UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Siltuma zudumi
Autors:
Warriore@one.lv
(62.84.20.---)
Datums: 04/10/2004 21:55
Gribās apspriest pāris lietas
15% - Ventilācija (ar rekuperatoru) un caurpūšana caur nehermētiskām vietām
Šeit tiaki kaut ko var iespaidot ar darba kvalitāti.
25% - Sienas (44cm Keraterm)
Visas sienas nolikt ar folliju tas ir nereāli, ja siltina no āpuses - mēs galīgi zaudēsim elpošanas iespējas. Pie cik biezas sienas un cik biezas izolācijas ir šāds siltuma zudums. Un kādas būtu idejas rādītāju uzlabošanā
24% - Logi (1,4 w/m2k)
Esmu pa ausu galam dzirdējis, ka logu siltum zudumu gadījuma var izmantot speciālus pārkājumus(plēves veidā), kas samazina siltuma zudumus. Par cik un cik $? Tas man nav zināms. (Bet pacentīšos kaut ko uzzināt.)
28% - Grīdas (5 cm EPS)
ši nu pēc man uzskata ir reālākā vieta, kur kaut kas būtu darāms:
1. 5 cm EPS ir par maz - vajag 10cm;
2. atstarojošās filijas izmantošana šeit būtu visreālākais. Izmaksas te arī nebūtu nemaz tik lielas. Apsildāmās grīdas gadījumā atstarojošais materiāls būtu jānovieto tieši zem sildīšanas paklāja un mēs tad jūtami spētu izjust tā efektivitāti, jo viss siltumss nāktu uz augū
8% - Bēniņu pārsegumi (20 cm vates).
15% - Ventilācija (ar rekuperatoru) un caurpūšana caur nehermētiskām vietām
Šeit tiaki kaut ko var iespaidot ar darba kvalitāti.
25% - Sienas (44cm Keraterm)
Visas sienas nolikt ar folliju tas ir nereāli, ja siltina no āpuses - mēs galīgi zaudēsim elpošanas iespējas. Pie cik biezas sienas un cik biezas izolācijas ir šāds siltuma zudums. Un kādas būtu idejas rādītāju uzlabošanā
24% - Logi (1,4 w/m2k)
Esmu pa ausu galam dzirdējis, ka logu siltum zudumu gadījuma var izmantot speciālus pārkājumus(plēves veidā), kas samazina siltuma zudumus. Par cik un cik $? Tas man nav zināms. (Bet pacentīšos kaut ko uzzināt.)
28% - Grīdas (5 cm EPS)
ši nu pēc man uzskata ir reālākā vieta, kur kaut kas būtu darāms:
1. 5 cm EPS ir par maz - vajag 10cm;
2. atstarojošās filijas izmantošana šeit būtu visreālākais. Izmaksas te arī nebūtu nemaz tik lielas. Apsildāmās grīdas gadījumā atstarojošais materiāls būtu jānovieto tieši zem sildīšanas paklāja un mēs tad jūtami spētu izjust tā efektivitāti, jo viss siltumss nāktu uz augū
8% - Bēniņu pārsegumi (20 cm vates).
Autors:
Warriore@one.lv
(62.84.20.---)
Datums: 04/10/2004 21:59
Man būtu maziņš lūgums - vai nevarētu padalīites saitēs par atstarojošiem materiāliem.
Autors:
vt
(---.mauer.lv)
Datums: 04/10/2004 22:10
jā, kamēr par atstarojošo izolāciju nav plašas informācijas latviešu valodā, var paskatīties aizjūras lapas:
www.reflectixinc.com
www.rima.net
vai meklētājā iemetot - reflecting insulation
www.reflectixinc.com
www.rima.net
vai meklētājā iemetot - reflecting insulation
Autors:
Ta luuk
(159.148.150.---)
Datums: 06/10/2004 16:05
Nu ko njemas ar to atstarojosho ! tak te jau runaaja ka to var izmantot ipashas vietas jo:
- ieklashanas darbi ir ar parak lielu atbildiibu jo pie mums normali reti kur ieliek ! Gribētu redzeet ka tu stavesi klat ar putekkju suuceeju kad tev slipees gridas vai jauks betonu tur pat netaalu! lLatvijas celtnieki ir celtnieki nevis laboratoriju darbinieki kas strada ar pinceteem ....
