidzami un ko steidzami un uz ilgāku laiku. Labi, būs jāparēķina un jādomā - skaidas vai vate, kas sanāks. Liels paldies par padomu, jo tas man izkristalizēja darbu secību! :)

Re: Atkal siltināšana
Autors: Harijs T ()
Datums: 16/01/2008 17:07

Līdzīga māja tika renovēta un saglabāta vecā krāsniņa jo noslogojums uz pusi samazinājās.
Sākumā nosiltini ar EKOVATI 1.75Ls kv/m 10cm, to var izdarīt ar saviem spēkiem jo ir pieejama arī iepūšamā iekārta. tel. 7703330
Tālāk jānodrošina mājās blīvums, la siltais gais neiet prom. Var panākt ar gataviem apdares paneļiem ISOTEX kuru bieži liek uz fibrolīta.
Kad būs siltāks laiks jāpieveršās fasādei, jānodrošina pretvēja izolācija.

Re: Atkal siltināšana
Autors: OVI ()
Datums: 16/01/2008 23:04

Laikam vairāk jautājums būvinženiera kungam, bet, ja kāds var palīdzēt, lūdzu pakonsultējiet:

Māja celta no silikātķieģeļiem, tagad pacelta augstāk ar koka karkasu, patreiz OSB ārējā siena, jautājums, vai iespējams tāds variants, kā siltināt apakšējo silikātķieģeļu daļu ar putuplastu un daļu, kura ir koka karkasa - ar vati?? Kā ir, tomēr vatei un putuplastam cenas starpība ir diezgan ievērojama!
Paldies!

Re: Atkal siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 17/01/2008 19:58

Attiecībā par ēku no ķieģeļiem. Tā var darīt, mūri siltināt ar polistirolu, bet koka konstrukcijas ar vati vai ekovati, vai skaidām +nedzēstais kaļķis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********    ******   **     ** 
 **     **     **     **     **  **    **  **     ** 
 **     **     **     **     **  **        **     ** 
 **     **     **     ********   **        ********* 
 **     **     **     **         **        **     ** 
 **     **     **     **         **    **  **     ** 
 ********      **     **          ******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727