Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

durvju lakošana.

Autors natālija 
natālija
durvju lakošana.
26/06/2013 21:45
Labdien! Nopirkām jaunas priedes durvis, meistars nolakoja tās ar Sadolin CELCO SAUNA laku pirtīm (nezinu, kāpēc STARPISTABU durvīm meistars izvēlējās tādu pirts laku). Pagāja 2 nedēļas, bet durvis atverot, atskan troksnis it kā atlīmējas divas koka virsmas, un es atradu, ka tiešām ir lipīga vieta tur, kur durvis saskaras ar durvju kārbu, kad tās aizver. Kas tas ir? Vai var būt priedes sveķi? Vai tā ir nepareizās lakas izvēles dēļ? Ko tagad var izdarīt?
Re: durvju lakošana.
27/06/2013 10:38
Parasti divu, trīs nedēļu laikā jebkura laka ir pilnīgi sacietējusi (pie istabas temperatūras un mitruma zem 50%). Ja kaut kas pēc tam vēl līp, tad iemesls lakā var būt pārāk bieza uzklātā kārta, vai lakas specifiskas īpašības.
Šī ir karstumizturīga laka un, iespējams, tādēļ savādāka, kā pārējās. Varbūt, ražotājs saka, ka lakoto virsmu savstarpēja salipšana ir normāla parādība, vai, varbūt, pilnīgai lakas sacietēšanai nepieciešama paaugstināta temperatūra. Mēdz būt arī tādas krāsas un lakas, kur virsmām pēc apdares nav vēlams savstarpēji saskarties, tomēr tiek nodrošinātas citas nepieciešamas īpašības. Vispilnīgāko informāciju par attiecīgās lakas īpašībām Jūs dabūsiet no ražotāja. Droši zvaniet, viņi noteikti palīdzēs!
Lakas izvēle, protams, liekas dīvaina, tomēr, visticamāk, ka tas nav izšķirošais faktors, kādēļ virsmas savstarpēji salīp. Mūsu TIKKURILA ražotās lakas, kuras domātas pirtīm un saunām nožūst normālos apstākļos un pēc nožūšanas ir tādas pašas, kā parastās lakas. Tās atšķiras no parastām lakām ar mazāku nodiluma izturību, toties ir karstumizturīgas, ūdens un mitruma izturīgas, "elpojošas" un satur pretpelējuma piedevas.
Ļoti iespējams, ka salipšanu tiešām rada sveķi. To vajadzētu izpētīt! Vai lipīgā vieta nesmaržo pēc sveķiem?
Ja tie ir sveķi, tad es teiktu, ka durvīm izmantota nekvalitatīva koksne un tad ir diezgan grūti rast kādu risinājumu. Vienīgi var mēģināt sveķainās vietas attīrīt no lakas un sveķiem, cik iespējams sveķus izmazgāt no koksnes ar atšķaidītāju (terpentīns, lakbenzīns), apstrādāt ar speciālu zaru laku OKSALAKKA, kura mazinās sveķu pigmenta izdalīšanos, un lakot vēlreiz (no TIKKURILA es ieteiktu mēbeļu laku KIVA). Tomēr, ja koksnē sveķu būs daudz, tie tecēs un fiziski spiedīsies cauri visām lakas kārtām.
Varbūt, ka var ar to skaņu sadzīvot?
Ja durvis izskatās labi, notīriet to lipīgo vietu un miers mājās :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'