UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Eko - domas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 17/04/2008 17:04

Vai mazajā spuldzes cokoliņā iemontētā kondensatora lielums ir pietiekams, lai "ekonomiskā spuldze" piedevām pie visa vēl arī nemirgotu ar 100 Hz frekvenci?

Re: Eko - domas
Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 17/04/2008 17:46

Ja to cokoliņu, kas ir E27 spuldzēm tu sauc par mazu, tad ko teiksi par šito - [www.megaman.cc] ?
Frekvence ar kuru mirgo CFL spuldzes ir ievērojami lielāka par 100Hz. To nodrošina elektroniskais balasts.

Re: Eko - domas
Autors: cosmo (84.237.170.---)
Datums: 18/04/2008 04:04

man šķiet ka Didzisp ir no zaļajiem, vai arī no Latvenergo, kas kož zobos par to ka kāds liek saules vai da jebkādas alternatīvās enerģijas dziņus...
Tāpat kā Lielie naftas magnāti spiež pie zemes alternatīvās pārvietošanās tehnoloģijas, kas ir izgatavotas jau sen, tikai netiek laistas aogrozībā un tiek slēptas - it īpaši uz doto brīdi, nedo dies kāds patvaļīgi izlaidīs kaut kur kaut kādā valstī kaut kādu ūberkruto dzinēju - es pat nevaru iedomāties kādu haju sacels visi benzīna tirgotāji, kas iemaksās un piespiedīs pie sienas valsts vīrus, kas savukārt to ģēniju iebāzīs ķurķī par to ka šis esot valsti krāpis un ņēmis kukuļus (Bet uz to brīdi nevienam neinteresēs ka šis vīrs nav ne ņēmis kukuļus ne krāpis kādu, bet gan dzīvojies kaut kur mežā kur neviens par viņu līdz šim nezināju un arī viņam par citiem nebija bijusi pat nemazāka interese)

Nu padomājiet loģiski cilvēki mīļie! No padomju laikiem nekas nav mainījies, tāpat kā cilvēka smadzeņu uzbūve. Jo kāpēc gan nemanipulēt ja cilvēka prāts ir pavisam tups...

Bet šobrīd šī manipulācijas metode pamazām sāk piedzīvot savu norieta laiku un tas ir fakts...

Ņemiet par piemēru Lemberga čakarēšanu, jūs domājat ka tas viss ir īsts?
Pilnīgas muļķības! Domājat paši kapēc...!

Re: Eko - domas
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 18/04/2008 08:14

Nu ja kādam zaļā domāšana ir ekonomiskās spuldzes ieskrūvēšana virtuvē un priecāšanās par superlielo strāvas ekonomiju, tad es nezinu. Majā apgaismojums nav lielākais elektroenerģijas paterētājs. Elektriskais ūsensboileris patērē vairak elektrības kā visas neekonomiskās spuldzes kopa. Es nemaz nerunaju par ledusskapi, saldētavu, veļmašīnu, elektriskiem sildītājiem, trauku mazgājamo mašīnu, u.t.t. Tad jau jaatsakās zaļās domašanas dēļ no visas sadzīves tehnikas. Man gan liekas, ka eonomiskās spuldzes tirgū bīda ražotāji, jo no tām var gūt labu peļņu(ko tu nopelnīsi no parastās kvēlspuldzes par divdesmit santīmiem) un to atbalsta tehniski neizglītoti žurnālisti ar "zaļām putam" uz lūpām. Tā sauktās dienasgaismas lampas tiek plaši lietotas jau vismaz četrdesmit gadus, bet tās nezkādēļ žurnālisi neslavēja un uz zaļi domāšanu nevedināja, bet dienagaismas spuldzes patērē tik pat daudz strāvas kā ekonomiskās spuldzes. Ražotajiem izdevās dienasgaismas lampai galā pielikt parastās kvēlspuldzes cokolu, iemānīt tajā droseles aizstājēju un radīt jauna izpildījuma veco labo dienasgaismas lampu, kuru gribejās pārdot par bargu naudu. Protam, neviens tās spulzes nepirka un tad tika iesaistīti masu mēdiji kuri sāka spiest uz zaļo domāšanu. Kāpēsc neviens neruāja par zaļo domāšanu un neaicināja mājās izmantot dienasgaismas lampas?

Re: Eko - domas
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 18/04/2008 08:34

priekš cosmo
No zaļajiem, vai arī no Latvenergo... jocīgas nevienlīdzīgas birkiņas piekārtas. Ja būtu palasījies vairāk Didzisp komentus, tad Latvenergo viņam nepiesietu, jo viņam ir diezgan draņķīga elektroapgāde. Līdz ar to, ar dažu verķu normālu darbību tur ir problēmas. Viņam draņķīga pieredze uz savas paša ādas. Tā kā tiem, kam vis ok, tik un tā būs praktiski neiespējami pārliecināt viņu par pretējo. Un tas arī ir normāli un labi, ka ir iespēja iepazīties ar dažādām pieredzēm. Nu varbūt mazliet zaļāks nekā citi Didzis ir ;) un arī tas ir labi. Pretējā gadījumā kļūstam pārlieku sintētiski...

Re: Eko - domas
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 18/04/2008 08:53

priekš Didzisp
Ekonomiskajām dienasgaismas lampām španungs caurulē tiek iedzīts ar krietni augstāku frekvenci. Līdz ar to luminiscējošais efekts ir efektīgāks un to darbība ekonomiskāka. Arī acīm augstāka frekvence nav tik pamanāma. Līdz ar to parādījās iespēja arī samazināt izmērus. Pēc idejas, pārveidojot parastās dienasgaismas liberiņus, varētu iegūt tādu pat efektu

Re: Eko - domas
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 18/04/2008 08:58

cosmo

cilvēka galvā nekas nav mainījies no faraonu laikiem un vēl senāk. tā ka padomju laiki te ņe pri čom.
kas čakarē lembergu? kurš tad to nezin!? soross un globālā mafija. viņiem takš nav vajadzīgi konkurenti - nacionālie miljardieri.
tai pašā laikā, saukt lemergu par varoni un goda vīru, neceļās mēle.

Re: Eko - domas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/04/2008 09:29

Augstfrekvence sprieguma pārveidotājā neko nedos, ja to baro no tā paša taisngrieztā tīkla. Cokolu es saucu par mazu tāpēc, ka manuprāt viņā nevar iebāzt pietiekami faradīgu kondiķi, lai tīkla pulsācijas būtu nemanāmas.
Padlaikā dienasgaismas rekomendēja slēgt pie dažādām fāzēm, un arī šodienas paneļos pusei spuldžu bīdot fāzi ar kondensatoru lai viena otru kompensē.
Āra apgaismojumam ekonomiskākās varētu būt dzeltenās nātrija spuldzes ar kādām apgaismo ielas, kuras iedegas lēnām un "balasti" maksā no Ls 40.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  **     **  **     ** 
 **     **  **    **     **     **     **  **     ** 
 **     **  **           **     **     **  **     ** 
 *********  **           **     **     **  ********* 
 **     **  **           **     **     **  **     ** 
 **     **  **    **     **     **     **  **     ** 
 **     **   ******      **      *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727