- nenodroshina skanjas izolāciju konstrukcijas
Citāts : "ir tests un ir dokuments, kas apliecina, ka 5 mm atstarotāja = 5 cm putuplasta un 6 cm minerālvates, 1,3 metri silikātķieģeļa, 32 cm gāz-, un keramzītbetona.
"
Sāksim ar to ka silikāt ķieģelis nav siltum izolācija un tieshi ta pat citi bloki un tos likt viena rinda ir garaam !
Par testiem - njemot vera to ka lielaka dalja ES normatīvos šī atstarojošā izolācija netiek pieminēta un tās siltumizolējošās īpašibas mainās atkarība no apkārtējiem apstāķliem nevar pieņemt vienu konstantu skaitli ko tas spēj izolēt līdz ar to man liekas ka tā zināmā mērā ir butaforija. Man pietiktu ar pirmajiem diviem punktiem lai no šāda materiāla atteiktos.
Man tie 8% caur bēniņiem ievieš neticību jo ka zināms siltums celjas uz augshu
Iespējams ka pēc 5-10 gadiem ta buus vieniiga izolācija ko izmantos bet uz doto momentu mēs neesam gatavi shadiem high-tech risinajumiem! Es sava maja gribetu guleet mieriigi nedomajot par to ko dara puteklji tur aiz apdares
- ieklashanas darbi ir ar parak lielu atbildiibu jo pie mums normali reti kur ieliek ! Gribētu redzeet ka tu stavesi klat ar putekkju suuceeju kad tev slipees gridas vai jauks betonu tur pat netaalu! lLatvijas celtnieki ir celtnieki nevis laboratoriju darbinieki kas strada ar pinceteem ....
- nenodroshina skanjas izolāciju konstrukcijas
Citāts : "ir tests un ir dokuments, kas apliecina, ka 5 mm atstarotāja = 5 cm putuplasta un 6 cm minerālvates, 1,3 metri silikātķieģeļa, 32 cm gāz-, un keramzītbetona.
"
Sāksim ar to ka silikāt ķieģelis nav siltum izolācija un tieshi ta pat citi bloki un tos likt viena rinda ir garaam !
Par testiem - njemot vera to ka lielaka dalja ES normatīvos šī atstarojošā izolācija netiek pieminēta un tās siltumizolējošās īpašibas mainās atkarība no apkārtējiem apstāķliem nevar pieņemt vienu konstantu skaitli ko tas spēj izolēt līdz ar to man liekas ka tā zināmā mērā ir butaforija. Man pietiktu ar pirmajiem diviem punktiem lai no šāda materiāla atteiktos.
Man tie 8% caur bēniņiem ievieš neticību jo ka zināms siltums celjas uz augshu
Iespējams ka pēc 5-10 gadiem ta buus vieniiga izolācija ko izmantos bet uz doto momentu mēs neesam gatavi shadiem high-tech risinajumiem! Es sava maja gribetu guleet mieriigi nedomajot par to ko dara puteklji tur aiz apdares
Autors:
vt
(---.mauer.lv)
Datums: 06/10/2004 22:48
protams, izmantot silikāta ķieģeli kā siltumizolatoru, nebūtu prāta darbs. bet būtu interesanti pamēģināt. :)
tie salīdzinošie skaitļi domāti priekšstatam par dažādu materiālu siltumvadāmību.
ieklāt var, kad visi netīrie darbi ir padarīti.
jā, tie 8% caur jumtu ir stipri par maz.
tie salīdzinošie skaitļi domāti priekšstatam par dažādu materiālu siltumvadāmību.
ieklāt var, kad visi netīrie darbi ir padarīti.
jā, tie 8% caur jumtu ir stipri par maz.
