UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

atkāpes no projekta
Autors: andisk26 (---.izzi.lv)
Datums: 10/03/2008 11:47

Kādas ir iespējamās atkāpes no projekta uz kādām būvvalde pie mājas nodošanas eksplutācijā varētu pievērt acis ? Manā gadijumā ja pērku tipveida projektu nav vajadzīgi divi jumta logi un ventilācijas izvadi uz jumta, kurus taisos izbūvēt uz ārsienu.

Re: atkāpes no projekta
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 10/03/2008 16:01

Ja tipveida projektā telpa, kurai tu taisies noņemt logu ir nosaukta par dzīvojamo vai guļamistabu, tad tā logus izņemt nevar. Iespējams, ka var samazināt to laukumu.
Vēdināšana. Ventilāciju izvadot ārsienas plaknē pastāv iespēja, ka tā nestrādā, tad kad pret šo fasādi pūš vējš. Labāk atstāt uz jumta vertikālo.
Neskatoties, ka tu pērc tipveida projektu, kādam ēka grafiski ir jāpiesaista topogrāfiskajam plānam un pareizi jānovieto pret debespusēm un robežām. Es domāju, ka šai gadījumā arhitekts var arī šīs nelielās izmaiņas - logu izvākšana, ienest tipveida projektā.

Re: atkāpes no projekta
Autors: aaaa (87.110.175.---)
Datums: 11/03/2008 22:30

Ar tām izmaiņām visi saspringst, bet nav par ko saspringt. Nevajag mēģināt nodot izmainītu māju. Vajag sarunāt ar arhitektu, lai tas pirms nodošanas (reāli pirms tam, kad nāk inventarizatori) izdara izmaiņas projektā pēc fakta, tās apstiprina būvvaldē un viss štokos. Citādi tur tā kasīšanās nekad nebeidzas, pie kam, reizēm pilnīgi absurdi smieklīgā līmenī. Pazīstami nevarēja nodot māju, jo, redz, projektā paredzētā iebūvētā skapja vietā tāds nebija izveidots, bet bija ielikts parastais. Nu kam tas rūp?????...tad brīnās, ka cilvēki no šīs valsts mūk

Re: atkāpes no projekta
Autors: Liene Z (78.84.219.---)
Datums: 15/04/2008 14:43

Diezgan interesanti par to skapja lietu, jo teorētiski pie celtniecības drīkst mainīt kādus 20% nenesošo konstrukciju, bet pats galvenais - ka fasādē neparādās atkāpes no saskaņotā projekta. Nu, varbūt cilvēki kaut ko gribēja, kad nepieņēma ekspluatācijā.
Bet ,,aaaa" taisnība, kad izmaiņas skaidras, uztaisa izmaiņu projektu un visu legāli saskaņo. Es gan tagad iedomājos, ka būtu absurdi skaņot izmaiņu projektu, kur vienīgā izmaiņa ir iebūvētais skapis... atliek secināt manis augstāk minēto...
Bet vislabāk ir projektēšanas laikā izdarīt gala izvēli un nesvaidīties turu šurpu, lai arhitektam nav atkal jāmaksā un papīru skaņošana nav atkal jāgaida.

Re: atkāpes no projekta
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 15/04/2008 18:55

Ja inventarizatoru uzmērītais par 1/5 atšķirsies no saskaņotā, nedomāju, ka ar šādiem rādītājiem māju izdosies nodot. Nebūtiskas izmaiņas, visi stūri plānā ir (nav "iztaisnotas" sienas), logi un durvis aptuveni pareizajās vietās un līdzīgi, parasti netiek uztvertas traģiski. Skapja gadījums vai nu ir sarežģītāks, kā te stāsta vai arī inventarizators spieda kukuli.

Andi - ja pērc tipa projektu un gribi tajā izmaiņas, centies to projektu pirkt digitālā veidā. Veikt logu izņemšanu datorā prasīs 20 sekundes, bet pārzīmēt plānu vairākas dienas. Kaut gan, daudz kas atkarīgs no būvvaldes, varbūt, ka saskaņo izmaiņas, kur uz rasējumiem plānos un fasādēs tie jumta logi vienkārši nosvītroti.

Par ventilāciju jau augstāk rakstīja.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **         **    **   ******   ******** 
 **        **    **   ***   **  **    **     **    
 **        **    **   ****  **  **           **    
 ******    **    **   ** ** **  **           **    
 **        *********  **  ****  **           **    
 **              **   **   ***  **    **     **    
 ********        **   **    **   ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727