UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kurš var ieteikt kādu eko māju projektētāju?
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 25/09/2006 17:56
To Gribumaju
Varbūt ir konkrētāki jautājumi? Es jau principā visu aprakstīju drusku augstāk. Kas vēl interesē?
Varbūt ir konkrētāki jautājumi? Es jau principā visu aprakstīju drusku augstāk. Kas vēl interesē?
Autors:
gribu maju
(217.199.120.---)
Datums: 26/09/2006 05:09
Ineseix
Ta ka jau maja dzivo, noteikti varesi atbildet vel uz daziem jautajumiem:
Ka ir ar skanas caurlaidibu? Cik esmu dzirdejis, tad si ir lieta ar ko koka majam jarekinas.
Ka sapratu, tad maja nav koka panelu, bet buvets karkass, kas velak aizpildits? Cik bija problematiski ar kvalitativu un sausu kokmaterialu sagadi?
Ka ar sadu maju zinosu meistaru atrasanu? sodien jau gandriz katrs pec buvlaukuma pavadita gada ir meistars!
Paldies
Ta ka jau maja dzivo, noteikti varesi atbildet vel uz daziem jautajumiem:
Ka ir ar skanas caurlaidibu? Cik esmu dzirdejis, tad si ir lieta ar ko koka majam jarekinas.
Ka sapratu, tad maja nav koka panelu, bet buvets karkass, kas velak aizpildits? Cik bija problematiski ar kvalitativu un sausu kokmaterialu sagadi?
Ka ar sadu maju zinosu meistaru atrasanu? sodien jau gandriz katrs pec buvlaukuma pavadita gada ir meistars!
Paldies
Autors:
IneseX
Datums: 26/09/2006 16:37
Skaņas caurlaidība manuprāt atkarīga vairāk no starpsienām izmantotā materiāla, starpstāvu pārsegumu izolācijas utt, ne tik daudz no koka vai kā cita izmantošanas būvē. Mēs noekonomējām uz starpsienām - ielikām tikai vienu kārtu reģipša, tāpēc skaņas izolācija varēja būt labāka... Bet viņa būtu labāka, ja būtu 2 kārtas vai arī ja tajā laikā, kad cēlām, mums būtu bijusi informācija par salmu paneliem kā starpsienu materiālu.
Jā, māja ir būvēta uz vietas, kā jau Tu saki. Par kokmateriāliem jau vienā citā atopikā Tev skaidroja būvinženieris - es neesmu tik zinoša, bet sausus būvmateriālus šobrid manuprāt nemaz nav iespējams iegādāties - pieprasījums pārsniedz piedāvājumu un arī zaļi ir jāpasūta iepriekš'. Mums viņi žuva būvlaukumā un tādus daļēji apžuvušus arī likām. Žūst un staigā vēl aizvien. Mans vīrs, aks ir koka darbu meistars, saka, ka koka māja žūstot un staigājot vismaz pāris gadu, tā kā ir jārēķinās, ka apdare nav jātaisa uzreiz glauna, bet tāda, ko vēlāk var pārtaisīt/pielabot.
Par meistariem - varētu būt problēma, bet man būvēja vīrs pats (kā jau teicu, labs koka darbu meistars) ar saviem pazīstamiem meistariem. Tā kā mums ir netipisks gadījums, nezinu, kā ir, kad jāatrod no malas.
Jā, māja ir būvēta uz vietas, kā jau Tu saki. Par kokmateriāliem jau vienā citā atopikā Tev skaidroja būvinženieris - es neesmu tik zinoša, bet sausus būvmateriālus šobrid manuprāt nemaz nav iespējams iegādāties - pieprasījums pārsniedz piedāvājumu un arī zaļi ir jāpasūta iepriekš'. Mums viņi žuva būvlaukumā un tādus daļēji apžuvušus arī likām. Žūst un staigā vēl aizvien. Mans vīrs, aks ir koka darbu meistars, saka, ka koka māja žūstot un staigājot vismaz pāris gadu, tā kā ir jārēķinās, ka apdare nav jātaisa uzreiz glauna, bet tāda, ko vēlāk var pārtaisīt/pielabot.
