Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsošanas ruļļi

Autors celtnieks AK 
celtnieks AK
Krāsošanas ruļļi
08/01/2013 14:43
Kāds ir paredzēts kalpošanas laiks Anza krāsošanas ruļļiem un otām, man interesē teiksim cik daudz m2 var nokrāsot ar vienu rulli līdz viņš nolietojās interesējošās virsmas – špaktelētas sienas un griesti iekšdarbos, gludā un dekoratīvā fasāde ārdarbos ar nosacījumu, ka rullis pēc katras reizes tiek labi izmazgāts cik nu tas ir iespējams, ar standarta mazgāšanas metodēm.


Vai ir kāds līdzeklis ar kuru var izšķīdināt vai kaut vai atmiekšķēt sakaltušu silikāta krāsu.
Ir nepieciešams notīrīt sakaltušu silikāta krāsu no dažādām virsmām.
Re: Krāsošanas ruļļi
10/01/2013 13:31
„ Svaigs” info no ANZA:
ANZA neapkopo un nedod šādas ziņas par saviem ruļļiem vairāku iemeslu dēļ. Daži no tiem:
1.Nav iespējams viennozīmīgi pateikt: “Lūk tagad šis rullis ir jāmet ārā”. Viens krāsotājs teiks, ka jāņem jauns rullis, cits bez lielām problēmām turpinās darbu. ANZA ruļļi, protams, noveco, bet tas notiek lēni un pakāpeniski. Ar laiku rullis sāk uzņemt mazāk krāsu, izmaina formu (saplok).
2.Dažādiem krāsotājiem dažāda darba stila dēļ (piespiešanas spēks, vienmērīgums, krāsas uzņemšanas metode u.t.t.) uz vienādas virsmas ruļļi kalpo atšķirīgu laiku.
3.Ruļļa kalpošanas laiks atkarīgs arī no krāsas tipa. Krāsas, kuras satur vairāk saistvielu un pildvielu, ir nesaudzīgākas pret rulli.
4.Nav viegli vienmēr un regulāri nodrošināt pietiekami daudz virsmas šādiem testiem.
Ruļļu testēšana, protams, notiek, bet uz ilgizturību ruļļi tiek testēti speciālās mehanizētās iekārtās. Tur notiek nepārtraukta krāsas uzņemšana un izrullēšana. Pēc 8 stundu nepārtraukta darba cikla, rullim tiek pārbaudīti dažādi parametri: krāsas uzņemšana un atdošana, krāsotās virsmas kvalitāte, ruļļa izskats, plūksnas zudums u.c. Tādā veidā tiek uzlabots un attīstīts speciālais ruļļu audums, jeb „kažociņš”. Laiku pa laikam tiek testēti arī konkurentu ruļļi.
Dažus gadus atpakaļ ANZA beidza ražot RULEX rulli (fasādēm), par kuru tika teikts, ka ar to var nokrāsot ~3000 m2 vidēji raupja apmetuma. Tas ir, vienā kārtā ~10 divstāvu privātmājas. Kopš tā laika vairs neesmu dzirdējis pieminam m2. RULEX vietā stājies jaunais WISTEX, kurš pie līdzīgas izturības uzņem vēl vairāk krāsas, un tajā pašā laikā ir pat lētāks. ANZA gan nekad netaisa kompromisus ar kvalitāti par labu cenai. ANZA ražo tikai vislabāko krāsotājam, bet, ja jaunās šķiedras un audumi izmaksā lētāk, tad, protams tas ir visiem patīkami.
Attīstība nepārtraukti iet uz priekšu, parādoties jauniem šķiedru materiāliem. Iekšdarbos ir svarīga ne tikai izturība, bet, reizēm pat vairāk, virsmas vizuālā kvalitāte. Virsmas gluduma un vienmērīguma ziņā reti kurš rullis var sacensties ar ANTEX, bet ANTEX nav tik izturīgs kā vairums citu ruļļu.
Celtniecībā lielām virsmām iekšdarbos ir domāts MICMEX un, ja netraucē faktūra, tad RILON. Šie ruļļi ir izturīgi.
Aicinu apmeklēt Tikkurila Mācību centru 18. Martā – būs seminārs par ANZA darbarīkiem (info www.tikkurila.lv) :)
Ruļļus un otas mazgāt iesaku šādi: izmazgā, cik labi var, bet pa nakti vēl atstāj ūdenī (lai saistviela no dziļumiem iznāk ārā). Otrā rītā mazgāšanu pabeidz. Otām fantastisks mazgāšanas līdzeklis ir PENSELIPESU (TIKKURILA), kurš spēj otu reanimēt pat pēc iekaltētas lateksa krāsas.

Silikāta krāsa.
Ja virsma ir neorganiska un silikāta krāsas ķīmiskā reakcija ir notikusi (logu stikls, ķieģeļi, akmens, metāls), tad krāsu vairs nešķīdinās nekas. Noņemt var tikai mehāniski.
Ja tīrāmā virsma ir organiska (krāsotas palodzes, plastmasa), tad var mēģināt ar karstu ūdeni. Ja pamatne iztur, var pamēģināt arī ar skābi.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'