UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: Agnese_7 (80.232.170.---)
Datums: 12/12/2008 13:05

Laikam vieglāk nopirkt gatavu... bet kādā kvalitātē!?
Sākšu no sākuma. Jau vairāk par pus gadu iet mūsu mājas celtniecība, paralēli dokumentu kārtošana. Ir saņemti visādu iestāžu papīri, uzzīmēts projekts, iesniegts būvvaldē. Bet lieta tāda, ka projekts pilnīgi neatbilst tagadējām nostādnēm par materiāliem, izkārtojumu utt. Ja no sākuma bija doma par gāzbetonu, tad tagad tiek jau sagatavots koks. Ja projektā un visās vides lapās ir par minēts zemes sūknis, tad tagad doma ir par apkures katlu. Istabas arī paši sazīmējām savādāk. Vienīgais, kas atbilst ir tas, ka pusotrs stāvs un 150m2 uz grīdas. Pamatu zimērs pat nav vienāds.
Neceļam Rīgā un ne tuvu tai. Prom mazpilsētā, bet gribu zināt kā būs ar nodošanu. Man neviens neatļauj par to uztraukties un grib iestāstīt, ka viss būs labi.
Kāda ir pieredze par mājas nodošanu ekspilutācijā, ja prokets, atļaujas un realā patiesība neatbilst?

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: Projektētājs (213.21.206.---)
Datums: 12/12/2008 13:51

Tā ir,ka pērk projektu pa 145Ls :D

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: andisk26 (---.teliamtc.lv)
Datums: 12/12/2008 17:15

Man kaut kas līdzīgs, bij doma ņemt gatavu karkasnieci vienstāvu, BET kad biju sapratis pēc pamatu izbūves kas tika izdarīts pašu spēkeim, ka karkasu arī būvēšu pašu spēkiem 1.5st. Man tā doma bij tāda ka lai arhitekte saskaņo pirmo projektu, lai ātrāk var dabūt no bankas naudu , un tad jau nostādīt viņu fakta priekšā par izmaiņām, pagaidām nezinu kā būs tad jau redzēs.

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: Sapieris (80.232.222.---)
Datums: 12/12/2008 17:23

tu pats esi izmainijis projektu patvarīgi. projekta autors var tevi pasutit labi tālu. izmaiņas projetā tiek veiktas autoruzraudzības kārtībā un pārstadājot projektu un aprēķinot slodzes. projekta viens exemplārs glabājas būvvaldē kas arī pieņems tavu vigvamu expluatācijā. ja arhitektam labas attiecibas ar buvvaldi var meginat tavu būvi iezīmēt un samainīt projektu exemplārus lai pie nodošanas būtu ok. ceru ka tas neizdosies :D

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: šesķigraņņiks (78.84.101.---)
Datums: 12/12/2008 17:30

> Neceļam Rīgā un ne tuvu tai. Prom mazpilsētā,
> bet gribu zināt kā būs ar nodošanu. Man
> neviens neatļauj par to uztraukties un grib
> iestāstīt, ka viss būs labi.
> Kāda ir pieredze par mājas nodošanu
> ekspilutācijā, ja prokets, atļaujas un realā
> patiesība neatbilst?


Es tev neatļauju par to uztraukties. Viss jau būs labi.

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: aaaa (87.110.151.---)
Datums: 12/12/2008 17:44

Sapierim: Tev vispār kaut mazākā sajēga ir par to kā mājas tiek pieņemtas ekspluatācijā un kas vispār ir vajadzīgs? Es personīgi nepazīstu nevienu, kam projekts pirms nodošanas nebūtu jāizmaina. Tā ir absolūti parasta prakse un nesagādā nekādas problēmas! Man paziņa vispār - uzcēla māju absolūti bez neviena papīra - pie kam - Rīgā, pašā pilsētā, lielas ielas pašā malā. Neviens pakaļ nedziedāja, pie kam būvniecība ar visām palīgēkām ritēja 2 gadus pilnā sparā. Tad, kad viss jau bija gatavs un tika dzīvots iekšā, sāka kārtot papīrus - atveda arhitektu un pateica - re ku māja, vajag projektu :D

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 12/12/2008 19:29

Nu tā, par materiālu izmaiņu būtu vismazākā sāpe (ja vien speciālistam jau uz aci nav redzams, ka zvērīgi "ieekonomēts" uz drošības rēķina), to var arī korumpēt pie nodošanas, taču ar izmēru izmaiņām, logu/durvju citām vietām, jaunām sienām utt. tik vienkārši netikt galā, tomēr vajadzēs projekta izmaiņas. Vislabāk, lai to izdara sākotnējais arhitekts, bet vispār jau var jebkurš, ja profesijas ētikas jautājumos neiedziļinās (šis gan īsti nebūs tāds gadījums, jo būvētājs pats visu izmainījis un pieaicinātais projektētājs taisīs tik izpildprojektu). Laikam jau trādirīdi ar būvvaldes arhīva eksemplāra "koriģēšanu" vērts taisīt tik kādā Jūrmalā utml., ja celtniecības gaitā pilnīgas ziepes sataisītas, citādāk projekta izmaiņu oficiāla saskaņošana nav ne sāpīga, ne sarežģīta. Ar videniekiem varētu būt vēl vienkāršāk, jo dabas resursus izmantojoša risinājuma vietā uztaisīts to neskarot, otrādi gan varētu gadīties problēmas, bet ne visur un ne vienmēr, jo viss jau zem zemes aprakts :)

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: andisk26 (62.84.11.---)
Datums: 12/12/2008 20:06

Nesaprast man tos kas gaida būvatļauju un nebūvē.

Re: Projektā viens, dabā pavisam kaut kas cits
Autors: Sapieris (78.84.44.---)
Datums: 12/12/2008 21:51

aaaa: zinu ka ta būvē. man arī viens paziņa pasutija projektu. kad sākās būvdarbi pārkopēja no poļu kataloga vienu lapu kas ne tuvu nebij projektā paredzētai majai. ir OK. tik nesaprotu to ļurkāšanos jo tā pavelk līdz citus darbus un tad izradas ka kaut ko no komunikācijām nevar tik labi iebūvēt, a materiālus jau saimnieks ir nopircis. vēl kads čoms būvē māju un "sanāca" 2x lielāka- pagaidām vel notiek darbi.

varbūt ne istajā topikā bet priecajos- cerams ka drīzumā valsts un pašvaldību objektiem bez kontroltames pie ekonomiskās daļas būs vajadzīgi aprēķini ar prognozejamām būves ekspluatācijas izmaksām.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********   ********   **    ** 
  **  **   **     **  **     **  **     **  ***   ** 
   ****    **     **  **     **  **     **  ****  ** 
    **     ********   **     **  **     **  ** ** ** 
    **     **         **     **  **     **  **  **** 
    **     **         **     **  **     **  **   *** 
    **     **         ********   ********   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727