Autors:
Warrior
(62.84.20.---)
Datums: 07/10/2004 08:29
Ta luuk - prareizs slēdziens. pilnībā piektītu
Autors:
reins
(---.eth.delfi.lv)
Datums: 12/10/2004 11:13
vazaajos te pa vienu bijusho psrs armijas baazi, i skatos shamiem uz jumta viena no papes kaartaam ir ar alumiinija vai tamliidziiga metaala foliju pa virsu un tai paari veel papes kaartas, vot i nu interesanti kamdeelj shamiem taa folija tur bijusi nepiecieshama. siltumam ? nez vai, mosh kaadai radio un taml viljnju slaapeeshanai, betnu tas taa
Autors:
vt
(195.13.178.---)
Datums: 12/10/2004 11:51
vispirmām kārtām siltumam.
armijas un kosmosa vajadzībām atstarotāju lieto jau krietnu laiku. tāpat ugunsdzēsēju, metalurgu tērpiem. pēdējos 20 gadus arī civilajā būvniecībā, visvairāk štatos, kanādā un pēdējos gados arī krievijā.
pieleks arī latviešiem.
armijas un kosmosa vajadzībām atstarotāju lieto jau krietnu laiku. tāpat ugunsdzēsēju, metalurgu tērpiem. pēdējos 20 gadus arī civilajā būvniecībā, visvairāk štatos, kanādā un pēdējos gados arī krievijā.
pieleks arī latviešiem.
Autors:
reins
(---.eth.delfi.lv)
Datums: 12/10/2004 15:02
betnu nebij tur nekaadas to 2 cm gaisa starpkaartaskas esot obligaatas, un psrs jaunu par siltumu nebij jaauztraucas, bet ej nu sazin iespeejams ka ar, vieniigi pa tavu mineeto plasho izmantoshanu shtatos gan shaubos, jo man te ir viena jenjkju graamatinja no 200x gada, kaut kas liidziigs muusu novika gjimenes maajai tikai taa uz 1000 lpp, un tur par shito izolaaciju tikai paaris teikumi, nu nez vai tas liecina par plashu pielietojumu
Ja tev (normaalos apstaakljos, ne lietus liist , ne ugunskurs 20 cm attaalumaa) piedaavaatu guleet guljammaisaa vai tanii folijaa no auto aptiecinjas, ko tu izveeleetos?
Ja tev (normaalos apstaakljos, ne lietus liist , ne ugunskurs 20 cm attaalumaa) piedaavaatu guleet guljammaisaa vai tanii folijaa no auto aptiecinjas, ko tu izveeleetos?
Autors:
vt
(---.mauer.lv)
Datums: 12/10/2004 22:17
aptieciņās ir pavisam cits materiāls - metalizēta PP, PET vai HDPE plēve. atstarojošajai izolācijai ir Al folija un pamatkārta no efektīva siltumizolatora. izplatīts ir putu polietilēns. tad nu es labāk gulētu ietinies tādā, nekā guļammaisā. pat sniegā, jo nebūtu jāuztraucas arī par slapjumu. ja vien guļammaiss nav aprīkots ar atstarotāju :)))
tas, ka aptieciņās atrodas šādas segas, arī kaut ko liecina. tādā ietīts cietušais ir, ne tikai, labāk redzams, bet arī pasargāts no atdzišanas.
Al folijas efektivitāte ir augstāka.
tajā armijas objektā stroibata puiši būs nohaltūrējuši vai, vienkārši, nav zinājuši kā jāliek. pats esmu dienējis padarmijā, varu iztēloties situāciju.
pāris teikumi grāmatā - tas var nozīmēt viskautko. arī to, ka materiāls ir tik pazīstams, ka nav ko dzesēt vēderu par to runājot.
tas, ka aptieciņās atrodas šādas segas, arī kaut ko liecina. tādā ietīts cietušais ir, ne tikai, labāk redzams, bet arī pasargāts no atdzišanas.
Al folijas efektivitāte ir augstāka.
tajā armijas objektā stroibata puiši būs nohaltūrējuši vai, vienkārši, nav zinājuši kā jāliek. pats esmu dienējis padarmijā, varu iztēloties situāciju.
pāris teikumi grāmatā - tas var nozīmēt viskautko. arī to, ka materiāls ir tik pazīstams, ka nav ko dzesēt vēderu par to runājot.