Par meistariem - varētu būt problēma, bet man būvēja vīrs pats (kā jau teicu, labs koka darbu meistars) ar saviem pazīstamiem meistariem. Tā kā mums ir netipisks gadījums, nezinu, kā ir, kad jāatrod no malas.
Autors:
gribu maju
(212.130.1.---)
Datums: 26/09/2006 23:17
IneseiX
Kas vispar bija iemesls, kas lika izveleties par labu kokam? Eko, izmaksas, tempi? Bet paldies par jau esoso info. Noteikti noderes pienemot lemumu.
Kas vispar bija iemesls, kas lika izveleties par labu kokam? Eko, izmaksas, tempi? Bet paldies par jau esoso info. Noteikti noderes pienemot lemumu.
Autors:
IneseX
Datums: 27/09/2006 19:21
Viss tevis nosauktais kopā. Bet galvenokārt tas, ka dzīvojam vietā,kur koka apbūve ir tradicionāla, un negribējās izlekt ar savu "gaismas pili", bet iekļauties ainavā. Arī klimats. man nepatīk mūra mājas klimats - esmu tādā visu bērnību dzīvojusi un man mūžīgi bija auksti, vienalga, ziema vai vasara.
Autors:
gribu maju
(217.199.120.---)
Datums: 28/09/2006 01:44
Ari mes par koku sliecamies gan mikroklimata gan ainavas del (bus tirits mezs, jeb mezaparka apbuve - priedes, egles, netalu gauja uc). Ta ka maju buvesim sev, tad gribas lai sirds liksmo ari pec 10 gadiem! Tacu izskatas, ka labs koka nams varetu but dargs prieks.
Autors:
IneseX
Datums: 28/09/2006 15:41
Nekas šajā pasaulē nav lēts! Es nesauktu savu koka māju par sliktu - un nedomāju, ka laba mūra māja (nu kaut kādu bloku) būtu lētāka. Drīzāk dārgāka. Bet lineļļas , 5 gadus dabiski žāvēta koka man tiešām nav. Un nezinu, vai tāpēc man viņa ir būtiski sliktāka...Kā jau teicu, visu laiku ir kompromisi starp to, ko gribās un to, ko var atļauties.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 05/10/2006 20:51
Manā izpratnē 'eko'māja būs tāda, kas būvēta no tiem materiāliem, kas būves vietai ir dabisks 'fons'. Tātad, ja dzīvo mežā, tad tie ir koki, kas tev apkārt. Ja dzīvo uz smiltīm, būvē no smiltīm (silikātbloki vai betons). Te gan, jāatdzīst, ka iespējams šo materiālu apstrāde saistīta ar lielu darbaietilpību, jo piemēram no smilts materiāla izgatavot smilts(grants):cementa dakstiņus būtu drusciņ jāpapūlas salīdzinot ar pielīmējamo papīru, kas piesūcināts ar darvu un nokrāsots (bituma šindeļi).
Lai gan jāsaka, ka diezin vai kāds ekoprojektētājs līdz galam ievēros šos principus, jo krāsni no kokmateriāla izbūvēt nevar, tāpat kā durvis liet no betona diezin vai būtu prāta darbs.
Lai gan jāsaka, ka diezin vai kāds ekoprojektētājs līdz galam ievēros šos principus, jo krāsni no kokmateriāla izbūvēt nevar, tāpat kā durvis liet no betona diezin vai būtu prāta darbs.
Autors:
Vilks
(195.13.215.---)
Datums: 05/10/2006 22:43
www.privatehouses.lv tirgo arī eko mājas no Somijas. pasūtiet karkasu ar siltinājumu un uzstādīšanu - nebūs jālauza galva par sausiem kokmateriāliem.
