UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Dzelzsbetona grīdas plāksne pagrabā
Autors: es22132 (212.3.199.---)
Datums: 24/09/2024 12:43

Labdien!

Nepieciešams padoms, kā reālos apstākļos tikt galā ar, manuprāt, nepilnību projektā. Privātmāja, lentveida pamati ar pēdu, ēka nogāzē, attiecīgi pamatiem dažāds dziļums. Pilns pagraba stāvs ar ieeju no zemās puses, 1. stāvs un mansarda stāvs. Pagraba stāvs - monolītā betona sienas, 25cm platas uz pēdas, 50cm. Kārba no gāzbetona, dobtie pārseguma paneļi pagrabstāva pārsegumā, masīvkoka sijas 1. stāva pārsegumā. Ēkas stāva platība - ap 125m2. Betona dakstiņu jums, kopējā platība ap 360m2.

Esam nonākuši līdz pagraba grīdai, kas projektā ir 80mm bieza armēta betona slānis. Apakšā siltumizolācija, EPS 150mm, blietēts grants un šķembu spilvens. BET. Iznāk, ka grīda ir gan peldoša, gan balstās uz pamatu pēdas. Šie atšķirīgie gadījumi prasa pilnīgi citu dzelzsbetona konstrukciju armēšanu. Ja peldošo varētu armēt ar sietu apakšā 10-12mm, 200mm soli, tad lai 80mm betona biezuma dabūtu nepieciešamos 6m+ laidumus no sienas līdz sienai kā pārsegumam ar pieņemamu izlieci, nepieciešama armatūra līdz pat 22mm un pat tad, labu risinājumu nav, jo nav iespējams korekti armēt balsta daļu pa augšpusi, ievērojot adekvātus aizsargslāņus.

Kā iziet no situācijas, lai balsta vietās betona plāksne neplaisātu? Likt kaut kādu demfera lentu arī horizontāli, uz pēdas? Armēt kā pārsegumu tomēr? Jālej nopietns betons (B45?) vai var estrich?

Liels paldies,

Edmunds

Re: Dzelzsbetona grīdas plāksne pagrabā
Autors: Zzz (91.105.38.---)
Datums: 26/09/2024 18:22

Taisi pamatu pedu tikai uz aru?

Autors: Īpaši stulbs (87.110.59.---)
Datums: 26/09/2024 19:11

Uzliec bruģi, tas netaisās.

Autors: Aldiss (212.3.198.---)
Datums: 27/09/2024 08:12

Pamatu pēdas un pārējās telpas nevienmērīgo /atšķirīgo sēšanos vai staigāšanu tev kompensēs 15cm biezais putuplasts.Ja kāda vieta tiks pārlieku spiesta uz augšu, putuplasts tur deformēsies pirmais. Tilts pār Gauju nav jābūvē,viss tāpat balstās uz zemes.

Autors: Pppppp (212.3.196.---)
Datums: 27/09/2024 16:47

Ir vēl variants, ka vari plaisām noradīt, kur rasties.
Sagriež rukuma šuves min.1/3 no biezuma vietās, kaut plātne gribēs plīst. Šuves uzņems arī deformācijas. Ja nepieciešams, tad tās var aizpildīt ar hermētiķi.

Autors: es22132 (80.89.79.---)
Datums: 06/10/2024 00:11

Aldiss rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pamatu pēdas un pārējās telpas nevienmērīgo
> /atšķirīgo sēšanos vai staigāšanu tev kompensēs
> 15cm biezais putuplasts.Ja kāda vieta tiks
> pārlieku spiesta uz augšu, putuplasts tur
> deformēsies pirmais. Tilts pār Gauju nav
> jābūvē,viss tāpat balstās uz zemes.

Es neuztraucos par spiešanu uz augšu - tur nekas nekad vairs nesasals :), bet par sēšanos uz leju pie slodzes. Starpsienas, ar mazo traktoriņu tur moš kādreiz iebraukšu, apkures sistēmas akumulatori 1-2 tonnas utjp.

Edmunds

Datums: 06/10/2024 00:14

Pppppp rakstīja:
> Ir vēl variants, ka vari plaisām noradīt, kur
> rasties.
> Sagriež rukuma šuves min.1/3 no biezuma vietās,
> kaut plātne gribēs plīst. Šuves uzņems arī
> deformācijas. Ja nepieciešams, tad tās var
> aizpildīt ar hermētiķi.

Grīdas segumam paredzētas akmens flīzes. Nez vai tās gribēs deformēties līdzi tādā mērā.

Edmunds

Datums: 06/10/2024 00:18

Zzz rakstīja:
> Taisi pamatu pedu tikai uz aru?

Kādi 6 gadi par vēlu padoms :) un arī neesmu pārliecināts, ka tāds nevienmērīgs slodzes sadalījums pārsimt tonnu smagai ēkai ar aprēķina sniega slodzi vien ap 100t būtu laba doma.

Edmunds

Autors: Mzzz (87.110.6.---)
Datums: 08/10/2024 16:47

Man vienā telpā arī sanāca, ka grīda virs pamata pēdas. Uzliku tur virsū 30mm mīksto puķiku, ja tur kaut kas nedaudz staigā lai noamortizē, daži gadi pagājuši, pēc sadures vietas starp grīdu un sienu izskatās, ka grīda pa šiem gadiem nosēdusies par kādu pus milimetru, tā ka rezerve vēl ir :D

Autors: Mzzz (87.110.6.---)
Datums: 08/10/2024 17:01

Un principā jau pamatu laukums uz kura balstās tās 100 tonnas droši vien ir mazāks par grīdas laukumu, uz kuras būs traktors un tvertne. Līdz ar to ja tur apakšā viss ir kārtīgi noblietēts, man šķiet ja tur kaut kas arī sēdīsies, tad jau drīzāk pamati ar pārējo māju, nekā grīda.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******    ******   **       
 ***   ***   **   **   **    **  **    **  **       
 **** ****    ** **    **        **        **       
 ** *** **     ***     **        **        **       
 **     **    ** **    **        **        **       
 **     **   **   **   **    **  **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727