Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsas ar struktūrgraudiņu piedevu

Autors Sīlija 
Sīlija
Krāsas ar struktūrgraudiņu piedevu
02/05/2011 12:27
Labdien!
Vēlos istabas griestus krāsot ar krāsu kuras sastāvā ir struktūrgraudiņu piedeva.
Kā pareizi krāsot ar šāda veida krāsām? Kās jāievēro pirms krāsošanas un krāsošanas procesā. Kādu krāsu rullīti izmantot?
Re: Krāsas ar struktūrgraudiņu piedevu
03/05/2011 09:40
Labdien!
Krāsošana ar krāsu, kurā ir struktūrgraudiņi tiešām nav tik vienkārša, kā parasta krāsošana. Noteikti vispirms izmēģiniet krāsot uz kādas lielākas parauga loksnes un pārliecinieties, ka rezultāts Jūs apmierina. Tikai tad ķerties pie griestiem.
Daudz kas ir atkarīgs no izvēlētās krāsas un graudiņu izmēra.
Ir krāsas, kurā graudiņi jau no ražošanas ir iekšā. Tās parasti ir vienkāršāk un vieglāk uzklājamas. Tāda krāsa nav bieži jāmaisa, jo pievienotie graudiņi ir ar līdzīgu blīvumu, kā krāsa un tie, nenosēžas un neuzpeld.
Otrs, vienkāršāks variants ir pie izvēlētās krāsas piejaukt struktūrgraudiņus pašm. Mūsu ražotie graudiņi STRURTURMIX (VIVACOLOR) ir no dolomīta. Tie ir saderīgi ar pilnīgi visiem krāsu tipiem. Graudiņu izmērs ir divu veidu – vidējs un mazs.
Mans novērojums – jo graudiņi ir mazāka izmēra, jo vieglāka un vienmērīgāka ir krāsas klāšanās, bet iegūtais efekts tomēr nebūs tik reljefs un izteiksmīgs, kā ar rupjākiem graudiņiem.
Veiksmīgas uzklāšanas paņēmieni:
•Virsmai jābūt iepriekš labi sagatavotai, līdzenai. Nedrīkst būt nelīdzenumi un negludumi, jo tad graudiņus būs grūti vienmērīgi izkliedēt pa virsmu – tie saķersies nelīdzenumos un nebūs dabūjami no turienes ārā.
•Virsmai jābūt gruntētai ar vēlamajā tonī notonētu, augstas kvalitātes, blīvu, matētu gruntskrāsu, piemēram VIVACOLOR 1, vai nokrāsotai ar pēc īpašībām līdzīgu augstas kvalitātes krāsu, piemēram INTERIOR SOFT (VIVACOLOR). Blīva krāsa apakšā neļaus dekoratīvajai krāsai pārmērīgi ātri iesūkties virsmā un izžūt, bet ļaus pietiekami ilgi strādāt un labāk izlīdzināt graudiņus.
•Jālieto vislielākā izmēra rullis ar garu plūksnu (18mm un garāku), kas uzņem daudz krāsas. Labāk ar „virvjveida” plūksnu.
•Jālieto ļoti daudz krāsas. Tas dos lielāku vienmērīgumu klājot un būs vieglāk „izdzenāt” graudiņus vienmērīgi pa visu virsmu.
•Ja griestu plakne ir liela, var neizdoties klāšana pa slejām, kā parasti, bet uzklāšana jāveic pa ~ 1 – 1,5m2 lieliem laukumiem vienā reizē. Kad šāds laukums pabeigts un izlīdzināts, tūlīt klājam nākamo.
•Šādus darbus vienmēr vieglāk darīt divatā – viens tikai uzklāj, otrs izlīdzina un pabeidz.
•Jāstrādā ātri un jāpaspēj laukums ar laukumu salaist kopā, kamēr krāsa vēl ir slapja, lai izvaitītos no redzamām salaidumu vietām.
•Pēdējo krāsas izlīdzināšanu var veikt gan vienā virzienā, gan haotiskām īsām ruļļa kustībām dažādos virzienos. Haotiski izlīdzināt ir vieglāk.
•Reizēm pēdējai izlīdzināšanai un izteiksmīguma pastiprināšanai lieto speciālus perforētus (caurumainus) porolona un citu materiālu ruļļus, ko parasti lieto struktūrkrāsu dekorēšanai.
•Pēdējo krāsas izlīdzināšanu var veikt dažādos virzienos velkot ar platu otu vai birsti, tādējādi piešķirot krāsojumam papildu efektu.
•Jābūt gatavam, ka krāsa kopā ar graudiņiem var stipri šļakstīties. Jākrāso lēnām kustībām. Jānosedz grīda. Jālieto aizsargbrilles.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'