Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsa griestiem

Autors Andžs 
Andžs
Krāsa griestiem
05/07/2010 14:43
Gribētos zināt kā pareizi izrēķināt cik vajadzēs krāsu griestu krāsošanai?
Re: Krāsa griestiem
05/07/2010 19:25
Uz krāsas bundžas parasti ir norādīts, cik kvadrātmetrus (m2) varēs nokrāsot ar vienu litru krāsas. Piemēram, izmantojot griestu krāsu VIVACOLOR 3, ja virsma ir iepriekš gruntēta vai krāsota un ir līdzena, ar vienu litru varēs noklāt 8-9 m2 vienā kārtā. Krāsojot vai gruntējot līdzenu špaktelētu virsmu pirmo reizi, ar vienu litru varēs noklāt tikai 5-7 m2. Ja jākrāso grubuļaina, poraina vai ar krāsojamajām tapetēm aplīmēta virsma, ar litru krāsas pietiks vairs tikai 3-5 m2.
Viss atkarīgs arī no rullīša, kādu lietosim. Jo garāka plūksna, jo lielāks krāsas patēriņš, tādēļ, ka krāsa klājas biezākā kārtā. Lai izvairītos no ruļļu pēdām un švīkām, nevajadzētu krāsot ar ruļļiem, kam plūksnas garums mazāks par 18 mm. Labi ruļļi griestiem ir ANZA RILON(22mm) un ANZA ANLON(18mm).
Tālāk jāņem talkā "augstākā matemātika" :)
Jāizmēra cik kvadrātmetrus liela ir krāsojamā platība un iegūtais cipars jādala ar norādīto patēriņu. Dabūsim zināt litrus, ko noapaļojam uz augšu, līdz tuvākajam bundžas tilpumam. Nu, piemēram, ja ir 4x5m liela istaba, tad griestu platība sanāk 20m2. Ja griesti ir jau agrāk krāsoti un tie ir tikai jāpārkrāso, patēriņš būs ~8m2/l. 20:8=2,5 litri vienā kārtā. Tātad griestu atsvaidzināšanai vajadzēs vienu 3 litru spainīti ar VIVACOLOR 3 krāsu.
Jāņem vērā, ka labs rullis arī pats iesūks kādus 300 ml krāsas un to nevarēsim visu uz griestiem izkrāsot.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'