UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Ambrosio (87.110.152.---)
Datums: 29/11/2010 03:18

Sen te neesmu bijis, bet tā kā esmu uzcēlis savu māju, tad ielikšu savas divas kapeikas :) Manas domas, ja celtu vēl vienu māju - nekādus mansardu, nekādus jumta logus, tikai un vienīgi pilni stāvi. Lai kvalitatīvi uvisos sīkumos to mansardu, logu un jumtu uzbūvētu (siltināšana, tvaika izolācija, lielāks jumta laukums utt), piķis aiziet tikai tā. Visticamāk virsū mazo piramīdas jumtu, nesošo konstrukciju pasūtītu gatavu. Ja celtu pilsētā, kur maz zemes, tad varbūt uztaisītu plakano jumtu, uz kura var iziet ārā (jāiegulda gan nauda, lai uztaisītu kvalitatīvi un ilgstoši netekošu). Tā kā mans mērķa variants būtu kubs :)

Droši vien atkarīgs no cilvēka, bet es pēc 1.5 gada kopš ievākšanā, tā īsti neesmu priecājies vai bēdājies par mājas izskatu no ārpuses - galvenais, ka ir kvalitatīvi uzcelta un prasīs mazus uzturēšanas izdevumus. Es vairāk pievēršu uzmanību, lai man iekšā būtu ērti dzīvot. Bet tas, ko citi domā par manu māju, man ir dziļi perpendikulāri :) Es māju ceļu sev un man tajā jājūtas labi

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Valdis Liepa (212.93.100.---)
Datums: 29/11/2010 09:28

[]
Dzīvojamā rija šodienas projektā, lai piedod kuba mīļotāji, varbūt sarežģītāk būvēt, bet patīkamāk dzīvot ir mājā, kuras formas saskan ar senču ēkām.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 16/04/2012 12:31

aaaa 14/10/2010 wrote:
> Tad daudz labāks nav Ventspils hūtes izreklamētais brīnums? Cena gan ir tumša bilde
Cik sapratu, šodien 25 mm biezu (laikam ieskaitot malējos 4 mm finierus) Dendrolight pa 25 Ls/m² var nopirkt Latvijas Finiera veikalā Bolderājā. Dārgs vēl tas gaiss, kas pa vidu kokam...



Re: mansarda vai vienstāva
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 16/04/2012 12:41

25 Ls/m2? Ūja, ūja, tad nav brīnums, ka šie bankrotēja (tiešām bankrotēja?). Piekrītu, ka materiāls tehnoloģiski "smalks", bet bauriem jau nu toč neko par 25 Ls m2 neiesmērēsi, a melnsvārčiem tirgus tik piesātināts, turklāt būvniecībā visu nosaka tradīcijas - kā mēs te no gāzbetona mājas bliežam, tā i bliezīsim, a kā spāņi no saviem tukšajiem ķieģeļiem mūrē, tā arī mūrēs. Strādājošu un saeļļotu mašīnu apturēt un palaist citā virzienā - tas nav viegls uzdevums.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: airi (87.110.240.---)
Datums: 14/10/2012 22:58

Lasu so tēmu,jo arī ir aktuāla- vienstāva vai ar mansardu māja. Speciālisti jau zin labāk, bet parastam cilvēkam liekas,ka dzīvojamā platība ir lielāka ar mansardu pie mazākiem pamatiem un jumta. Plakanu jumtu pie mūsu sniegainajām ziemām arī negribas. Jumta logi taču nav vajadzīgi- pietiek ar gala logiem sienās. Ja negrib lielas trepes pietiek ar ''pīļkāpnēm'' (aizmirsu īsto nosaukumu), kur pakāpieni pamīšus, jo stāvas. Tādas lietoju daudzus gadus. Vienīgā problēma-lielas mēbeles grūti uznest, bet dzīvošanai OK.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: zhuks (80.232.185.---)
Datums: 15/10/2012 18:56

Pats esmu jauns, bet negaidīta kājas trauma un trepes ir šķērslis, kuru ir nepatīkami pārvarēt. Visa dzīve norit pirmajā stāvā, pārsvarā virtuvē, tās tuvumā. Ja ir otrais stāvs, tad tur uzkāpj gulētejot, un no rīta nokāpj lejā. Un priekš kam? Ja platība atļauj, tad būvē vienu stāvu. Projektējot trepju zonu, tā vienmēr ir 3.5-4.7m2 liela, neizmantota platība. Trepes arī maksā diezgan daudz. Jumta logi, kā jau te minēja, nav vajadzīgi, jo ir gan dārgi, gan arī caur viņiem liels siltuma daudzums iziet. Bet daudz ko nosaka nepieciešamo istabu skaits- ja trīs istabas, virtuve, kurtuve, priekštelpa un viens vai divi sanmezgli, kā arī neliela krāmu istaba, tad to visu loģiski var izvietot vienā stāvā. Ja vajag vairāk telpas- ofisu klāt, vēl kādu istabu, tad otro stāvu vai mansardu, jo viena stāva gadījumā būs papildus koridors- telpa nevienam. Divi stāvi- komunikāciju novirzīšana. Divi stāvi- mazāka jumta platība. Mansards- nav problēmas ar sniegu. Vienstāvīgai mājai jumts būs lēzenāks- jātīra būs.
Vēl neliela nianse, ja tik ļoti nevar izlemt, tad paskatās riņķī, kādas ir pārējās mājas, kāda ir ainava, apskatās novietojumu pret debespusēm, arī iebraucamie ceļi un pagalma veidošana var ietekmēt mājas konfigurāciju.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  ********   **     **  **     **  ********* 
 **     **  **         **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **         **     **  **     **  **     ** 
  *******   **          *******    *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727