UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: Ivars Š. (80.90.20.---)
Datums: 23/11/2007 17:42

Cienītie domubiedri!

Jau kādu laiciņu mocos ar domām, ko pasākt ar zemes gabalu, kuru esmu iegādājies.. Iegādāts ir zemes gabals - taisnstūra formas (gandrīz kvadrāts), līdzens, bez vadiem, bez kokiem, smuks un tīrs. :) 5000m2. Un tagad esmu lēmuma priekšvakarā, ko ar to pasākt. Jāuzsver, ka šajā vietā (Tīnūži) var dalīt bez detālplānojuma platībā ne mazāk kā mans gabaliņš.. :)
Respektīvi, ir varianti:
1) gaidīt, nedalīt, sākt būvēt māju vienā malā, un pēc laiciņa sadalīt, un pārdot.
2) lēnām ķimerēties, taisīt detālplānojumu, vai nolīgt firmu, kas to dara, sadalīt gabalu, un pārdot vienu daļu drīzākajā laikā.
3) būvēt dvīņumāju, un pārdot vienu tās daļu.
4) cits variants

priekšlaicīgi atvainojos tiem, kam liekas, ka jautājums nevietā, vai nav izklāstīta jautājuma būtība sīkumos, bet domāju, ka kāds jau ir līdzīgai situācijai gājis cauri, un ir kaut ko secinājis. Tāpēc gribētu uzklausīt jūsu viedokļus.

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 23/11/2007 18:44

Vai obligāti kautkas jāgriež nost? Pushektāra taisnstūris - 70x70m knapi vien pagalmam un dārzam iznāks. Ja vēl vēlēsies atrast no āderēm brīvāku vietu...
Atdalot iegūto naudu notērēsi ātri, toties zemi zaudēsi uz visiem laikiem, unja nu jauniegūtais kaimiņš izrādās trokšņains vai tml?

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 23/11/2007 19:11

Vienstāvs ir pilnīga taisnība. Pus hektārs nav nemaz tik daudz. Var jau protams māju uzcelt arī uz mazāka pleķīša, tikai tad nebūs ne kur sunim paskraidīt, ne kur palīgēkas uzcelt(zālespļāvēju tak kautkur būs jāliek), ne zalāju un puķudobes kur ierīkot, ne autiņus ciemiņiem kur nolikt. Protams, ja apmierina dzīve kā dzīvoklī un vienīgā saskare ar dabu ir šašliku cepšana pagalmā ģimenes svētkos, tad jau var iztikt ar mazāku zemi. Es vēl saprastu, ka tā zeme ir jāpērk pa baigo "piķi", bet, cik saprotu, tad tā jau ir iegādāta.

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 23/11/2007 20:25

Projektē rindu ēku sev un katram bērnam. Tātad vispirms tu savai ģimenei -vīrs +sieva +viens bērns ..uzbūvē 2 istabas +virtuvi+tualeti. Tad katram nākamam pārim bloķē sānos klāt tādu pašu ēku. Pēc gadiem 50 tev zemesgabalā būs ēka ar vismaz 12..15 atsevišķām sabloķētām mājas daļām.

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: EjTakTu (87.110.64.---)
Datums: 23/11/2007 20:43

Mazliet uzkrītoši ir, ka no 4 iespējamiem variantiem 3ir par zemesgabala daļas pārdošanu. Vismaz man radās iespaids, ka ar "cits variants" tā apakšdoma nemainās. Ja tā ir, tad pirmkārt jāapdomā, cik lielu pleķi un kuru daļu gribi paturēt. Tad jāizdomā, ka būs ar piekļūšanu (ceļš, komunikācijas) abiem nākotnes zemes gabaliem. Jāfunktierē jau par abu gabalu iespējamo apbūvi, lai viens otram netraucētu (kaimiņi ir labi, bet tikai mazliet nostāk ;) ). Katrā ziņā jāštuko, lai arī tas otrs gabals būtu pievilcīgs.
Ja nu tomēr es kļūdos, un zeme Tev vienkārši liekas par lielu, ņem un daļu kaut vai apmežo, vai ja apstākļi ļauj, izroc dīķi.

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: Ivars Š. (80.90.20.---)
Datums: 23/11/2007 20:57

Doma ir par pārdošanu lai atvieglotu kādā brīdī kredītsaistības. Man laikam vienam no retajiem atvilknē nav LVL 150 000, tāpēc jāizmanto bankas pakalpojumi .. :) :) :) Cik esmu redzējis, tad lielākā daļa zemes gabalu ir 1200m2 (tas tiešām ir pa maz, pilnīgi piekrītu), un vēl daļa ir 2400m2. šis, pēdējais lielums, manuprāt, ir diezgan pietiekošs gan mājas, gan 2-3 auto izvietošanai, gan arī gaļas pacepšanai. Domāju, ka tagad laikam jau to nevajag dalīt, jo cenas ir apstājušās, un neko daudz no tā neiegūšu. Laikam jau jāpagaida, jābūvē māja, un jāskatās. Gar Tīnūžiem iešot jaunā Maskavas šoseja, kas atvieglos satiksmi iekļūšanai Rīgā, un tāpēc laiks no Tīnūžiem līdz Rīgai tad aizņems ~10-15 min. Iespējams, ka tas būtu īstākais brīdis gabala dalīšanai un pārdošanai, ja jūt, ka gabals pa lielu..

Re: Koncepcija zemes gabala apbūvei
Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 23/11/2007 22:30

Nu man mazliet pāri 2000m2, nesūdzos, bet mazāk ar negribētos. Kaimiņam kādi 4000m2, esot bišķīt pa daudz, daudz darba. Bet jāņem vērā, ka mūsējie gabali atrodas pilsētā. Gabali reljefaini (nav garlaicīgi gludi), kuros aug daudz koku. Pārsvarā gan priedes, bet ir arī lieli lapu koki. Blakus esošajā ielā ir lielu ozolu aleja. Tā kā rudenī lapas ne pa jokam ;)
Tāda aizdoma, ka zemei cenas diezko vairs neaugs, jo atvilknēs nav tie 150 000 :D Taču zemes dalīšanas cenas gan pieaugs, jo tos 150 000 kāds atvilknē tomēr gribēs ;) Ja iespējams, sadali, bet nepārdod. Tas ir tikpat kā piecīti turēt izmainītu. Sīčiem vajadzēs naudu - varēsi iedot kādu latu, nebūs jāatdod viss piečuks. Jebšu, ja kas finansiāli noiet greizi, būs ar ko caurumu, vai kreditoram muti aizbāzt. A ja nebūsi sadalijis, pats saproti, jāgrūž mutē viss. Uz sitiena tad to pusgabalu nenorausi :D



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******    **     **  **     **  **     ** 
    **     **    **   ***   ***  **     **  ***   *** 
    **     **         **** ****  **     **  **** **** 
    **     **   ****  ** *** **  *********  ** *** ** 
    **     **    **   **     **  **     **  **     ** 
    **     **    **   **     **  **     **  **     ** 
    **      ******    **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727