Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Durvju krāsošana/atjaunošana

Autors Ivars209 
Ivars209
Durvju krāsošana/atjaunošana
07/07/2010 14:13
Sveiki, lidz ar silto laiku izdomaju dzivokli visas iekštelpu durvis parkrasot. Pirmstam visas vienkārši ar balto krāsu biju krāsojis pa virsu vecajai, bet tagad gribas visu smuki noslīpēt nošpaktelēt. Jautajumi divi man butu.
1. Pec slīpēšanas kas zem krāsas ir jāklāj, lai krāsa nesūktos kokā iekšā?
2. Kā iespējams dabūt pēc iespējas gludāku krāsojumu, kā sak lai nebūtu "celulīts", jo auto slīpējot izmanto smalko smilšpapītu un ar ūdeni slīpē, kā tas būtu kokam?
Re: Durvju krāsošana/atjaunošana
07/07/2010 16:34
Pirms slīpēšanas būtu ieteicams durvis attaukošanas nolūkā nomazgāt ar VIVACLEAN un ūdens maisījumu 1:10. Tas novērsīs netīrumu tauku un eļļu "ceļošanu" pa visām durvīm, tās slīpējot.
1. Līdz tīram kokam neslīpētās vietas gruntē ar alkīda gruntējuma krāsām ROBITIX (VIVACOLOR), vai OTEX (TIKKURILA). Otex ir labāka adhēzija (pielipšana) arī pie spīdīgas virsmas. Kad gruntējums ir nožuvis, to var viegli pieslīpēt un, ja nepieciešams vietām veikt špaktelēšanu ar alkīda špakteli LAKKAKITTI (TIKKURILA). Tad slīpē un, kad viss ir līdzens, pēdējo reizi gruntē visas durvis.
2. Vislīdzenāko klājumu var iegūt, ja izmanto pulverizatoru. Tad seko krāsas aplikators. Pie mums Latvijā tādu instrumentu pazīst retais. Zviedrijā un Somijā aplikatoru izmanto, lai krāsotu jahtas. Var nopirkt Krūzes ielā 3. Visbeidzot var lietot rulli, bet, lai izvairītos no rullim raksturīgās "apelsīnu mizas", tūlīt pēc krāsas uznešanas virsmu pārvelk un izlīdzina ar platu otu. Kāda otas švīka uz koka durvīm izskatās daudz labāk, nekā kokam neraksturīga faktūra, ko atstāj rullītis.
Pašas par sevi labāk izlīdzinās želejveidīgās alkīda krāsas, piemēram VIVATIX (VIVACOLOR).
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'