Autors:
IneseX
Datums: 06/10/2006 16:49
Nu, Nu, ekomājas no Somijas.... Ar plēvēm un vati!
Bez tam, kā jau iepriekš teikts, ekoloģisks ir vietējs materiāls. Vienmēr, jo vest koka paneļus kaut kur ellē ratā uz citu valsti nebūt nav ekoloģiski.... Tāpat kā ekomājā neviens zaļi domājošs cilvēks neliks sarkankoku un citas eksotiskas koksnes - gan tāpēc, ka tādā vēidā viņš piedalītos tropu mežu izciršanā, gan tāpēc, ka tas koks ir transportēts tūkstošiem km un tērēta degviela transportam...
Bet kā jau teicu, viss ir relatīvi - samērojot vēlmes ar iespējām!
Bez tam, kā jau iepriekš teikts, ekoloģisks ir vietējs materiāls. Vienmēr, jo vest koka paneļus kaut kur ellē ratā uz citu valsti nebūt nav ekoloģiski.... Tāpat kā ekomājā neviens zaļi domājošs cilvēks neliks sarkankoku un citas eksotiskas koksnes - gan tāpēc, ka tādā vēidā viņš piedalītos tropu mežu izciršanā, gan tāpēc, ka tas koks ir transportēts tūkstošiem km un tērēta degviela transportam...
Bet kā jau teicu, viss ir relatīvi - samērojot vēlmes ar iespējām!
Autors:
Harijs T
(84.237.199.---)
Datums: 24/10/2006 17:38
Varu ieteikt un parādīt pārs risinājumus, kā arī atsauksmes par šiem risinājumiem.Kā piemēri ir www.steico.com www.doser-dhd.de www.termex.fi
Autors:
ilzej
(62.85.90.---)
Datums: 07/11/2007 20:33
Sveiki!
Uzgāju ASV mājaslapu par "zaļās" celtniecības jautājumiem. Konkrētā organizācija darbojas kopš 90. gadu sākuma. Ir jau daudz kas "pārpīpēts". Informācija varētu noderēt, runājot ar arhitektiem/celtniekiem.
-I.
[www.buildinggreen.com]
Uzgāju ASV mājaslapu par "zaļās" celtniecības jautājumiem. Konkrētā organizācija darbojas kopš 90. gadu sākuma. Ir jau daudz kas "pārpīpēts". Informācija varētu noderēt, runājot ar arhitektiem/celtniekiem.
-I.
[www.buildinggreen.com]
Autors:
masa
(82.193.64.---)
Datums: 03/12/2007 06:39
Jautājums būvinženierim Ivars Brinkmanis vai citam lietpratējam. Vai koka karkasa mājas siena, kas būtu izgtavota no 70mm bieza koka un 150 mm cietās siltmizolācijas vates būtu pietiekama mūsu klimatiskajiem apstākļiem? Sienas uzbūve apskatāms šeit- [www.buve.lv]
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 03/12/2007 16:15
Ja jau komerciāli piedāvā, gan jau LBN atbilst, tomēr tālredzīgi būtu būvēt vēl siltāk ;)
Mūsu būvnormatīvu prasības gan ekoloģiskumu tieši neatspoguļo, piemēram, neliela ēka ar plānāku siltumizolāciju no globālā aspekta būtu ekoloģiskāka par lielu ēku ar biezu izolāciju. Patiesāks ekoloģiskuma rādītājs būtu enerģijas vai kurināmā patēriņš vai CO2 uz vienu iedzīvotāju, nevis ēkas iekšējās platības vai ārsienas kvadrātmetru.
Konstrukcijas ar tvaikizolāciju ekoloģiskums, kā jau 4 ziņojumus augstāk minēja Inese, ir apšaubāms no ēkas iekšējā mikroklimata aspekta.
