UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Siltināšanas izmaksas
Autors: rbm ()
Datums: 03/09/2015 21:18

Ja bija nopirkts 400mm ytong, tātad visdrīzāk siltais ar spiedes izturību 2MPa,

Godīgi priekš sevis es visdrīzāk nojauktu jau uzbūvēto un uzmūrētu pa jaunu, celtniekam neko nesamaksātu, ja nav prāta paprasīt projektu un ieskatīties sienas pīrāgā. Savukārt dēlam liktu salīmētos blokus ar lielo gāzbetona zāģi zāģēt atpakaļ blokos - derēs iekšsienām vai ja būs kulturāli sazāģēts varēs iemūrēt kautkur augšējās rindās.

Un tas ka ir 4 rindas tas jau nekas, būtu guļus, tad tie būtu 80cm mūra vai tikai 1/4 no visa apjoma. tātad nav nemaz tik liela skāde - kautkur uz 1000-1500 EUR.
Konstruktors par pārrēķinu vien paņems kādus 500 EUR, plus visādi pastiprinājumi, papildus monolīti utt ar izmaksās kādu 1000EUR vismaz un nav garantija ka būs pozitīvs iznākums,

Šajā gadījumā jāsamierinās ar 1500EUR zaudējumiem, uzmanīgi jāizjauc un jāmūrē pa jaunam.

Autors: Pavels.O ()
Datums: 03/09/2015 22:27

man pirts sienas 3,5 m augstumā ir no 20 cm blokiem, bet keramzīta, viss pēc projekta BK daļas. Pati kaste jau 3 gadus stāv zem jumta un nekādas vainas, šogad nosiltināta un viss labi.

Datums: 04/09/2015 01:36

Lai runā inženieri, bet man šķiet, ka ar spiedi nekādām problēmām nav jābūt. Jumtu teorētiski gan jau var noturēt pat 5cm bloks, bet runa ir par tehnisku realizāciju un vertikālo stabilitāti. Ja jumts ir kopņu princips, kad sija ir vienlaicīgi atsaite, tad tas jau faktiski viss reducējas uz spiedi, kas nav kritiski blokiem. Karkasu mājas būvē ne tādas vien un tur šķērsgriezumi ir smieklīgi salīdzinot ar 20cm bloku - pat gāzbetonu.
Man pēc projekta ir šķiet 25cm fibo uz ēku 12x30m. Spiede tur nav aktuāla vispār. Fibo tika ņemts dēļ robustuma ar domu, ka sezonu var nostāvēt bez jumta.

Autors: Zodčijs ()
Datums: 04/09/2015 02:48

1) Kā rbm minēja - spiedes izturība 2 MPa = 2 N/mm2 = tātad 20 kg/cm2 (pēdējais mums parastiem cilvēkiem saprotamā izteiksmē).....tā arī apmēram varētu būt - un tas līdzīgs ar Aeroc Ecoterm plus - salīdzinot tilpumsvarus...
2) Parasts (arī padomju laiku) gāzbetons ir ar izturību 30kg/cm2
3) Vecos laikos vienstāvu mājām (un ar mansarda stāvu) 30-35cm biezas sienas ir būvētas no skaidbetona - kam izturība spiedē ir ap 10kg/cm2 vai pat mazāk !!!
4) Tā kā nav tik traki - tikai pārseguma sijas ļoti vēlams likt uz armētas cem. javas (betona) joslas vismaz 5cm biezumā - armatūra 3 stiegras d = 6-8mm...kaut kā tā...

Autors: kaasis ()
Datums: 04/09/2015 07:04

Man jau ar beidzot ienāca tā doma prātā par skaid un šlakbetona sienām ar 30 cm biezumu, esmu redzējis pat 2 stāvu mājas. gan tikai 7x8m. Man 10x11.
Jumts paredzēts 2 slipju, varbūt tad šajā gadījumā likt četrslīpju? Projektu jau var labot, tas mani neuztrauc. Jumts bija paredzēts no t.s. bezazbezta šīfera, Mansards nav plānots izbūvēt. Platība tikai tik, lai pietiek 2 cilvēkiem, un bez trepēm, jo ceram sagaidīt sirmas vecumdienas šajā mājā.

Autors: Pavels.O ()
Datums: 04/09/2015 07:58

Gan jau ēkai 10x11 jumta kore būs balstīta uz nesošo starpsienu, jo 10 m laidums ir diezgan pamatīgs.

Autors: kaasis ()
Datums: 04/09/2015 08:03

Protams, ka mājai būs nesošās sienas, kā gan citādi. Betonējot augšā armējošo, saturošo joslu, doma to likt ne tikai pa perimetru, bet saj;ugt kopā visu māju - arī iekšsienas, gan nesošās, gan strapsienas. Vai tā panākšu lielāku efektu? Negribas jau darīt tikai darīšnas dēļ, varbūt tas nemaz nav vajadzīgs...

Autors: DsKs ()
Datums: 04/09/2015 10:21

11m pa vidu nesoso starpsienu un divslipu jumts ... 5.5 spare ar 600 soli ... identisks mans variants sanak ...

Nesasteidz notikumus,bet labak pamekle kadu kurs var precizak pastastit var vai nevar vai var savadak ...
iespejams 200 siena bus vel labaks risinajums,neka 400 ... jo siltinat jebkura gadijuma vajadzes un starpiba seit ir tikai kadi 50mm vates ... paskaties kaut vai cik izmaksa 400 un cik izmaksa 200 parsedze logiem :)

Autors: kvest ()
Datums: 04/09/2015 15:30

Varbūt nedaudz ne par tēmu, bet par siltināšanu gan. Vai siltināšanas tāmē par darbu iekļauj logu un durvju kvadratūru? Kopā sanāk normāla starpība. Materiāls skaidrs, ka nāk laukā.

Autors: rbm ()
Datums: 04/09/2015 15:42

Tieši logu un durvju apdare ir vislielākais čakars - loga pieslēgums, ārējais stūrītis, lāsenis no augšas, palodzes profils no apakšas, stūros sieta ielīmēšana pa diagonāli. Tas tev nav ar lielo špakteli uzvilkt līmjavu un uzmest virsū sietu.

Ir divi varianti - logu un durvju platība iet ārā, bet logu un durvju ailes tiek skaitītas atsevišķi metros. Otrs variants kad vienkārši par darbu tiek skaitīts vienlaidus platība neko nerēķinot ārā.

Var protams bakstīties pēc pirmā varianta, bet tas parasti ir par labu celtniekam, jo piemēram ieejas durvis 2,1x1.0 metrs tie ir 2.1m2 bet pa perimetru ir 2.1+1+2.1=5.1 metrs
Tāpat milzu terašu logi 2.5x4 metri = 10m2 bet perimetrs ailes apdarei 2.5+4+2.5=9metri

Skaiti platību ar logiem un miers.

Pašreizējā: 4 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **    **  **      **        ** 
 **     **  **   **   ***   **  **  **  **        ** 
 **     **  **  **    ****  **  **  **  **        ** 
 **     **  *****     ** ** **  **  **  **        ** 
 **     **  **  **    **  ****  **  **  **  **    ** 
 **     **  **   **   **   ***  **  **  **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727