Autors:
Artursz
(87.110.159.---)
Datums: 21/05/2007 05:19
Nu njifiga nesapratu...
Pastaastiet luudzu praktisko pusi... man ir betona griida (auksta), ko jaasiltina, un jaaliek siltaa griida (taatad atkal betons). So... vai sheit ir veerts kautkur likt to atstarojosho, ja jaa, tad kur? kaa? cik biezu? kur nopirkt? cik maksaa? :)
Pastaastiet luudzu praktisko pusi... man ir betona griida (auksta), ko jaasiltina, un jaaliek siltaa griida (taatad atkal betons). So... vai sheit ir veerts kautkur likt to atstarojosho, ja jaa, tad kur? kaa? cik biezu? kur nopirkt? cik maksaa? :)
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 21/05/2007 18:21
darbu kārtība:
pa perimetru piestiprina termokompensācijas lentas. 8 - 10 mm biezas.
plēve. 120 - 200 mikronu.
masīvā izolācija - parasti putuplasts, grīdām paredzētais. 5 - 10 cm.
atstarotājs. PEPI REFLEKT POLY 3mm ar spīdīgo uz leju.
armatūra 4 mm ar 15 X 15 cm aci.
caurulīte 16 mm.
to visu nedaudz paceļ un ielej betonu 6 - 8 cm.
siltā grīda gatava.
pa perimetru piestiprina termokompensācijas lentas. 8 - 10 mm biezas.
plēve. 120 - 200 mikronu.
masīvā izolācija - parasti putuplasts, grīdām paredzētais. 5 - 10 cm.
atstarotājs. PEPI REFLEKT POLY 3mm ar spīdīgo uz leju.
armatūra 4 mm ar 15 X 15 cm aci.
caurulīte 16 mm.
to visu nedaudz paceļ un ielej betonu 6 - 8 cm.
siltā grīda gatava.
Autors:
audits
(213.21.207.---)
Datums: 31/05/2007 22:06
Laikam tie cilvēki (īpaši vt), kas te komentē domā, ka šajā lapā ne reizi neieskatās kāds cilvēks, kas reāli nodarbojas ar aprēķinu veikšanu vai vismaz zin, ko nozīmē siltuma vadīšana un ko nozīmē siltuma starošana (respektīvi, zin kāda ir starpība). Par tiem 25% un 75% parastai mājai - tas ir reāls murgs (sistēmās ar zemu temperatūru dominē siltuma vadīšana nevis starošana).
vt laikam ir kārtējais reklāmas (folijas) upuris :(
vt laikam ir kārtējais reklāmas (folijas) upuris :(
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 01/06/2007 03:52
jā, dominē, bet neizslēdz starošanu.
upura loma uz mani attiecas vismazāk. laipni lūdzu pārliecināties.
upura loma uz mani attiecas vismazāk. laipni lūdzu pārliecināties.
Autors:
Artjom
(80.232.249.---)
Datums: 26/06/2007 17:33
PVC logi, profils- Funke(Vacija), jau no 1994.gada uz tirgus, nestandartas konstrukcijas,garantija, atlaide. talr.26765647
Autors:
zipaks
(87.110.164.---)
Datums: 27/06/2007 03:32
gribu papildus nosiltināt griestus. tagad tur sabērtas zāģu skaidas kādi 10cm.
ir doma no apakšas uz melnajiem griestiem kaut ko līdzīgu pepi reflekt un tad uz latām griestus. Būs jēga? Nebūs mitrums liels?
ir doma no apakšas uz melnajiem griestiem kaut ko līdzīgu pepi reflekt un tad uz latām griestus. Būs jēga? Nebūs mitrums liels?
Autors:
Didzisp
(78.84.155.---)
Datums: 27/06/2007 03:51
Uzber pa virsu vēl zāģu skaidas un nebūs jālauza galva ne par mitrumu, ne par ekoloģiju. Zāģa skaidām ir labi siltumizolācias parametri. Ja skaidas jau ir, tad var mierīgi tās atstāt.
Pašreizējā: 2 no 2