Mūsu būvnormatīvu prasības gan ekoloģiskumu tieši neatspoguļo, piemēram, neliela ēka ar plānāku siltumizolāciju no globālā aspekta būtu ekoloģiskāka par lielu ēku ar biezu izolāciju. Patiesāks ekoloģiskuma rādītājs būtu enerģijas vai kurināmā patēriņš vai CO2 uz vienu iedzīvotāju, nevis ēkas iekšējās platības vai ārsienas kvadrātmetru.
Konstrukcijas ar tvaikizolāciju ekoloģiskums, kā jau 4 ziņojumus augstāk minēja Inese, ir apšaubāms no ēkas iekšējā mikroklimata aspekta.
Autors:
Harijs T
(---.ejae.lv)
Datums: 03/12/2007 20:32
Piekrītu Inese un Vienstāvs
Domāju ka var sākt ar
[www.muzejs.lv]
Papildus veikt mūzdieniskus uzlabojumus, siltumizolācija, logi, durvis un t.tt.
Neko īpaši jaunu neizdomāt, vienīgi atrast labus materiālu aizvietotājus tā lai funkcijas paliek iepriekšējās.
Svarīgi ir iepazīt mūsu klimatu un materiālu atbilstību tam. Nevajadzētu aizrauties ar citu valstu tehnoloģijām.
Domāju ka var sākt ar
[www.muzejs.lv]
Papildus veikt mūzdieniskus uzlabojumus, siltumizolācija, logi, durvis un t.tt.
Neko īpaši jaunu neizdomāt, vienīgi atrast labus materiālu aizvietotājus tā lai funkcijas paliek iepriekšējās.
Svarīgi ir iepazīt mūsu klimatu un materiālu atbilstību tam. Nevajadzētu aizrauties ar citu valstu tehnoloģijām.
Autors:
Aivazovskis
(213.226.141.---)
Datums: 05/12/2007 08:51
PS - logus nevirināmos var super uztaisīt - pasūti pie pakešniekiem 3 kārtīgu - jeb 2x16mm stikla paketi, un iliec paštaisītā koka rāmī. būs gan super silti, gan 10X lētāk kā pasūtītie koka logi. pats sev tādus viesistabā saliku, logi 2,4x2m(h).
akjā, un sienas mierīgi no gāzbetona. ekonomisks un ekoloģisks.
un vēl - makroflekss - unikāli labais būvmateriāls. nav šķirbu, nav aukstuma tiltu, vienkārši super var nostrādāt.
akjā, un sienas mierīgi no gāzbetona. ekonomisks un ekoloģisks.
un vēl - makroflekss - unikāli labais būvmateriāls. nav šķirbu, nav aukstuma tiltu, vienkārši super var nostrādāt.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/12/2008 11:06
Pēc "jauno revolūcijas" Architektu savienībā
[www.a4d.lv]
[www.a4d.lv]
ar jaunu sparu un nosaukumu "arh.eko.logi" sola turpināt darboties Ausmas Skujiņas vadītais ekoklubiņš, kurā tiek uzklausītas lekcijas/prezentācijas/uzstāšanās un diskutēts par dažādām ar ekoloģisku būvniecību (bet ne tikai) saistītām tēmām un uz kuru mēdz piestaigāt ne tikai arhitekti. Šīsziemas pirmā sanākšana paredzēta 22.decembrī 18:00 Arhitektu namā Torņa ielā 11:
[www.architektura.lv]
[www.a4d.lv]
[www.a4d.lv]
ar jaunu sparu un nosaukumu "arh.eko.logi" sola turpināt darboties Ausmas Skujiņas vadītais ekoklubiņš, kurā tiek uzklausītas lekcijas/prezentācijas/uzstāšanās un diskutēts par dažādām ar ekoloģisku būvniecību (bet ne tikai) saistītām tēmām un uz kuru mēdz piestaigāt ne tikai arhitekti. Šīsziemas pirmā sanākšana paredzēta 22.decembrī 18:00 Arhitektu namā Torņa ielā 11:
[www.architektura.lv]
Pašreizējā: 2 no 2