Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Glabāšana

Autors Gintss 
Gintss
Glabāšana
02/06/2010 15:52
Ir pāri palikusi krāsa pēc žoga krāsosanas. Gribētos zināt cik ilgi var uzglabāt krāsu. Vai pēc gada var vēl to tietot?
Re: Glabāšana
03/06/2010 10:36
Ražotāja atbildība par krāsas garantēto uzglabāšanas laiku beidzas brīdī, kad krāsa tiek notonēta, vai arī tiek atvērts bundžiņas vāks.
Tas tādēļ, ka krāsas bundžā iekšā var iekļūt gaisā esošās baktērijas un svaigs gaiss (skābeklis), kas veicina strauju bojāšanos un žūšanas procesus.
Ūdens bāzes krāsas parasti pirmkārt cieš no baktērijām (pelējums, puve), bet uz šķīdinātāja bāzes krāsām (alkīda vai eļļas), skābekļa piekļuves rezultātā, izveidojas plēve.
Ko darīt?
1. Atlikusī krāsa jāpārlej mazākā bundžā, lai tā būtu iespējami pilna un neatliktu vieta gaisam (ļoti svarīgi alkīda un eļļas krāsām).
2. Blīvi jānoslēdz vāks. Pirms vāka aizvēršanas saliekts vāks jāiztaisno. Bundžas un vāka malas rūpīgi jāattīra no apžuvušas krāsas paliekām. Var pēc aizvēršanas, uz laiku apgriezt bundžu otrādi, lai krāsa no iekšpuses noblīvē vāka malu.
3. Ūdens bāzes krāsas ziemā nesasaldējam :)
4. Ja iespējams, uzglabājam zemākā temperatūrā (5 - 15 grādi), jo silumā ķīmiskie procesi norit straujāk.
5. Sausā vidē metāla bundžas nerūsēs.
No savas pieredzes varu teikt, ka ļoti labi uzglabājas koka fasādēm paredzētās ūdens bāzes krāsas ar akrilāta saistvielu (7+... gadi). Tas tādēļ, ka kvalitatīvas kokam paredzētās krāsas bagātīgi satur piedevas pret pelējumu un puvi, lai varētu aizsargāt koku. Šīm krāsām nav raksturīga arī plēves veidošanās.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'